Monthly Makers december

Äntligen är det min tur att ta över värdskapet för Monthly Makers och presentera vårat tolfte, och årets sista, gemensamma tema. Och det är:

Monthly Makers, kreativitet, skapande, diy, december 2015, glas, bloggutmaning, kreativ utmaning
GLAS! En riktig utmaning! Jag har vetat exakt vad jag vill göra sen jag fick det här temat tilldelat mig i början av året. Jag har inte gjort några förberedelser eller experiment så jag har ingen aning om ifall det kommer att fungera, men jag är så pepp på att sätta igång och skapa i detta kluriga, men ack så mångsidiga och fantasitriggande, för att inte nämna vackra, material.

För inspirationens skull tittar vi på lite grejer jag tidigare gjort med glas – klicka på bilderna för att komma till de ursprungliga inläggen:

aliciasivert, alicia sivertsson, prisma, prism, necklace, glass, glas, halsband, gold, red hair, redhead, curls, curly, rött hår, rödhårig, röda lockar, lockig, handicraft, home made, self made, pyssel, hantverk, jewellery, trinket, jewelry, bijou, smycke
2012 gjorde jag otroligt enkla men vackra halsband med glasprismor från en gammal kristallkrona.

aliciasivert, alicia sivertsson, kakfat, trevåningsfat, trevåningskakfat, smycken, smyckesförvaring, mässing, glas, loppisfynd, remake, återbruk, diy, skapande, alster, superlim, three-floor cake plate, 3-floor, 3 tier folding cake stand, jewellry, do it yourself, levande verkstad, brass, glass, mässing, glas, tallrik, glastallrik, fat, kristall, äggkopp, vas, vase, jewellery display
2013 byggde jag ett trevåningsfat av loppisfynd: två kaffefat, en vas, en ljuskopp och två äggkoppar i mässing. Superlim är allt du behöver!

aliciasivert, alicia sivertsson, diy, julklapp, remake, upcycle, återbruk, do it yourself, snow globe, snowglobe, winter, christmas, holidays, snökula, snöglob, snölandskap, gör det själv

aliciasivert, alicia sivertsson, diy, remake, upcycle, återbruk, julklapp, do it yourself, snow globe, snowglobe, winter, christmas, holidays, snökula, snöglob, snölandskap, gör det själv, dinosaur, dinosaurie, dinosaurier
Till jul vände jag upp och ner på några vinglas och cognacskupor och byggde snölandskap i miniatyr. Steg-för-steg-beskrivning och materiallista hittar du här.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, målning, akryl, acrylic paint, acrylics, portrait, porträtt, woman, colours, painting, black and white, svartvit, kvinna, ansikte, ögon, närbild, detalj, återbruk, remake, spånskiva, glas, glaskross, glassplitter, glass
2014 limmade jag splitter från ett krossat tavelglas på en målning.


Min mamma, som passande nog är glashantverkare, fick ett avhopp från en av sina kurser i fusingteknik (där man skär till glasbitar som sen får smälta samman och formas i ugn) och jag fick prova. Det var svårt men så himla kul!


Och så byggde jag en annan miniatyrvärld på ett tårtfat med kupa.

Monthly Makers, kreativitet, skapande, diy, december 2015, glas, bloggutmaning, kreativ utmaning
Förutom att jobba med glasugn och superlim kan du exempelvis dekorera eller måla på glas, skapa med pärlor, prismor, kulor eller glasburkar. Du kan också skapa tillbehör till glas – t.ex. underlägg eller något att hälla i ett dricksglas, eller vadhelst du kommer på!

Eftersom december är en månad som inte råder under riktigt samma lagar som resten av året (det är mycket som händer och många olika datum att förhålla sig till) kan ni som blir klara innan den 25:e lämna in länkar till era bidrag i kommentarsfältet redan på det här inlägget. Då kan ni släppa det sen och behöver inte komma ihåg att logga in på juldagen (förutom för att kolla in mitt bidrag såklart)! Glömmer ni bort, eller blir klara efter den 25:e, länkar ni i kommentarsfältet till mitt bidrag som vanligt. Ni har till och med den 29:e december på er – den 30:e sammanställer jag allt vad vi gjort i, med, på och av GLAS!

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, monthly makers, kreativitet, utmaning, blogg, bloggutmaning, kreativt 2015, månadstema, skapa, makeri, alster

logga och foto av Agnes Hammar

Monthly Makers är en kreativ utmaning som bygger på att alla som vill skapar på ett givet månadstema och sen bloggar eller instagrammar (#monthlymakers) om det. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, därför att det är roligare med gemenskap, och därför att det finns ett reflekterande värde i att visa upp, knyta samman och utvärdera.

Vi som ligger bakom Monthly Makers är Jessica, Mikaela, SandraBeatrice, Jess, Anna María, Annica, Emelie, AgnesBeata, Elsa och så jag. Tillsammans med er har vi under året skapat över 400 alster!

Följ oss på Facebook för att få uppdatering om allt kul kreativt som händer!

monthly makers, alicia sivert, alicia sivertsson, aliciasivert, skapa, skapande, kreativitet, adventskalender, 2015, jul, diy, do it yourself, julkalender
EN kul sak som händer är den pågående Adventskalendern – med ett DIY-projekt varje dag fram till jul! Läs mer om den HÄR, och framför allt – kolla in Beata som igår visade hur du fixar fina dekorationer till paketinslagningen. Imorgon är det Elsa som gläntar på luckan!

36 Comments
  • Victoria

    25 december, 2015 at 00:57 Svara

    Denna gång skapade jag (Victoria) och Emma något tillsammans. Det blev dekorerade glasstjärnor för vår del. Ni kan finna bild på mina stjärnor här:
    https://wiqtoria.wordpress.com/2015/12/22/glasdekorationer/

  • Amelie Roolf

    23 december, 2015 at 11:12 Svara

    Jag fick ihop ett bidrag den här gången med, hurra! Det finns för allmän beskådan här: http://amelieroolf.com/2015/12/23/monthly-makers-tema-glas/

    Tusen tack för monthly makers-året!

  • Jessica

    22 december, 2015 at 18:19 Svara
  • Katarina

    21 december, 2015 at 20:53 Svara

    Det var nära att jag hoppade denna sista månad, så mycket annat som jag vill fixa med. Men så fick jag vårkänslor och fixade faktiskt en pryl, inget ätbart denna gång alltså.

    http://lekfulltmedkatarina.blogspot.se/2015/12/en-arslang-utmaning-har-natt-sitt-slut.html

    Tack för året!

  • Mikaela

    21 december, 2015 at 19:06 Svara

    Jag lämnar mitt bidrag här så jag inte glömmer! Betong <3 Glas = Sant!
    http://bympv.blogg.se/2015/december/monthly-makers-glas-2.html

  • Stina

    21 december, 2015 at 18:07 Svara

    För mig blev det denna gång glasburkar som jag använde för att slå in julklappar – http://tillvaron.se/stina/monthly-makers-ombrefargad-glasbuk-for-julklappar

  • Jeanette

    17 december, 2015 at 11:11 Svara

    Jisses, din trevåningskakfat är ju het fantastisk fin! Mycket bra hopplockat :)

  • Borgmästaren

    14 december, 2015 at 19:17 Svara

    Det blev något i alla fall, mycket tack vare min dotter. En kvistlykta. Finns att skåda här

    http://mitthemarminborgnaturligtvis.blogspot.se/2015/12/monthly-makers-glas.html?m=1

  • lopplisa

    14 december, 2015 at 18:54 Svara

    Jag är i princip färdig, men då är det ju inte något mastodontarbete jag har gjort, vare sig i tid eller utrymmesmässigt. Behöver bara någon snygg pinne för att färdigställa det hela. Så vilken dag som helst så.. eller vecka..

    • lopplisa

      19 december, 2015 at 19:16 Svara

      Uppdaterad lägesrapport! Fääääärdig!!! :) Btw.. diggar alla dina glasarbeten ovan! Och glasfusing är ju himla trevligt. På mitt förra jobb hade vi en stor, stor ugn, så det fusades allt från smycken till mindre dekorationer och vidare till stooora fat bl a. En hiskeligt spännande och mycket beroendeframkallande företeelse!

    • Alicia Sivert

      20 december, 2015 at 09:45 Svara

      WOHO! Bra jobbat! Skönt att ha det klart innan jul också :)
      Och tack så mycket! Det är hemskt roligt – jag måste se till att få prova igen (nu när jag fattat tänket lite bättre). Vilken dröm att fusa stora grejer!

  • Beatrice

    13 december, 2015 at 00:10 Svara

    Åh, varför ska det vara så svårt att hitta på något på det här temat!? Det kanske blir så till slut att jag överger alla nytänkande idéer och övergår till plan b – prickiga bottnar på snygga glas. Vilket ju inte är fy skam heller, egentligen!

    • Alicia Sivert

      20 december, 2015 at 09:44 Svara

      Verkligen inte fy skam! Tänk att det både kan vara så svårt och så enkelt – det gillar jag :)

  • Ruth | HungryHeart.se

    11 december, 2015 at 13:40 Svara

    OJ, vad mycket fint du gjort av glas! Snacka om att du verkligen har en kreativ bredd mellan olika tekniker och material i det du skapar! Så himmelens snyggt!
    Och ja, glas känns ju definitivt som en utmaning, men det är ju bra att få en liten puff att våga sig på material som man kanske inte vanligtvis skulle skapa i! =)

    • Alicia Sivert

      12 december, 2015 at 22:27 Svara

      Tack ska du ha! Ja, begränsningar är inte min starkaste sida ;) Men jag har med tiden insett att det bara är bra att vara allsidig!
      Tror glastemat kommer bli superballt! Jag måste sätta igång med min idé snarast ^^

  • Sandra

    11 december, 2015 at 07:21 Svara

    Åh, jag är så spänd på hur detta kommer att bli! Har en idé jag också men är inte säker på om jag tagit mig vatten över huvudet :P Nu är vi bara hemma nästa vecka också innan vi åker iväg för julfirande så jag får nog ta mig i kragen och sätta igång!

    • Alicia Sivert

      11 december, 2015 at 10:06 Svara

      Jag har vatten högt över huvudet men tänker att vi simmar rätt bra! Ska bli så himla kul att se vad vi skrapar ihop på det här temat :) Lycka till Sandra!

  • Jess

    10 december, 2015 at 20:30 Svara

    Hurra för nytt tema! Tänk att det snart gått ett helt år, fantastiskt ändå :) Tycker ditt trevåningsfat är superfint, älskar kombinationen glas och mässing!

    • Alicia Sivert

      11 december, 2015 at 10:05 Svara

      Tack! Ja jag med! Det fick tyvärr kasseras i flytten, så funkar inte min ursprungsidé kanske jag får snickra ihop ett nytt sådant :) Mässing och glas är verkligen bästa kombon!

  • med nål och tråd

    10 december, 2015 at 19:09 Svara

    När jag såg temat tänkte jag direkt att YES detta vill jag testa, så spännande med något så nytt och svårt. Hoppas på att snabbt som tusan få en gudomlig uppenbarelse med en glasigt bra idé

  • Borgmästaren

    10 december, 2015 at 14:47 Svara

    Ooooh! Ack så svårt men spännande. Blir en utmaning, verkligen. Gillar verkligen dina dinosar i kupa och världen på tårtfatet. Får se om man kan klura ut något till detta. Känns blankt i huvudet just nu.

    • Alicia Sivert

      11 december, 2015 at 10:04 Svara

      Hoppas det klarnar! Dino-snöglob är annars ett hett tips ;)

  • Mikaela

    10 december, 2015 at 10:43 Svara

    HURRA! Jag har hade också en idé sedan början av året men förra månaden fick jag en så mycket bättre så jag är så pepp på att få börja med den! Och tusan vad snyggt att fästa glas på en målning, det satte igång så många idéer i mitt huvud! Och halsbandet på första bilden är magiskt!

    • Alicia Sivert

      11 december, 2015 at 10:03 Svara

      Men gud vad kul!! Jag hoppas du genomför bägge idéer för det låter ju hur bra som helst :)
      Och JA alltså det var svårt för limmet syns genom glaset och det hade jag helst inte velat, men vet inte hur jag ska komma runt det… Funkade bäst med Loctite superglue i alla fall om du är sugen på att prova (jag gjorde tester med alla möjliga lim) :)

    • Mikaela

      12 december, 2015 at 22:24 Svara

      Tack för tips!!! Måste prova det någon gång!

  • Jenny Olofsson

    10 december, 2015 at 10:09 Svara

    Åh vad roligt!! Fast svårt, men kul utmaning :D Har ingen aning vad det blir men det känns så magiskt på något sätt hihi. Ska verkligen bli kul och se allas resultat :D

    • Alicia Sivert

      11 december, 2015 at 10:01 Svara

      Verkligen! Hoppas många hinner trots svårt tema + allt som ska göras i jul. Men en kan ju dekorera julkulor i glas om inte annat ;)

  • Jessica

    10 december, 2015 at 09:05 Svara

    Alltså jag har INGEN ANING om vad jag ska göra haha??? Men snyggt presenterat, Alicia!!!

  • Anna María

    10 december, 2015 at 08:04 Svara

    Alltså, iiiiih! Är peppad på temat, men rätt nervös också. Vad tusan ska jag hitta på?!

    • Alicia Sivert

      11 december, 2015 at 10:00 Svara

      Haha ja, det är så svårt! Fallerar min idé (och sannolikheten är hög) har jag inte heller nån aning! :D

  • Louie

    10 december, 2015 at 06:29 Svara

    Åh så kul!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.