dyrgripar från en ledig loppismåndag

Idag släpper Wilda mars Monthly Makers-tema! Det är min absoluta favorit för året, så kila in och kolla det innan ni fortsätter med mitt inlägg!


I måndags var jag ledig och hade stora planer för dagen, men vaknade sent med snortyngd hjärna och huvudvärk, så det dröjde till eftermiddagen innan jag orkade klä på mig och gå ut. Men glad är jag ändå, för kolla vilka fina loppisfynd jag gjorde!


På Myrorna vid Odenplan kom jag över två stenägg.


Jag tycker det är mycket trevligare att påskpynta med dem än med hönsägg. Här står de ihop med en akvarell morfar målade av mina kaniner till min tioårsdag. Vårigare än så blir det knappast!


Det bästa av allt var den gyllene hjorten. Jag tänker att den ska få hänga vid mitt skrivbord tills vidare, men jag har en dröm om en hall fylld av mässingskrokar i utformning av olika djur.


Men inte är det någon duk grejerna ligger på?


Nej för jag hittade världens finaste sommarklänning! 60 spänn fick jag betala så det var billig själalycka. Vill köra den och jeansjacka nu nu nu så värmen får gärna skynda sig lite.

Thrifted dress, photo by Alicia Sivertsson, 2016.
Den är från Lindex på den tiden Lindex logga såg ut såhär. Det är också intressant och ganska hemskt hur storlekarna förändrats för att vi ska känna oss stora och klumpiga. Jag köper knappast plagg i ”storlek 34” idag.


Efter den här storfyndarturen var jag tvungen att kila in på närmsta konstnärshandel, jag har nämligen målat upp alla mina akvarellpapper! Det är en bedrift jag är himla glad och stolt över, för det innebär att jag gjort min läxa och övat övat övat. Nu köpte jag hundra ark när jag ändå var igång och det riktigt pirrar i fingrarna att få sätta igång. För stunden vill jag mest måla växter – tomater och murgröna som klättrar uppför en soldränkt mur – det är nog min lilla påtänkta köksfönstersodling som spökar för inspirationsnerverna. Vi får se vad det blir!

Har ni fyndat något kul på sistone?

29 Comments
  • Emilia

    14 mars, 2016 at 19:29 Svara

    Fantastikt fina fynd Alicia! Älskar den lilla hjorten i mässing. Kan verkligen se framför mig en hall fylld med gyllene djur. Tror det kan bli magiskt! Klänningen var verkligen vacker den med. Och det med storleken är ju helt galet. Mer och mer galet desto längre tid en tänker på det. Fy fan vad sådant gör en ledsen. Ska inte gå ner mig i någon form av ilska över världen denna kväll dock. Det kan bli bättre! Positiva tankar osv ;) Ps. läste de andra kommentarerna och väntar med spänning på ett inlägg om din morfars självporträtt. Vilken generös gåva att ge sitt barnbarn!

    • Alicia Sivert

      15 mars, 2016 at 08:44 Svara

      Jaa, det kommer bli så fint!! Fast jag har bara denna än så länge, haha. Hade en hästkrok i mässing när jag var liten som jag lämnade bort när jag blev tonåring? Ångrar mig så mycket nu!!
      Ja det är ett eländes skitsystem vi lever i, men det är bra att vara medveten om det åtminstone.
      Yes box! Fotade både en massa morfar-bilder och en massa liten-Alicia-bilder så det blir två inlägg med alternativa alster på denna blogg inom kort ;) Tack för pepp!

  • Sanna

    12 mars, 2016 at 21:35 Svara

    Wow vilka fina fynd! Älskar speciellt hjorten och klänningen! =)

  • lovis ansjovis

    12 mars, 2016 at 13:47 Svara

    men dagens höjdpunkt var ändå jag

    • Alicia Sivert

      12 mars, 2016 at 19:57 Svara

      Ja! Sorgen att det inte fotograferades. Hade behövt en bild av Sebbes tatuerade händer kramandes en blommig kaffekopp. MEN så var det ju för modernt porslin också.

    • ansjovis

      13 mars, 2016 at 15:46 Svara

      Vi får arrangera det nästa gång!!!

  • Frida

    12 mars, 2016 at 11:41 Svara

    Vilka himla fina fynd du gjort! Klänningen är fantastisk!

    • Alicia Sivert

      12 mars, 2016 at 19:56 Svara

      Visst? Har använt den två gånger redan och gillar den sååå mycket :)

  • Denise

    10 mars, 2016 at 21:16 Svara

    Åh vilken liten skatt du hittat, allt är bara så himla mycket wow!

  • Amanda

    10 mars, 2016 at 20:32 Svara

    Åååh, klänningen <3

  • Jessica {blinkalilla}

    10 mars, 2016 at 16:25 Svara

    Så fina grejer alltihop, påskigt och vårigt!

  • Sandra

    10 mars, 2016 at 14:39 Svara

    Åh, klänningen <333

  • Jenny Olofsson

    10 mars, 2016 at 10:12 Svara

    Åh så himla fina! Älskar sådana marmor/stenägg <3 Samlar på sådana, men önskar att jag hade sådana koppar som du hade, det var ju såå snyggt! Måste ge mig ut och kolla efter något sånt.
    Alltså klänning är så härlig! Vilket vårlängtan den gav en :) Så fin och jag ska inte ens börja på hjorten. Alltså jag älskar hjortar och dess huvudkrona och den där i gyllne skrud. Fantastiskt vacker. Grattis till en bra loppis rund :D

    • Alicia Sivert

      10 mars, 2016 at 21:07 Svara

      Åh men vad fint, det måste du visa någon gång :) Och ja, de gjorde sig himla bra i mässingsäggkoppar – kul, för jag funderade just på om jag skulle göra mig av med dem eftersom jag inte använder dem. Nu får de bli påskpynt istället :)
      Haha eller hur! Tack ska du ha ^^

  • tone

    10 mars, 2016 at 09:10 Svara

    Eg føler at alle dine loppisfynd får heimen din til å minne meir og meir om Dumbledore sitt kontor, og det er så fint. <3 Kjolen var kjempefin, forresten! Og ideen med å bruke steinegg som påskepynt er jo genialt. I år har kjærasten min og eg laga eigen påskepynt av leire! Kjem sikkert eit innlegg om det på bloggen snart. Takk for all påskeinspirasjon, forresten! :)

    Og gratulerer med nytt akvarellpapir! Å kjøpe nytt papir er verkeleg ei av dei beste kjenslene. Canson er fantastisk!

  • Louie

    10 mars, 2016 at 08:38 Svara

    Intressant tema!
    Och så fina fynd! Hjorten var hur fin som helst, och klänningen var väldigt vacker:D

  • Ruth | HungryHeart.se

    10 mars, 2016 at 07:54 Svara

    Wow, vilka fynd! Jag blev tokförtjust i hjorthängaren speciellt och kanintavlan alltså… Åh, kanintavlan… Tänk så fint att få en akvarell av sin morfar.

    • Alicia Sivert

      10 mars, 2016 at 09:16 Svara

      Jag har ganska många bilder från honom, och det är verkligen värt mer än allt guld i Klondyke. Han brukar måla nån liten grej när vi fyller år och har gjort det sen jag var liten, men vissa år har jag fått något gammalt han har sparat och de är nästan mina favoriter. Bland annat har jag ett självporträtt han gjorde 1950, när han var 17 år. Det är det första jag skulle rädda ur ett brinnande hus. Jag kanske borde visa upp det här i ett eget inlägg känner jag!

    • Mikaela

      10 mars, 2016 at 11:09 Svara

      Jaaaa jag vill se!

    • Alicia Sivert

      12 mars, 2016 at 20:02 Svara

      Har fotat idag, så det kommer ^^

  • Mikaela

    10 mars, 2016 at 06:29 Svara

    Men wooow vad fint!!!! Hjorten! Heeeelt fantastisk ju, låter hur fint som helst med en vägg med djurhängare i framtiden! Och klänningen är otroligt vacker, vilket fint mönster! Vad kul med akvarellpapprena också :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.