några augustiskatter


Eftersom jag handlar i stort sett all min inredning och alla mina kläder begagnat, byter till mig sticklingar, omhändertar slängda växter och krukor, sår kärnor och syr eget av gammalt kan det kännas så himla lyxigt att ibland köpa någonting alldeles nytt. Jag tycker det är viktigt att återanvända, spännande att omhänderta och göra om och roligt att leta, så att gå på loppisjakt är ett av mina största intressen, men i augusti skaffade jag mig några alldeles splitternya saker ur butik som gör mig så himla glad att se på och använda. Jag tänkte visa er dem!


Den första lilla grejen var en gåva. Andreas har varit i Berlin och kom hem med en mycket liten kopp till mig, med Beatrix Potters Peter Rabbit i full färd med att stjäla rädisor från grannen. Inuti koppen står det ”Hop little rabbit, hop hop hop” och jag vill dricka mitt kaffe ur den varje dag.


I helgen var vi på Barkarby Outlet för att köpa vinglas och badrumshanddukar, men jag vet av erfarenhet att det alltid är värt att också gå förbi Hemtex. Förra året fyndade jag gardiner med Nadja Wedins illustrationer för en tredjedel av priset, helt på slump, precis samma dag som de sattes ner och sen tog slut på ett ögonblick. Lyckligast i stan är jag över dem för jag tycker de gör hela vårt vardagsrum! Nu hittade jag en lampskärm med hennes senaste motiv, som skiljer sig lite från gardinerna men också går perfekt ihop med dem.


På Levis kostade jag på mig en skjorta i dyraste laget (460 surt förvärvade spänn), men jag blev så kär och kände att jag ville ha den på mig varenda dag i höst, vilket ju gör den till en bättre investering än många av de billiga loppiskläder som ligger i en oanvänd hög i väntan på att göras om. Den är djupt indigoblå i färgen och totalt omöjlig att återge på bild, full av små vita prickar och passar perfekt till mina senapsgula flipendobyxor jag sydde i somras. Så redo för vilda västern nu alltså!


Och under min lunchrast i måndags snubblade jag över Blomsterlandets renoveringsrea med halva priset på alla gröna växter. Jag fyllde famnen med en bergpalm, en liten doftruta och en Fikus Moclame för 109 kronor allt som allt, och nu känns det så trivsamt grönt och fint i vartenda rum här hemma.

Har du fyndat, fått, köpt eller skapat någonting på sistone som gör dig lite extra glad?

18 Comments
  • Lindah

    13 september, 2016 at 16:52 Svara

    En av de finaste färgerna man kan ha på kläder ju! Har knappt något i den färgen själv, men skulle gärna vilja!

  • Sanna

    8 september, 2016 at 08:51 Svara

    Haha jag blir löjligt glad för allt så det är svårt att välja…som en vän sa till mig -"Tänk vi andra måste gå på en dyr butik eller dylikt medans du blir överlycklig över en vacker pinne du hittat på marken…" Så sant så sant och jag i ett nötskal ;)
    Köpte dock riktigt fina och billiga saker till mitt blivande barnbarn på Erikshjälpen igår…täcke, spjälsängsskydd och två body´s för 60kr <3

    • Alicia Sivert

      9 september, 2016 at 06:52 Svara

      Det är ju fantastiskt! :D Loppisfynd och gratisskatter är dem jag också blir allra allra gladast för. Snyggt fyndat!

  • Linnéa

    4 september, 2016 at 07:59 Svara

    Lampskärmen är så sjukt fin! Har gått och spanat på den sedan den släpptes. Något som gör mig glad är mitt grönsaksförkläde och det senaste paret stickade strumpor. Fast jag har inte använt något av dem ännu ;P

    • Alicia Sivert

      6 september, 2016 at 06:43 Svara

      Eller huuur! Älskar den lilla igelkotten <3
      Vad härligt! Hoppas du får användning för bägge snarast :)

  • Wilda

    3 september, 2016 at 12:11 Svara

    Underbar skjorta och så söt mugg <3 Jag har fyndat en del på loppis och second hand under sommaren, framför allt ett nytt soffbord som jag är galet nöjd med. Men annars är det min kamera som jag har investerat pengar i där det behövdes något nytt. Bra köp helt klart!

    • Alicia Sivert

      6 september, 2016 at 06:43 Svara

      Åh vad roligt! Soffbord skulle vi också behöva ett.. Har du visat ditt? Blir så nyfiken! Och så himla bra prioriterat med kameran! Heja!

  • Nyster

    3 september, 2016 at 11:44 Svara

    Härliga fynd! Jag älskar också second hand och handlar mycket sällan nya kläder eller möbler. Jämfört med andra kan jag tycka att jag och mitt hem blir lite spretiga och sjabbiga, men andra dagar inser jag att det är precis så jag vill ha det – bohemiskt och eget! :)

    • Alicia Sivert

      6 september, 2016 at 06:42 Svara

      Precis! Och ofta mycket mycket finare än enhetlig nyproduktion i alla fall :)

  • Mikaela

    3 september, 2016 at 11:23 Svara

    Skjortan var hur fin som helst, absolut värd 406 kr! Lampskärmen var fantastisk med och växter är ju alltid <333 Jag var på Plantagen igår som har 50 % på gröna växter den här helgen och fyllde på med fler kaktusar och en ny fiolfikus bland annat. Smög upp dem ur påsen och placerade dom innan Emanuel skulle märka att det var hela 9 växter jag kom hem med, haha!

    • Alicia Sivert

      6 september, 2016 at 06:38 Svara

      Hahahaha jag såg det, tur att de inte hade den rean när vi var där i helgen!! Jag var alldeles för exalterad för att smyga in växterna jag köpte, och Andreas var först lite skeptisk till att de skulle få plats men det gjorde det ju 0;)

  • sandra

    3 september, 2016 at 11:05 Svara

    Skjortan <333

  • Jessica

    3 september, 2016 at 09:51 Svara

    ALLTSÅ FÄRGEN PÅ SKJORTAN????????????????????????????????????????????????? (så otippad kommentar från mig hahahahaha inte) SÅ FINT ALLTIHOP alltså åhhhh lampskärmen och mönstret är FANTASTISKT. Hon är banne mig min nya favorit.

    • Alicia Sivert

      5 september, 2016 at 18:48 Svara

      Hahaha
      "den är blåå"
      – Jessica Andersdotter

      Alltid med lång betoning på å.

      Och JAAA älskar hennes mönster!!

  • Ragnhild

    3 september, 2016 at 07:16 Svara

    Det er ikkje so dumt å kjøpe noko nytt når ein veit ein kjem til å bruke det mange gonger og ha skikkeleg glede av det. Eg skjønar godt at du vil gå i den skjorta kvar einaste dag, den ser herleg ut! Den ser ut til å vere både klassisk og unik på ein gong.

    Mitt siste innkjøpe som gjer meg ekstra glad er ein langerma gensar med kvite og grå striper. Eg hadde eigentleg bestemt meg for at eg ikkje var ein stripeperson, men no er det den gensaren eg aller helst til gå med.

    • Alicia Sivert

      5 september, 2016 at 18:47 Svara

      Så sant! Jag är väldigt nöjd med den :)

      Vad kul att en kan utvecklas ändå, jag som gillar ränder tycker det låter hemskt snyggt! Jag lovade mig själv att aldrig gå i Birkenstock eller klä mig i orange, men det har jag heller inte kunnat hålla ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.