den kreativa veckan 47/2016: pepparkakor, julbroscher + en överraskning


I helgen började jag äntligen måla Jennys finska lapphund Kevät!


Men för första gången på ganska länge tappade jag bort mig helt med målningen, förstärkte fel former i ansiktet och förlorade det uttryck jag tyckt om i skissen. Vid skedet på bilden ovan fick jag inse att det inte gick att blöta upp pappret och göra om fler gånger, och att jag skulle få kassera målningen och börja om.


Istället åkte jag till mina föräldrar och bakade pepparkakor! Jag hade fortfarande ont i armbågen efter mitt häftpistolsprojekt från förra veckan, så det blev min darrigaste pikering hittills.


Jag har broderat en liten julgransbrosch! Blev bra söt tycker jag! Moulinégarn på syntetfilt.


Så har jag packat ihop och skickat iväg häftpistolskaninen till Pantzark som köpt den via Instagram! Jag älskar det med Monthly Makers, för hade jag inte haft utmaningen i ryggen hade jag aldrig publicerat några bilder av det här verket. Jag var missnöjd och ville bara hiva honom direkt i grovsoporna, men tack vare er och gemenskapen jag känner till det här kollektivet la jag ändå upp honom, okej med att en inte kan vara på topp jämt. Så visade det sig att det var flera av er som tyckte om honom, och några som dessutom ville köpa honom! Nu slapp han hamna i grovsoporna och får sitta på en vägg istället. Himla fint tycker jag som vill påminna om att fint och fult är en subjektiv skala som i de allra flesta fall är totalt ointressant!

Veckans länktips:
+ Sofias inställning till vad som egentligen är ”bra att ha”.
+ Wilda skriver om alla de barn som inte ser fram emot julen, och så samlar hon in pengar till Vit Jul.
Ruth har samlat 20 av sina jul-DIY’s i ett superinspirerande inlägg och jag vill göra allihop!

Och nu…

diy pyssel skapande julpyssel skapa julsaker jul projekt gör det själv do it yourself tutorial beskrivning steg för steg utmaning monthly makers christmas xmas julkalender adventskaleder
… Mina kära vänner! Vill jag att ni tar ett ögonblick och beskådar Elsas fina bild ovan. Blir ni taggade? Blir ni nyfikna? Bra! Klicka er in hos Anna María på torsdag så får ni veta mer om Monthly Makers Julkalender 2016! Och glöm inte att vi söker nya värdar till 2017, hela annonsen hittar du i slutet av detta inlägg. Sista ansökningsdagen är imorgon!

GLAD FÖRSTA ADVENT FÖR SJUTTON! Vad hittar ni på idag?

22 Comments
  • Wilda

    1 december, 2016 at 13:10 Svara

    Så himla fint hundporträtt men förstår om du hade andra tankar! ;) Och åh så glad att du fick den uppskattning du förtjänar för den där fantastiska kaninen. Den är så häftig ju <3 Och tack för länkkärleken, det värmer så mycket!!!

    • Alicia Sivert

      5 december, 2016 at 09:32 Svara

      Jaa, formerna blev fel liksom. Gillar den om jag bara tittar på målningen och inte om jag jämför med en bild av hunden, och de två måste ju vara samma för att de som håller honom kär ska känna igen honom i min bild. Så det blir ett nytt försök – tack för pepp i alla fall :)

  • Ruth | HungryHeart.se

    30 november, 2016 at 20:09 Svara

    Åh vad fin din julgransbrosch är! Och tusen tack för länkkärleken. <3<3<3
    Idag har jag släpat hem en minigran från skogen och fixat med en hemlig sak till den dära hemliga julkalendern. ;-)

    • Alicia Sivert

      5 december, 2016 at 09:30 Svara

      Men gudars vilken idyll!! Och tack :D Ska ha den på jobbet idag tror jag, eller min senaste kreation – en liten lussebulle ;)

  • Jess

    30 november, 2016 at 19:43 Svara

    Åh är så glad att ni kör en julkalender i år igen! :D Och som jag önskar jag hade orken att vara värd igen, så fin gemenskap ju. Oavsett är jag glad att ni fortsätter nästa år, för det är trots allt minst lika fint att följa från åskådarbänken.

    • Alicia Sivert

      5 december, 2016 at 09:29 Svara

      Åh, ja, jag saknar dig verkligen i gänget också Jessica! Hoppas framtiden kanske sammanför oss igen <3

  • Linnéa

    29 november, 2016 at 15:50 Svara

    Dödsrelikerna!!!! Jag vill ha de pepparkakorna :D Och broschen är helt underbar!!! Du är så himla duktig på att brodera <3

    • Alicia Sivert

      5 december, 2016 at 09:29 Svara

      Haha ja, stjärnformen är den bästa! ;)
      Tack snälla du :D

  • Sandra Leone

    28 november, 2016 at 17:40 Svara

    Vilket fint namn på hunden. Blir lite varm inombords liksom <3.
    Megafin brosch också!

    • Alicia Sivert

      5 december, 2016 at 09:28 Svara

      Amen så glad för denna kommentar som fick mig som inte kan finska att googla lite! Hur fint som helst ju, nu blev jag också varm inombords :D

  • Jessica

    28 november, 2016 at 09:16 Svara

    Jag åkte på Konstfacks julmarknad och åkte och hälsade på DIG <3 Och idag ska jag jobba med arbetsprover tror jag. Och jag tycker Kevät ser jättefin ut!!!!!!!!!!!! Så fin hund i grunden ju <3 jag gillar de galna kattpepparkakorna också haha <3 Tack igen för igår!!!

    • Alicia Sivert

      5 december, 2016 at 09:27 Svara

      Jaaa, bravo!! Jag har inte börjat på min Nomad-tolkning än, men kugghjulen maler i huvvet.
      Tack själv Jessica!! <3

  • Linda

    27 november, 2016 at 21:48 Svara

    Jag jobbade hela dagen! Det är så kul att vara på jobbet! Får alltid så mycket inspiration när jag hjälper kunder med deras projekt! Nu har jag till exempel fått en helt klar bild av hur jag ska göra julkorten i år. Brukar skicka till några få utvalda och göra korten själv :)
    Får se om jag hinner dock. Har massa annat jag vill hinna göra också. Den kreativa hjärnhalvan går på högvarv just nu! (fråga min sambo, han får stå ut med pysslehögar lite överallt i lägenheten eftersom jag har flera olika projekt igång just nu :P )

    • Alicia Sivert

      5 december, 2016 at 09:26 Svara

      Men hahaha känner igen mig sååå väl! Och vad fint att höra om ditt jobb, det måste verkligen vara fantastiskt att vara i en sån kreativ miljö och hjälpa människor lösa problem med material och tekniker, wow alltså!!

  • Anonym

    27 november, 2016 at 21:13 Svara

    Älskar dina kreativaveckanpubliceringar! Glad första advent till dig!

  • Grahnslöjd

    27 november, 2016 at 12:51 Svara

    Blir så inspirerad av dina broscher!! Måste snart prova brodera en själv:)

  • Jenny

    27 november, 2016 at 09:08 Svara

    Spännande att han börjat få färg! Och ännu mer spännande hur nästa bild kommer se ut!
    Höll även på att sätta teet i halsen när jag såg broschen för jag trodde först det var en pepparkaka och tänkte NÄ DU darriga händer tror jag inte alls på. Men såg sedan att det var garn, haha. Himla söt ändå, trots att den inte är ätbar ;)
    Vad kul att kaninen hittat ett hem också! Och blir himla nyfiken på den där julkalendern…

    • Alicia Sivert

      5 december, 2016 at 09:25 Svara

      Ååh, ja! Så ledsen att det inte blev något bra, men nu är jag färdig med en massa deadlines som legat och blockerat kreativiteten, så jag ska ge mig på ett nytt målningsförsök snarast!!! Sorry att det dröjer </3

      Haha ja DET hade varit nåt! Nä, jag använder bara vit kristyr när jag gör pepparkakor ;)

  • Mikaela

    27 november, 2016 at 08:48 Svara

    Jag ska träffa dig idag :D Så fint att kaninen fick ett hem, jag hade lätt kunnat tänka mig att ha den hemma också, så häftig!

    • Alicia Sivert

      5 december, 2016 at 09:23 Svara

      Haha, så himla bra plan ^^
      Jaa, så glad! :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.