den kreativa veckan 12/2018: skattkartor och grodhundar


Hej hej hej och glad fjärde påskadvent! Den här veckan har jag äntligen hunnit med att pynta lite hemma, och förberett en påsk-DIY, men av vad får ni se senare! Okej, en liten ledtråd får ni om ni inte redan gissat det baserat på bilden ovan: det är en broderad brosch! Den fantastiska vasen nere till höger är gjord av Mikaela.


Den här veckan har jag fortsatt måla barndomsbilder i svartvitt och gjort ytterligare fem stycken faktiskt! Men för att de inte skulle ta över dagens inlägg totalt har jag samlat dem i ett eget. Här är i alla fall en sneak peek på mig i jeansklänning och dubbla tofsar, ihop med bästa vännerna Scorpan och Maggan, någonstans runt millennieskiftet. Jag ser fortfarande ut som en liten groda på målningarna men här har jag dessutom lyckats få hunden att se grodig ut! Det är svårt med miniatyrer alltså, men evigt kul!


Jag har skapat skattkartor med mina yngsta elevgrupper. Vi rev kanterna, grundmålade med snabbkaffe och ritade sen fritt med tuschpenna medan jag läste högt ur Det osynliga barnet. Kanske min bästa lektion.

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla målning porträtt akvarell akvarellporträtt vattenfärg watercolor watercolour water color colour jim croce artist konst art music folk pop rock fan art
Och så har jag målat Jim Croce som ni redan sett.

Hur har ni haft det? Har våren nått er? Jag har varit lite distraherad och trött den här veckan, men när det släppte mot slutet kändes det som att jag återfick dubbel kraft, och solen har varit framme flera gånger. I slutet av nästa vecka ser jag fram emot att inleda en låång påskledighet, utan influensa den här gången! Jag hoppas ni får en kreativ och vilsam fortsättning på er söndag och en grym start på den nya veckan imorgon. Kram på er!

3 Comments
  • Wilda

    7 april, 2018 at 08:13 Svara

    Skulle säga preciiiis samma som Grahnslöjd ovan! Alltså vill också ha en sån lektion med dig <333

  • Grahnslöjd

    25 mars, 2018 at 16:38 Svara

    Åh, jag vill också rita skattkartor medan du läser högt!:D När vi var små brukade pappa rita skattkartor med ett rött kryss där skatten fanns. Skatten bestod alltid av godis och jag misstänker att vi fick gå på skattjakt när Mor och Far ville ha en lugn stund hemma utan tre små busungar;)

    • Alicia Sivert

      27 mars, 2018 at 19:15 Svara

      Haha åh vad fint! Inspiration till årets påskäggsjakt! ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.