Zebraskulptur av Alicia Sivertsson www.aliciasivert.se. Hönsnät och papier-maché med boksidor och silkespapper. ----- www.aliciasivert.se aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande skulptur kreativitet skulptera papier-maché hönsnät boksidor böcker återbruk remake zebra zebrahuvud bli kreativ börja skapa blogg

den kreativa veckan 15/2018: zebrahuvuden och fågelnötter


Hej kompisar och glad söndag! Den här veckan har jag snickrat på ett zebrahuvud i papier-mâché. Jag älskar att den råkade få ordet ”misstagen” uppochner över nosryggen och skulle nästan vilja behålla den så, men tanken är att täcka den med färgat papper eller kanske tyg när jag lagt ytterligare några lager tidningspapper.


Grunden är gjord i hönsnät och sen har jag knölat/tejpat tidningspapper för att få öronen tjockare, samt öga och underläpp att sticka ut.


Jag blev så inspirerad att jag använde mig av zebran som motiv till andra uppgiftsexempel, som detta collagedjur.


Började även på en trött tiger och gjorde en katt som jag glömde fota.


Jag har målat på bomullstyg med textilkrita för att visa mina textilelever som skulle göra samma sak. Det blev ett stormigt hav i någon slags naturkatastrofbelysning.


Till min designgrupp har jag gjort en exempel-moodboard för att visa hur en kan jobba visuellt med en projektplan istället för att öppna ett worddokument och försöka skriva ner vad en tänker.


Jag var tvungen att hitta på ett projekt också och det blev en fågelholk som såg ut lite som en nöt och därför fick arbetstiteln ”Fågelnöten”. Så rev jag lite bilder ur tidningar och böcker, klippte och klistrade och skissade. Har du en idé men svårt att formulera den  i ord skulle jag verkligen rekommendera att göra en moodboard med skisser, anteckningar, inspirationsbilder och materialprover istället. Det blir mycket lättare att ringa in sina egna tankar.


Eleverna fick fundera över målgrupp, återförsäljare, hållbarhet, funktion och utseende för varsitt individuellt projekt. Fågelnöten lämnar jag på idéstadiet men ganska söt var den!


Och under bussresorna har jag broderat på min arbetsskjorta!

Det var min kreativa vecka. Hur har ni haft det i vårsolen? Vad vankas det för projekt härnäst?

2 Comments
  • Helga

    15 april, 2018 at 18:28 Svara

    Åh den trötta tigern 😍 jag funderar på att lägga upp till en ny kofta till mig pga behöver ha ett rundsticke-projekt också. Annars blir jag så trött i händerna. Och så är det ju alltid kul med en till kofta 😁

    • Alicia Sivert

      23 april, 2018 at 17:49 Svara

      Koftor kan en aldrig få för många! Jag slutade dock halvvägs in i min som vanligt haha. Halva koftor KAN en få för många av…

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.