påskmarknad på Värmdö Bygdegård


Jag insåg tidigt att det skulle gå fort att förälska sig i Värmdö, och hur kan en annat än känna sig hemma när det arrangeras påskmarknad i bygdegården en helg? Alltså ni hör ju. Det är någonting helt annat än innerstadslivet, och jag älskar att vara Värmdöbo!


Härom helgen tog alltså jag och Andreas bussen mot Hemmesta och gick av vid slutstationen. Värmdö bygdgegård var ett rött hus med vita knutar och solpaneler på taket och just den här dagen badade gården i den första tidiga vårsolen.


Entrén var pyntad med ris.


Inne i bygdegården fanns alla möjliga marknadsstånd – sylt, saft, müsli, keramik, pynt och bruksföremål. I cafédelen var det dukat till fest.


Där fanns fika i mängder och eftersom det även var våffeldag slog vi till på varsin våffla!


Det var pyntat med både liljor och påskkycklingar och alla som jobbade i caféet hade kycklingbroscher men dem var jag för blyg/exalterad över för att våga be att få fota. Jag bar själv min kaninbrosch såklart.


Såhär fin blev hela vår skörd!


Vi köpte lokal sylt från Anna Ranebo på Nora gård – jordgubbe med prosecco och blåbär med rom.


Ägg från Ingegerd Fredriksson. ”De behöver inte ens målas” sa hon om de dyrbara juvelerna som fått olika färg beroende på hönan som lagt dem. Jag känner så stor vördnad inför de här äggen – en respekt som är lätt att tappa bort när mat från djur står staplade i högar eller ligger vakuumpackade i en kyldisk i en stor affär. Det kan vara viktigt att påminna sig om en så enkel sak ibland, att varje ägg kommer från en höna.


Rapsolja från Säby Gård.


Och ost från Ostmakeriet.

Med den skörden var påskmaten så gott som klar och stämningen på topp!

2 Comments
  • Alicia Sivert

    9 april, 2018 at 19:07 Svara

    Eller hur! Glad vår Anki!

  • Anki

    5 april, 2018 at 19:20 Svara

    Mums så mycket gott, och ja extra härligt med närodlat!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.