påskledigheten


Den här påskhelgen var jag ledig tre långa dagar i rad, och det kändes så oerhört lyxigt för en som är van vid att jobba extra alla högtider och lov. Jag har dessutom känt mig lite stressad på sistone, eller alltså jag är alltid stressad, har alltid bråttom och ligger alltid efter (den vita kaninen i Underlandet är inte bara min beskyddare, utan även mitt alter ego), men nu kände jag ett påtagligt behov av en paus och då var det fantastiskt att verkligen kunna ta den.


Vi smyginvigde ledigheten redan på torsdagseftermiddagen så snart jag slutat jobbet. Andreas mötte upp mig och vi tog en saffransbulle på stående fot för att sen gå en vända genom stans loppisar. Förutom byxdräkten hittade jag en oanvänd yllefilt från Klippan. Den blev snabbt Vifslans favorit.


På fredagen åt vi påskbuffé hos mina föräldrar och på lördagsmorgonen bytte vi ägg och åt frukost med tända ljus. Det händer i stort sätt aldrig eftersom vi inte törs hålla oss med både eld och så långsvansade katter. Men om en äter fort eller stänger ute grådvärgarna kan det gå.


Sen skulle vi på galej och Andreas var såhär fin. Jag försöker övertala honom om att starta en modeblogg men med föga framgång.


Så jag spammar er tills vidare!


Han smet hemifrån strax efter lunch medan jag satte mig en stund i solen på balkongen och läste ut Stefans Lilla Gröna insvept i den nya filten. Rekommenderar denna bok så hjärtligt, rekommenderar hela människan Stefan Sundström! Det är hans förtjänst att jag över huvud taget kom att tänka på att sätta potatis för tre somrar sen, och hans Lilla Gröna är fylld till brädden av livgivande klokenskaper, nörderi, kompostdyrkan, reflektioner kring konventionellt jordbruk/djurhållning och märkliga historier – allt återberättat på en snusdrypande, släpig stockholmska som är nästan utdöd. Jag läste varenda sida, inklusive det tveksamt användbara receptet på surmört och hur man odlar tobak.


Sen tog jag några myntasticklingar som stått i vatten ett par veckor och utvecklat rötter, och planterade dem.


Boom, like that. Och så var det dags för kalas!


När jag kom hem igen på kvällen låg Tofslan på golvet och såg såhär påkommen ut. Jag vet inte om hon nallat på kattmyntan eller frös mitt i ett danssteg till The Ketchup Song men alltså detta djur förtjänar ett eget meme.


Eller i alla fall ett mönster. Ska trycka detta på tyg och sy kläder åt alla jag känner. Beware.


På söndagen gjorde vi faktiskt inte mycket mer än att strecktitta på The Wire (sista säsongen nu herregud) och äta pizza. Jag broderade på min fjällko och åt mig igenom en chokladkanin (och många praliner). Sen var det dags att återvända till arbetet!

Hur har din helg varit?

30 Comments
  • LisaMarie

    13 april, 2016 at 11:04 Svara

    Åh vilken fin påsk du verkar ha haft. Och alltså. Bilden på Tofslan. Är lite kär. Helt fantastisk min ju. Jag håller helt med om att den förtjänar ett eget meme och ett eget mönster, allra minst. Pax för att få köpa typ en kjol av dig när det tyget blir verklighet ;)

  • Wilda

    4 april, 2016 at 15:39 Svara

    Haha, känner igen den där kattposen, men hur fin är du inte som gör ett MÖNSTER av det?!?! Wow! Och vill bara mysa ner mig i soffan bredvid dig och alla lummiga gosiga färger. Så fint!

    • Alicia Sivert

      6 april, 2016 at 11:45 Svara

      Jaa hon lägger sig ofta på rygg på kvällarna och stirrar på en tills man kommer och klappar henne på magen. Men den där blicken?? Så himla knäpp!
      Åååh men det ska du få komma och göra snart ju! :D

  • Fia D

    4 april, 2016 at 14:31 Svara

    Vilka fina katter! �� Och mönstret är ju briljant!!

  • Sandra Nicole

    3 april, 2016 at 22:37 Svara

    Hahahahaaaa, alltså fnissar för mig själv här över katten din och mönstret. Så himla klockrent, hade lätt velat ha plagg i det! Eller typ inbjudningar till fester med det mönstret, ser lite ut som att hon dansar. <3

    • Alicia Sivert

      6 april, 2016 at 11:44 Svara

      Hahaha snart i en tyg- och pappershandel nära dig! ;)

  • Lili

    1 april, 2016 at 08:40 Svara

    Alltså ÄLSKAR att du döpt din katt till Vifslan. Vet du vad min ena råtta heter? Vifs. Egentligen skulle hon heta Vifslan, men tyckte det blev för likt den andra råttans namn som är Mymlan. Det händer dock rätt ofta att vi kallar henne för VIfslan ändå. Nu ska jag bara hitta en Tofslan också, vilket länge varit planen. Kul att våra råttor och katter då kommer matcha i namn, sådan himla slump!

    Låter som en jättemysig påskhelg, och yay för tre dagars ledighet! Jag var också ledig tre dagar i rad vilket kändes helt otroligt, jag kan inte minnas när det senast hände. Butiksarbetet medför ju en hel del helgarbete, vilket är trevligt p.g.a. OB och att jag ändå inte värderar högtider jättemycket, men det är ju skönt att vara ledig ibland också…

    Var har du funnit det fina Mumin-ägget?

    • Alicia Sivert

      1 april, 2016 at 22:22 Svara

      Men åh, det visste jag inte, så fantastiskt! :D Mymlan är ju också underbart – det hade jag som namnförslag på en vi kollade på på katthem :) Men när jag träffade de här två odågorna var det uppenbart att det var en Tofsla och en Vifsla!

      Haha, känner igen mig så väl! Jag jobbade på måndagen så jag fick in lite ob-timmar, men den här gången var det himla värt att få vara lediga ihop ett slag också :)

      Jag har två muminägg, bägge är producerade av "Molli toys" för Toves hundraårsjubileum så jag vet inte om de motiven går att köpa längre, men jag fick några andra träffar på google och tradera, så jag önskar god jaktlycka :)

  • isa b

    30 mars, 2016 at 18:23 Svara

    haha alltså katter har ofta en tendens att se så himla busted ut på bilder!? undrar vad de har för bus för sig egentligen när vi inte ser.. ;)

    • Alicia Sivert

      30 mars, 2016 at 21:15 Svara

      Just den här katten har ofta fuffens för sig och får så himla många tokryck då hon anfaller väggar, galopperar i sidled, ylar in i tomma hörn och beter sig som en dåre. Men denna kväll tog priset! ;) Skulle verkligen vilja veta vad som pågick i det där lilla katthuvudet…

  • Linnéa

    30 mars, 2016 at 16:13 Svara

    Hihi vilken rolig bild Tofslan! Och vilket fantastiskt mönster, hade definitivt kunnat tänkta mig att sy något i det :) Lycka till med mynta odlingen!

    • Alicia Sivert

      30 mars, 2016 at 21:13 Svara

      Bra att veta – jag återkommer när det finns att beställa på metervara ;) Och tack snälla! Så knäppt att en kan klippa av en kvist, sätta i jord och så blir det mer?? Naturen <3

  • Hanna

    30 mars, 2016 at 15:50 Svara

    Mysiga bilder på fina påskägg med Mumin!!! och härligt det låter med ledigheten!!! Blir även väldigt nyfiken på boken av Stefan… Kanske får bli en sådan framigenom! :-)

    • Alicia Sivert

      30 mars, 2016 at 21:13 Svara

      Tack ska du ha! Ja, det var en underbar helg! Och låna den på bibblan vetja – så skön vårläsning :)

  • Cassandra

    30 mars, 2016 at 12:53 Svara

    Så mysiga bilder!

  • sia

    30 mars, 2016 at 10:38 Svara

    :) Vilket härligt kattmönster! Poäng: 10 katter av 10 möjliga!

  • Mikaela

    30 mars, 2016 at 09:50 Svara

    HAHA bilden på Tofslan!!! Och mönstret!!!!!! Fantastiskt! Så härligt med ledighet, jag tycker också det var SÅÅÅ skönt att få slappna av på riktigt ett par dagar!

    • Alicia Sivert

      30 mars, 2016 at 21:11 Svara

      Jaaa, du verkar ju haft det ljuvligt!! Jag skulle behöva ett par dagar till känner jag, men det var en bra start ;) Och haha ja, alltså jag vet inte vad det är med det där djuret. 100% galenpanna!

  • Jessica

    30 mars, 2016 at 08:43 Svara

    HAhahaha alltså älskar dig Alicia. Du är så bra!!!!!!!!!!!!!!!!!! Älskar allt med det här inlägget!!!! Ser så mysigt ut alltihop.

    Jag har haft påskmatsfest med storasyster och mest bara tagit det lugnt, gått med Lumos och tittat på krokusarna i trädgården och plockat in en kvist syrén och en äpple och hoppas att de ska slå ut med starka vårblad och blommor tids nog.

    • Alicia Sivert

      30 mars, 2016 at 21:11 Svara

      Ååh du är så fin, och det låter FANTASTISKT!!!! Syrén är den bästa doften av alla på jorden!

  • Ethel

    30 mars, 2016 at 08:32 Svara

    ÄLSKAR Tofslan-mönstret!!

  • Sandra

    30 mars, 2016 at 06:41 Svara

    Hahaha DÖR på bilden och mönstret över Tofslan :D

    • Alicia Sivert

      30 mars, 2016 at 21:10 Svara

      Hon är så himla himla knäpp den där katten!

  • jennifer

    30 mars, 2016 at 06:20 Svara

    Hahaha åh, påkomna Tofslan fick mig att sätta morgonkaffet i halsen pga gapskratt! Helt klart värt ett eget meme! Och ville bara säga att din blogg har varit så jäkla bra på sistone (eller, den har alltid varit bra, men nu är det verkligen något alldeles extra)!! Är bara så dålig på att kommentera, men jag läser varenda inlägg med glädje pirrandes i hela kroppen! Kram och vårpepp!

    • Alicia Sivert

      30 mars, 2016 at 21:09 Svara

      Men alltså ååh, tack snälla snälla Jennifer!!!! Jag tycker också att jag fått en bättre relation till bloggen och att jag använder den på ett bättre sätt nu, så det är så himla fint att få det bekräftat från någon annan. Tack snälla <3 Och all vårpepp till dig med, bums!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.