den kreativa veckan 43/2016: Monthly Makers meet och korsstygnsprogram


Jag inledde helgen med Monthly Makers-möte på Anna Marías kontor ihop med henne, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda!


Så jädra härligt att träffas igen, käka ihop, byta sticklingar och prata kreativitet och roliga internethistorier i flera timmar.


Jag har broderat på och börjat montera interiören i mitt syetui jag påbörjade förra veckan.


Jag tycker verkligen inte det blir snyggt, varken färgvalet, de grova stygnen eller materialet samarbetar med mig och jag saknar mitt tunna moulinégarn. Men det är ganska roligt att göra nåt helt annorlunda!


Jag har pillat jättemycket i PCStitch, korsstygnsprogrammet jag använder för att rita upp pixliga bilder att brodera efter.


Och så har jag fortsatt på mitt hemliga korsttygnsbroderi. Många osynliga timmars jobb ligger bakom dessa fjuttiga rader!

Och just nu har jag faktiskt en liten bloggpaus på annan ort, både för att vila huvudet, rå om kroppen och mysa med Andreas, men jag har förinställt några inlägg så vi hörs snart igen!

Hoppas ni har en jättefin söndag, kompisar!

Veckans länktips:
+ Ni vet väl att jag finns på Facebook, Bloglovin’ och Instagram? Följ mig gärna där!

10 Comments
  • Fredrikapåvinden

    31 oktober, 2016 at 21:49 Svara

    Alltså jag tycker syetuiet blir hur fint som helst!!! Älskar färgerna och stygnen! Blir så sugen att göra något liknande! Hoppas du får fina och vilsamma dagar! <3

    • Alicia Sivert

      3 november, 2016 at 16:52 Svara

      Men åh vad roligt, ni gör mig så himla glad! Kan verkligen tänka mig att du skulle ha användning för nåt liknande hehe, och om jag inte blir nöjd med denna ska jag garanterat göra en ny version!

  • Grahnslöjd

    31 oktober, 2016 at 14:16 Svara

    Håller med övriga, syetuiet blir ju jättefint, ska bli kul att se det klart sen!!:)

  • Wilda

    31 oktober, 2016 at 08:51 Svara

    Fint att ses, även om jag inte kände mig så peppig som jag hade önskat att jag var inför den träffen. Fick i alla fall ny energi av att träffa er och ser fram emot resten av året. Förstår att syetuiet kanske inte är dina färger, men är ändå mäkta imponerad över hur fint det blev och speciellt med det gula och gröna garnet till! Är också väldigt nyfiken på det där sista projektet som jag förstår tar en evighet.

    • Alicia Sivert

      3 november, 2016 at 16:50 Svara

      Det var JÄTTEFINT att se dig Wilda och jag har alltid lite ångest inför men mår bra efter, så det brukar gå i rätt riktning i alla fall! ;) Vad kul att du gillar färgvalet i etuiet för det är nog det jag är mest osäker kring! Men ska brodera vidare och se om det ger sig :)

  • Ida Larsson

    30 oktober, 2016 at 09:24 Svara

    Jag älskar syetuiet! Men det är alltid en tröskel att byta material tycker jag, likadant när jag stickar! Hoppas att du har en trevlig resa, mys ordentligt:)

  • Jenny

    30 oktober, 2016 at 08:28 Svara

    Vart lite chockad när jag läste att du inte tycker syetuiet blir snyggt för min första tanke var WOW. Älskar färgerna, grovheten, broderiet, iden och tja – allt. Kommer definitivt härma i framtiden!

    • Alicia Sivert

      3 november, 2016 at 16:47 Svara

      Men vad kul! Tack :) Du får gärna härma, jag har själv inspirerats av lite olika versioner jag sett hos andra! Det är nog yllebroderi som är en smakfråga bara!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.