den kreativa veckan 40/2017: en sheriff-stjärna över bröstet gör andhämtningen lättare och gråter gör jag till Brokeback Mountain


Hej kompisar! Tröttheten håller i sig men jag har lite mer styrkraft nu än i början av veckan. Börjar känna att jag bockar av från listan och kommer vidare, fastän det är långt kvar. Det går i skov – energin och tröttheten – för mig handlar det om att orka hålla tempo genom dipparna och lära mig vila även under topparna på något omvänt vis. Hur mår ni?


Det blir en kort kreativ sammanställning idag. Jag hade egentligen tänkt hoppa över och slå samman vecka 40-41 nästa söndag istället, men det kändes synd, lite har jag ju ändå hunnit skapa!


Förra helgen inledde jag (som jag redan berättat) med att titta på Deadwood och brodera. Det blev en Sheriff-brosch för jag är töntig like that. Fun fact ni kanske inte visste om mig: Jag är hysteriskt förtjust i Vilda Västern! Sen dess har jag även tittat på Brokeback Mountain för första gången på kanske 8 år och bölat de sista 45 minuterna och ytterligare en halvtimme eller två efter att vi stängt av. Jävla skitfilm till att krossa mitt hjärta alltså. Det orkar jag inte gå igenom igen förrän om ytterligare 8 år.

Såhär i efterhand tror jag det fanns någon slags symbolisk vits med att sy en sheriff-stjärna. För att återta kontrollen över min egen andhämtning, eller så. Det låter ju förfärligt flummigt men jag tror helhjärtat på kraften i ord, och stirrar en på samma under en timmes broderitid kanske budskapet nöts in i undermedvetandet ändå.


Jag har monterat ett annat broderi som legat vilande ett slag (så dålig på att färdigställa!). Ni kanske känner igen baksidan till fjällugglan? Snart är den klar för leverans och jag får bocka av ännu en stor punkt.


När jag monterat den upptäckte jag en del småsaker jag ville justera så det blev till att trä nålen och göra ytterligare några spridda stygn för att få balansen helt rätt.

Jag hoppas att ni mår bra, tar hand om er och hinner skapa vad ni längtar efter! Jag vill bara förtydliga att det inte är bloggen jag är stressad över just nu, utan resten av livspusslet. Tvärt om tycker jag det är synd att det alltid är bloggen som jag får göra avkall på, det här är ju mitt utlopp liksom, min plats. Jag ska svara på alla era fina kommentarer och tips på mitt förra inlägg när jag har en chans att göra det ordentligt. Tack för att ni hänger här i min avkrok av världen, tar er tid att skriva och stötta mig! Ta vara på er!

Veckans länktips:
+ Johanna har släppt Monthly Makers-temat för oktober!

6 Comments
  • Katarina

    14 oktober, 2017 at 03:20 Svara

    Sitter här i soffan och bara är efter en lång nattamning, barn och barnafader sover i sovrummet. Regnet långsamt mot fönsterblecket och jag fick söndagskänslor och ramlade in här en dag för tidigt. Hoppas du har det bra och mer och mer hittar dina sätt att bibehålla och fylla på energi.

    • Alicia Sivert

      15 oktober, 2017 at 17:51 Svara

      Så fint ändå! Hit är du alltid välkommen, fast jag är snål med nytt innehåll just nu. Hoppas på bättring i november! Ta hand om dig och hela familjen!

  • Jessica Andersdotter

    11 oktober, 2017 at 08:18 Svara

    Kuuul att fjällugglan är klaar!! Hon kommer bli så glad!!

  • Katarina

    10 oktober, 2017 at 01:34 Svara

    Vilken underbar stjärna! Må den tjäna dig väl.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.