den kreativa veckan 18/2018: kvistgubbar och snorkfröknar

Hej vänner! Det ser ut att bli en solig söndag i Gustavsberg och jag planerar en tur till Värmdö marknad för att se om jag kan komma över några bärbuskar och en säck jord. Hur är helgen hos er?


Den här veckan har jag skulpterat en mycket liten och trivsamt rund snorkfröken i polymerlera. Ibland behöver en bara släppa allt annat och göra mumintroll. Håll tummarna för att hon håller formen i bränningen!


Jag har målat lite fjädrar som exempel till en måleri- och mönsteruppgift.


Och fortsatt med skissen jag påbörjade förra veckan. Lite mer finlir så hoppas jag kunna måla den sen till långhelgen!


Det känns som flera månader tillbaka som jag jobbade på min sorgebrosch, men faktum är att jag färdigställde den för en vecka sen och innan jag monterade bakstycket vände jag på broderiet och fotograferade avigan. Ibland tycker jag att det slarviga trasslet på baksidan av ett broderi berättar så mycket mer om jobbet bakom ett motiv och all tid en lagt ner än de tillrättalagda stygnen på rätsidan.


Härom kvällen dök det plötsligt upp en lustig grej bland mina krukväxter som jag först var rädd var ohyra, men sen kände jag igen den…


En bowtruckle! Det var internationella Harry Potterdagen i onsdags och jag var tvungen att hitta på en uppgift till min tonårsgrupp inspirerad av det, de är lika HP-tokiga som jag och har tidigare broderat fantastiska vidunder och gjort egna trollstavar. Nu mindes jag en bild jag sett på Pinterest och snurrade ihop en egen bowtruckle inspirerad av den. Piprensare, tygblad, glaspärlor och grönt vävgarn använde jag. Guiden jag inspirerades av men inte följde är från GeekMom.


Bowtruckeln Pickett är mest känd från Fantastic Beasts men redan i femte HP-boken presenteras arten under en lektion i skötsel och vård av magiska djur, och Harrys lyckas smita. Det beskrivs i den svenska översättningen som att den drar iväg mot den förbjudna skogen som ”en liten kvistgubbe” och mitt användarnamn på alla sociala medier som tonåring var därefter kvistgubbe. Det pryder fortfarande mitt Traderakonto och blir mitt alias på de sidor där jag inte använder aliciasivert. Så det var roligt att till sist få sällskap av en egen bowtruckle!

Hur har ni haft det i veckan? Vad snickrar ni på just nu?

5 Comments
  • Jaquline

    30 maj, 2018 at 09:01 Svara

    Jag ÄLSKAR den!! SÅ fin :D<3

  • Wilda

    23 maj, 2018 at 16:42 Svara

    Men så himla mycket fint! Haha kan ju bara instämma i det med stygn på bakstycket, borde ha fotat det på mitt galna fjärilsbroderi. Och åh kvistgubben blev jag helt kär i <3

  • Mikaela

    8 maj, 2018 at 20:35 Svara

    Åh älskar kvistgubben! Just nu har vi rakukurs så jag har tillverkat lite grejer till det typ, samtidigt som jag är stressad över att göra en tekanna till en utställning jag ska vara med på! Tror det blir en med fågeltema!

  • Helga

    7 maj, 2018 at 19:19 Svara

    Jag har börjat sticka en t-shirt (tror jag) som förhoppningsvis ska gå att amma i. I einband, entrådig ull från Island 😊

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.