Tyra Kleen på Thielska galleriet och trädkroki i parken


En solig lördag i mitten av juni mötte jag upp Cecilia för att ta bussen ut mot Djurgården. Det var struligt i trafiken och bussen gick bara till Kaknästornet, men vi tackade inte nej till en fin promenad över Djurgårdsbrunn!


Målet med utflykten var Thielska galleriet och deras utställning om Tyra Kleen. Jag hade aldrig varit på Thielska förut och att besöka det vackra huset med alla de permanent inrättade konstverken var en upplevelse i sig. Kleen har jag nyligen upptäckt genom SVTs Konsthistorier och det var väldigt roligt att få lära känna en så hemlig och fascinerande konstnär. Programmet finns tillgängligt på Play till 20:e augusti, jag rekommenderar både det och utställningen!


Thielska hade ett trevligt café också och eftersom jag och Cecilia fikar på samma sätt beställde vi två bakverk var och delade på rubbet.


Morotskaka, citronkaka, kardemummakaka och chokladbiskvi blev det. Och flera koppar kaffe medan vi pratade skapande, projektuppbyggnad, bullet journal och pedagogjobb.


Sen gick vi ut på backen och slog oss ner vid ett gammalt fruktträd för att måla trädkroki!


Jag hade givit mig sjutton att prova akvarellpennorna för detta var mitt under Teckningsutmaningen i juni, och jag svor över dem både en och två gånger men ni vet ju hur det gick sen och att jag använde dem flera gånger under månaden.


Vi fick sällskap av en hel familj vitkindade gäss som gick omkring och trumpetade, men inte långsamt nog för att jag skulle hinna teckna av dem tyvärr.


Så strosade vi hela den resterande vägen tillbaka till Gröna Lund, via Waldemarsudde och den här vackra statyn, för att ta båten över till Södermalm. En fin utflykt!

2 Comments
  • Katarina

    19 juli, 2018 at 07:07 Svara

    Härligt det låter både med naturen och fikat. Häromdagen googlade jag mig fram till din målning av just vitkindad gås och kanadagås nör min mamma och jag började prata om vilka skillnader de hade. Smidigt då att ha din målning att kolla på.

    • Alicia Sivert

      19 juli, 2018 at 08:55 Svara

      Åh, vad roligt att höra! Jag har tänkt att jag dkulle trycka upp den som vykort någon gång. Men så vore det roligt med en hel serie också…! ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.