den kreativa veckan 33/2017: eftersemesterchock och lipande bäckfiskgudar

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson kreativitet skapa skapande fritt broderi free hand embroidery kurs workshop
Hej alla kompisar! Oboj vad jag är trött! Den här veckan har varit den första tillbaka i verkligheten efter en lång semester och har känts ungefär som en termin sammanpressad på fem arbetsdagar.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson kreativitet skapa skapande broderi fjälluggla snowy owl embroidery
Innan jag började jobba i måndags hann jag påbörja bakgrunden till min fjälluggla, men sen har den legat orörd. Det har varit hundra möten och mail och grejer i huvudet samtidigt och jag har fått ta en liten paus från allting annat, inklusive disk och kreativitet. Väldigt intensivt, men också väldigt roligt att vara tillbaka (Jag håller kurser i bild och form, konst och media samt animerad film för elever mellan 6 och 22 år, för den som glömt eller missat).

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson kreativitet skapa skapande trycka tryck textil textiltryck växttryck växt växter ormbunke ormbunksblad
Någon gång i torsdags började jag hitta balans och styrriktning, vilket var bra och lagom i tid för att jag skulle hålla en fortbildningsdag för de andra bildpedagogerna. Vi gjorde några favorittekniker från sommarkursen i textilt bildskapande, bland annat tryck med färska växter. Ormbunksbladen hade utvecklat sporer som lämnade fina prickiga avtryck. Tips till alla att gå ut och plocka nu!

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson kreativitet skapa skapande fritt broderi free hand embroidery kurs workshop
Dagen avslutades med att jag höll broderikurs på tema undervattensdjur och jag fick ihop nån gråtande bläckfiskgud med en elektrisk krona vars yvighet sammanfattar hjärnaktiviteten just nu rätt bra. Stirrig blick och kortslutning i huvudet. Fast jag lipar inte, jag mår bra!

Hur har ni haft det, lyckas ni jonglera jobb/skola och kreativitet samtidigt?

Den kreativa veckan är en inläggsserie där jag delar med mig av veckans konstnärliga projekt. Syftet är att vara generös med skaparprocessens alla sidor, visa upp och reflektera, även kring alster jag inte är nöjd med, kartlägga mitt eget arbete samt inspirera till en skapande vardag. Förutom bloggen kan ni följa mig på Facebook och Instagram!

4 Comments
  • Emilia Westerström

    24 augusti, 2017 at 10:05 Svara

    Jag älskar ormbunken! Tycker egentligen att det ser lite läskigt ut i verkligheten men som tryck gav det verkligen effekt!

    • Alicia Sivert

      24 augusti, 2017 at 10:19 Svara

      Visst blev det fint? Hoppas jag hinner plocka och trycka lite mer. Mina kollegor gjorde sååå fina grejer <3

  • Jenny

    20 augusti, 2017 at 05:51 Svara

    Åh jag fastnade verkligen för bläckfiskgud-broderiet! Fast jag ser istället en maskrosboll någon precis blåst på. Hoppas den kommande veckan blir snällare mot dig när hjärnan kanske hunnit anpassa sig lite!

    • Alicia Sivert

      23 augusti, 2017 at 11:02 Svara

      Nejj vad roligt, det tänkte jag inte alls på men nu ser jag det också. Fint!!
      Jag har räknat med att hinna lite mindre kreativt de här första veckorna – får väga upp för det sen när jag är på banan :) Hoppas du har det fint!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.