Alicia Sivertsson – brodös, allkreatör och bildpedagog


Jag heter Alicia Sivertsson och är 27 år. Jag förkortar ofta efternamnet till Sivert, vilket är ett släktnamn från min farfars far. Alicia fick jag heta bara för att det var fint, och för att pappa inte gick med på Aurora (tack och lov!). Jag är en rastlös själ som finner sinnesro i att arbeta med händerna, och jag skapar i stort sett varje dag. Helst håller jag på med broderi eller måleri men jag använder mig av alla typer av material och tekniker för att hantera och uttrycka det som finns omkring och inuti mig.

 


Jag håller ihop med Andreas som jag är så fruktansvärt jävla kär i, och förlovad med sedan en gyllene julikväll 2015! På bilden är vi på vandring i Italienska alperna. Friluftsliv och fågelskådning är två av våra gemensamma intressen.

 


Till vår familj hör också katterna Tofslan (vänster) och Vifslan (höger). De är fem år gamla och vi adopterade dem våren 2015. De är någon slags blandras och vi tror hälften sibirisk katt och hälften grådvärg. Tofslan är lite större, har extra tår på alla tassar och Vifslan har lejonman och en vit fläck på ena läppen.

Vi bor tillsammans i Gustavsberg utanför Stockholm. Jag är storasyster till tre yngre bröder och när jag var ung red jag och spelade gitarr fast jag är helt omusikalisk. Jag har också varit scout sen 1998 och ledare i åtta år.

 


Jag älskar Harry Potter, Mumintroll och Tom Waits. Jag lyssnar nästan bara på samma musik, ser samma filmer och läser om samma böcker. Jag blir trygg och lycklig av att återvända till platser jag tycker om och gillar jag något lär jag mig snabbt allt som finns att veta om saken.

Jag jobbar som bildpedagog och undervisar i bild och form, teckning och illustration, textilt skapande samt design för elever i 6-22 års ålder. Utöver det driver jag min egen firma via vilken jag säljer min konst och mitt hantverk.

 


I grunden är jag Levande Verkstadspedagog, utbildad vid Södra Stockholms Folkhögskola 2012-2014. Det är en form av bildpedagogutbildning fast med Extra Allt och stort fokus på experimenterande, prestationsfria ingångar i nya material och tekniker. Jag har även pluggat Konstsömnad vid Handarbetets Vänners skola, Textil formgivning vid Eskilstuna Folkhögskola, psykologi vid Stockholms Universitet, jobbat tre år på en biograf och ytterligare några år i butik och restaurang. På gymnasiet läste jag bild och formgivning – måla och rita är något jag alltid har gjort.

I framtiden drömmer jag om att kunna hålla på halvtid med det egna skapandet och halvtid som pedagog inom konst och hantverk. I den bästa av världar skulle jag driva en kursgård på södra Gotland, där jag velat bo sen jag var liten och där min mormor och morfar har ett sommarhus.

 


Men jag är också pessimist med ganska lite hopp för mänskligheten/framtiden, vilket innebär att jag ibland gör deppiga motiv och praktiserar en rätt morbid humor. Men jag är mycket lyckligare nu än för några år sen och det tror jag beror mycket på katterna. Jag älskar djur och i synnerhet kaniner, kor, hästar, hundar, fåglar, myskoxar, alpackor, bin, humlor och igelkottar. Jag mår bäst när jag får komma bort från staden.

 


Mitt mål med livet och syfte med den här bloggen är att sprida kreativitet och skapandets kraft, krossa patriarkatet, det snäva konstnärsidealet och den ännu snävare bilden av kvinnor som ”pysslar”. Jag tror på varje människas behov av, förmåga och rätt till kreativt utlopp och att det är på den vägen vi kan förändra världen. Jag skriver också om återbruk, DIY som livsstil, balkongodling, utfärder, loppisfynd, och så är jag en av de tolv initiativtagarna till bloggutmaningen Monthly Makers.

Jag tycker om kaffe, oxblodsrött, buteljgrönt och senapsgult, doften av jasminblom, solvarma kattmagar, och vore jag ett djur var jag nog en kanin eller hare med för långa öron. Jag tycker inte om att sitta stilla, koriander, melon, folk som går på tunnelbanan innan alla hunnit av, att prata i telefon, att få matkladd på händerna, älgar eller färger som limegrönt och citrongult. Min favoriträtt är pannkakor och när jag var liten var min största önskan att bli sjöjungfru!

Vill ni se mer av mig får ni gärna följa min Facebooksida där jag delar med mig av både aktuella inlägg och arkivfavoriter!

Kontakta mig på alicia(snabel-a)sivertsson.se

Alla bilder på mig  (utom selfien med sybågen och kossan) är fotade av Andreas Fagerström

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.