+ 11 + 11 frågor

Jag har lyckats bli utmanad av både Jessica, Marie, Annika, Sofia och sedemera även Tovelisa på den förträffliga 11-frågor-leken och har alltså fyrtiofyra femtiofem frågor att besvara. Matigt.

Det hela går ut på att man besvarar de elva frågor man får, utmanar elva vänner att göra detsamma och formulerar elva nya frågor åt dem att svara på. Nobelprisvinnarkoncept.

Nedan följer del 2 (del 1 hittar ni här), och först ut är Annikas frågor:

aliciasivert, alicia sivertsson, home, room, interior, interiour, the beatles, sgt. pepper's lonely hearts club band, wall painting, working desk, space, lp records, cd, tom waits, red, hem, rum, interiör, inredning, röd, rött, storbritanniens flagga, england
1. Var och hur befinner du dig precis nu?
Pinnstolen vid skrivbordet, första dörren till höger, övervåningen, Högkvarteret, Törnrosdalen, Bullshit City, Sverige, Europa, Tellus.
(Bild på Högkvarteret.)

2. Om du skulle vara VD för ett företag en dag, vilket företag skulle det vara och vad skulle du göra?
Stark Industries. Jag hade börjat med att försöka överlista Jarvis. Efter att jag misslyckats med det skulle jag skipa världsfred, stabilisera miljön och så vidare.

aliciasivert, alicia sivertsson, breakfast, coffee, egg, eggs, coffee cup, moomin, frukost, kaffe, ägg, muminmugg, muminbricka, den farliga resan, luftballong
3. Vad är det första du gör när du vaknar?
En hand på kaffepannan och en hand på äggkastrullen. Jag är som Abomination innan frukost.
(Bild på frukost.)

4. Om du var en maträtt/bakelse/kaka, vad vore du då?
Åh vad jag önskar jag vore en arraksboll, men jag tror inte jag riktigt uppfyller svårhetskvoten. Är nog mer som en dammsugare – samma smak men inlindad i lite vilseledande marsipan.

aliciasivert, alicia sivertsson, hoburgen, gotland, beach, water, sea, ocean, sweden, stenstrand, strand, solnedgång, hav, vatten
5. Du får välja: Åka till Månen eller Marianergraven? Motivera.
Marianergraven! Jag har alltid varit mer sjöjungfru än jedi och längtan ner i djupet är större än längtan upp i skyn.
(Bild på Hoburgsstranden i solnedgång, sydvästra Gotland, första sjukskrivningsveckan 2011.)

6. Vem kramade du senast?
Halva tjocka släkten när vi firade födelsedag i helgen.

7. En storm kommer och blåser i väg med ditt hus, var landar du?
Inte ovanpå någon stackars häxa hoppas jag. Förmodligen slår huset ner mitt i sjön och guppar runt som rena teaterbåten i ett par dagar innan det flyter iland på hattifnattarnas ö.

aliciasivert, alicia sivertsson, room, interior, detail, details, uk, england, brittish, united kingdom, u.k., great britain, union jack, flag, the beatles, beatles, stripe, wall painting, door, cd collection, kvällssol, rum, hem, flagga, storbritannien, målning, målad dörr, väggmålning, rand, rött
8. Om du var tvungen att måla hela ditt boende i en enda färg, vilken färg skulle det vara?
Rött naturligtvis! Det vore bara fint med en förevändning.

aliciasivert, alicia sivertsson, anthony burgess, a clockwork orange
9. Ta närmsta bok, slå upp sidan 43 och läs första meningen. Hur stämmer detta in på dig?
Ha, ber om ursäkt för valet. ”Starry” betyder alltså gammal, ”veshches” är saker och ”ptitsa” flicka för den som inte pluggat sin nadsat.
Detta stämmer väl förhållandevis bra in på mig. Här bor jag, hej, och jag hade lika gärna kunnat vara uråldrig. Jag har inga katter och få dyrbara saker men väldigt mycket gamla grejer av affektionsvärde.
Extremt ödesmättat stycke för övrigt. Ryser lite. Åh, bästa boken!
(Bild ur A Clockwork Orange av Anthony Burgess, sida 43.)

10. Nämn ett språk du vill kunna tala flytande.
Ryska. Begriper ni så häftigt? För att inte tala skurkaktigt.

11. Vad är det sista du gör innan du somnar?
Stoppar ena handen under kudden. Sover visst alltid i framstupa sidoläge.

Sofias frågor:


1. Vem, död eller levande, vill du ta en kopp kaffe med?
Alltså Robert Downey Jr. naturligtvis men jag skulle antagligen bara ligga och gråta under bordet så jag säger Tove Jansson och låtsas som om inte hon skulle göra mig minst lika starstruck.
(Filmklippvarning: Shirtlesscener obs obs! Hjärtattacktips: 2.06)

aliciasivert, alicia sivertsson, illustration, painting, aquarelle sketch, blue valentines, tom waits, man, sepia, painted, målning, illustration, akvarell, skiss
2. Vad inspirerar dig?
Passion. Det är alltid fint med nördar, oavsett om det är datornördar, lapptäckesnördar, märklintågnördar eller jag-vet-inte-vad-för-nördar. Passion är lite som en superkraft. Till mitt eget skapande (och liv) inspireras jag av min passion för Tom Waits, Harry Potter, Marvels superhjältar och dylika.
(Akvarell föreställande min bästa inspirationsmänniska – Mr Thomas Alan Waits.)

3. Favoritord?
Hu, jag har så många! Men jag tycker väldigt mycket om ”sjangdobel”, ”påtår” och ”sönderfall”.

aliciasivert alicia sivertsson älg älgtjur älgar skansen elch elk moose
4. Vad är du rädd för?
Älgar. Något alldeles fruktansvärt. Det var en som nosade mig i ansiktet när jag var riktigt liten men jag såg det väl mer som ett attackförsök. Får kräkkänslor när jag ser en.
(Bild på Karl-Alfred på Skansen.)

5. Vid vilket/vilka tillfällen känner du dig oövervinnerlig?
Med risk för att låta onödigt neggig ligger känslan av oövervinnerlighet inte riktigt i min natur. Men jag mår bra av att färdigställa saker, sätta sista stygnet, skriva sista ordet, dra sista penselstråket, slå ihop pärmarna och vara klar.

aliciasivert, alicia sivertsson, coffee cup, moomin mug, cherry pie, trekaffe, kaffe, fika, mellanmål, körsbärskaka, smulpaj med körsbär, kaffekopp, muminmugg, rutig duk
6. Vad är det godaste som finns?
Trekaffe! Faktiskt. Eftermiddagskaffet är lite som en ceremoni för mig oavsett om det förtärs ihop med en enkel smörgås eller ett stort lass körsbärspaj. Allra godast är det förstås i kombination med någon form av choklad.
(Bild på gårdagens trekaffe av det festligare slaget.)

aliciasivert, alicia sivertsson, trädgård, tystnadens park, kulörta lyktor, lampor
7. Hur ser världens bästa fest ut (vilka är där, hur ser det ut, vad gör ni)?
Det är den muminfamiljen håller i Trollkarlens Hatt för att fira att muminmammans handväska är återfunnen (och allt annat man kan fira en sensommarnatt). Där finns alla karaktärer man tycker om (utom Mumriken förstås men han är där han är lycklig och det är det väsentliga) och alla äter pannkakor vid små bord utplacerade på fina platser i trädgården under kulörta lyktor och Hemulens fyrverkerier medan Bisamråttan läser högt ur sin stora bok om Alltings Onödighet.

aliciasivert, alicia sivertsson, otter, london zoo, animal, animals, utter, uttrar, djur, djurpark
8. Berätta om den senaste drömmen du hade som du fortfarande minns.
Jag drömde att jag var på London Zoo med Iron Man och att en spärrvakt från tunnelbanan förföljde mig därför att han var övertygad om att jag passerat genom spärren för långsamt för att påverka statistiken negativt (ja, det är vad han sa). Iron Man föreläste om alla djuren samtidigt som han sköt blixtar på förföljaren, så det var  både lärorikt och spännande men jag måste nog ändå säga att spärrvakten var tidernas sämsta superskurk.
(Bild på bedårande uttrar på London Zoo, våren 2007.)

9. Om du skulle vakna en dag och halva din kropp har ersatts av en halv djurkropp. Vilket halva djur skulle det vara och varför?
Fisk, hoppas jag, så jag nu äntligen kunde uppfylla min äldsta dröm – att bli sjöjungfru. Har haft Arielkomplex sen jag var tre år.


10. Vilken historisk händelse hade du velat uppleva?
Bruce Springsteens konsert på Hammersmith Odeon 1975 (den räknas faktiskt!), franska revolutionen (brödraskap, blod och huvuden som flyger, tänk så uppiggande!) och slaget om Hogwarts. Rent epokmässigt hade jag helst levt under romantiken.

aliciasivert, alicia sivertsson, black and white, elderly, old women, meeting, crossroads, pensionärer, möte, korsning, äldre damer, dam, pensionär
11. Hur skulle du vilja att ditt liv ser ut som pensionär?
Alltså jag lever ju pensionärsliv nu. Vad jag ser fram emot är att göra det villkorslöst och i mitt eget hem, med mitt eget gubbstycke och en massa barnbarn att skrämma upp och skämma bort. Jädrar vad jag ska brodera, gnälla på ungdomen och skjuta laserstrålar omkring mig när jag är 73.
(Bild på det vilda pensionärsliv som pågick på gatan våren 2009.)

Tovelisas frågor och mina utmaningar kommer i sista delen, puh!

(Någon som orkar räkna Marvel-referenserna i det här inlägget?)

7 Comments
 • Emelie

  11 maj, 2012 at 08:09 Svara

  "Jag har alltid varit mer sjöjungfru än jedi."

  Världshistoriens bästa svar, på allt!

 • Anna

  10 maj, 2012 at 10:05 Svara

  Nadsat är det bästa som finns. Jag har inga vänner. Jag har bara droogs.

  För övrigt kan jag knappt vänta tills jag får se vilka frågor du knåpar ihop i den utmaningen som du skickar vidare. Dom skulle jag hemskt gärna svara på!

 • Alicia Sivert

  9 maj, 2012 at 21:16 Svara

  Åh, mina toppenmänniskor! Tack och puss och kram på er för att ni får mig att må så bra jämt.

  Jessica: Du får lära mig den ryska du kan! Man ska ju ändå inte vara en skurkryss som pladdrar en massa, utan måste vara mystisk och fåordig. Vad vore väl mer skrämmande än att genom sammanbitna tänder morra ett enstavigt "bord"?

  Malin: Våra referensramar är sensationella. Jag förstår precis! Tack för den enormt ärofyllda jämförelsen!

 • Malin

  9 maj, 2012 at 16:04 Svara

  "Bild på det vilda pensionärsliv som pågick på gatan 2009" … Oh, jag bara suckar. Alicia, du är en sensation utan dess like! Hur pusslar du ihop dina briljanta formuleringar? Med detta träffsäkra spot on, med perfekt invävt sagoskimmer. Som världens grymmaste megamasterbrodering (med perfekt resultat även på baksidan, du vet, när man får till stygnen snyggt även på avigsidan)
  Fantastisk lista!

 • Unga fröken Karlsson

  9 maj, 2012 at 10:05 Svara

  Alltså, ÅH Robert Downey Jr. <3

 • Victoria

  9 maj, 2012 at 09:58 Svara

  "Jädrar vad jag ska brodera, gnälla på ungdomen och skjuta laserstrålar omkring mig när jag är 73" = KLOCKRENT

 • Jessica

  9 maj, 2012 at 09:00 Svara

  "Jädrar vad jag ska brodera, gnälla på ungdomen och skjuta laserstrålar omkring mig när jag är 73." Det där var nog den bästa meningen jag läst typ, någonsin.
  Och det må väl vara min enda skurkaktighet, att jag läste ryska när jag var 10-11. Lite som att någon började drilla mig till superskurk redan som barn, fast inte alls. Numera kan jag (nästan) hela alfabetet och följande ord/fraser: katt, hund, stol, bord, hej, jag heter, god dag. Och kanske skriva mitt namn med ryska bokstäver.
  Men jag tänker mig att jag ska läsa någon termin ryska någon gång så att jag kan lära mig lite mer.
  Plus att jag är hemskt avundsjuk på din bricka!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.