15 minutes of fame

aliciasivert, alicia sivertsson, harry potter, hogwarts, gryffindor, scarf, knitting, needlework, handicraft, handcraft, craft, embroidery, cross-stitch, cross stitch, cross-stitching, pillow, bed, knit, yarn, little mojo, stickning, hogwartshalsduk, gryffindorhalsduk, handarbete, hantverk, sticka, garn, halsduk, skarf, kudde, kuddar
Okej. Så jag har nytt jobb och sådär. Umgås i nya kretsar. Jag har bara just precis så smått börjat outa ungefär hur nördig jag är. Att jag har en röd-gul-randig stickning i skåpet och ja, ni vet ju.

Och just då väljer facebookgruppen Voldemophobia : The fear of having no nose. att dela min Weasley-tröja för lite drygt 137 000 följare.

Länge eftersträvade mystiska image – jag bjuder dig evigt farväl.

aliciasivert, alicia sivertsson, harry potter, hogwarts, gryffindor, ron weasley, t-shirt, i'd get sleazy for ron weasley, redhead, red hair, handicraft, handcraft, craft, pyssel, hantverk, handarbete, handmålad, tröja
Det här är till alla mina fans. Blir känd nu alltså. Ni som lånat böcker och grejer av mig kan väl försöka motstå frestelsen att sälja dem dyrt på eBay?

(För övrigt: Fyra nystan avverkade på lika många dagar. Halsduken mäter för närvarande 180 cm.)

Tags:
17 Comments
  • Hanna

    16 augusti, 2012 at 07:57 Svara

    Jo alltså, jag fullständigt älskar nördnivån på dig och din blogg. VIlket för övrigt känns skönt att få säga och veta att det snarare tas som en komplimang än något annat. Det känns ju ganska välkommet och öppet att outa sina egna nörderier då=)

  • marie

    12 augusti, 2012 at 17:04 Svara

    Såååå bra&fiiiiiiiiiiiiiinttttttttttt!

  • Frida

    12 augusti, 2012 at 15:19 Svara

    Hahaha där for den mystiken! Men urfin tröja verkligen, sen råkar ju du som av en slump vara hmla snygg på bilden också! Jag är så avundsjuk på din bloggdesign, jag bara älskar högerspalten!

    • Alicia Sivert

      14 augusti, 2012 at 14:06 Svara

      Mer slump än porträttlikhet skulle jag tro, men tack så väldigt! Högerspalten min är jag också väldigt fäst vid. Ett sista krampaktigt försök att bibehålla viss mystifikation.

  • Anna

    12 augusti, 2012 at 00:08 Svara

    Så vacker!

  • Sebastian

    11 augusti, 2012 at 23:27 Svara

    Haha, det här är ju bara så himla roligt.

  • Hanna

    10 augusti, 2012 at 20:24 Svara

    Får jag också outa mig=p Jag och Harry Potter var jämngamla när första boken kom ut och två år senare när jag var kortklippt och med mina glasögon (som råkade vara runda) var det inte långt steg till att mina kompisar kallade mig Harry. För övrigt ägnade jag och en vän två år på högstadiet åt att skriva en fortsättning på Harry Potter, den om hans barn=) Hon band in den som projektarbete på gymnasiet.

    • Alicia Sivert

      11 augusti, 2012 at 09:18 Svara

      Jessica: Ååh, JAA! Har du kommit till ro som Gryffindorare då eller finns det risk för inslag i blått och brons?

      Jag köpte garnet på Ljugqvists Garn. Det röda är "Drops Baby Alpaca Silk" med 70% alpacka, 30% mullbärssilke, färgkod: 3609. Det gula är "Drops Alpaca" och lite stickigare, färgkod: 2923. Jag använder dubbelt garn och resårstickning på stickor #3. 55 maskors bredd och efter 2 meter har jag påbörjat mitt 8:e nystan.

      Förstår du hur fina vi kommer bli ihop i våra halsdukar? Längtar!

      Hanna: Detta var underbart! Kan vi inte alla använda den här bloggen för att outa oss och leva ut våra nörderier? Blir helt fnittrigt lycklig av alla berättelser. Och att göra HP-projektarbete! Fenomenalt.

      The magic will never end!

    • Jessica

      11 augusti, 2012 at 11:27 Svara

      Ja! Eller jag har bestämt mig för att börja så åtminstonde. Just nu känns det viktigare att vara modig än att vara snabbtänkt. Dessutom så har ju självaste drottningen Rowling herself indirekt placerat mig i Gryffindor genom Pottermore, så det blir nog bra!

      Jag ska beställa garn idag tror jag! Jag har börjat värma upp lite med random garn vi hade hemma för att komma in i stickning lite, för jag har ju virkat mer egentligen. ÄR SÅ HIMLA TAGGAD.

    • Alicia Sivert

      14 augusti, 2012 at 14:04 Svara

      Du är så klok! Och om inte annat kan man absolut behöva två halsdukar att växla mellan.
      Jag håller för ögonblicket på att inviga min bror som nyss fyllt elva. Han läser ut fjärde boken i skrivande stund. Tänker att jag ska skapa en halsduk till honom också eftersom han har potential att bli lika nördig som jag (pausar läsandet enbart för att göra anteckningar om användbara trollformler).

      Du får lära mig virktips när vi ses. Jag är så himla tomtig på det.

  • Jessica

    10 augusti, 2012 at 16:15 Svara

    Okej, efter att ha velat sticka mig en egen magihalsduk i typ hundra år har jag bestämt mig för att i år är året jag också ska göra det!
    Och eftersom du hittat så himla perfekt & bra garn så tänkte jag fråga – vad är det för märke/färg/var har du köpt det?
    Är sjukt taggad!
    (Tänkte börja med det. Sen ska jag lära mig att brodera, men en sak i taget.)

  • Anna

    10 augusti, 2012 at 07:21 Svara

    Hej

    Tack för fin blogg. Jag älskar ditt nördinsnöeri på HP. Min fråga: Har du köpt kuddarna eller tryckt dem själv? De är superfina!
    /Sophie

  • hille

    9 augusti, 2012 at 21:16 Svara

    hahahh åh, fasiken så fint. och jag kommer alltid vara avis på den tröjan ~~

  • Emilie

    9 augusti, 2012 at 19:56 Svara

    Detta är ju helt otroligt! Wow, har missat detta. Har distanserat mig totalt från bloggar och internet i allmänhet den senaste tiden då jag jobbat som en tok, men nu är det verkligen dags att jag uppdaterar mig igen!
    137 000 följare… jisses… Hur ser besökarantalet ut på bloggen nu? :P

    • Alicia Sivert

      9 augusti, 2012 at 20:52 Svara

      Jessica: Folk kastar underkläder på mig hela tiden, lite jobbigt faktiskt. Har varit ledig idag vilket varit tur, får se hur det blir när jag ska ut i verkligheten igen imorgon. Kommer bli så jävla lång kö till min kassa nu när alla vill få sina biljetter signerade…

      Emilie: Inte så remarkabelt som det kunde låta, men en klar pik i statistiken. Himla kul ändå med en stor sida och riktig källförteckning! Bilden har spridits en del även tidigare, men sällan med någon cred. Lycka till i arbetsdimman, min vän!

  • Jessica

    9 augusti, 2012 at 19:43 Svara

    Ojoj, inte illa! Hur känns det då att vara ofattbart och otroligt känd?
    Har du sett några mystiska människor med kikare i buskarna? Blivit ombedd att signera någons Spectrespecs?

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.