2010, året som gått

Jag bloggciterar mig själv:

1 januari, om dagen efter
Vatten är bra.

9 januari, om att studera psykologi
Förnekelse – aggression – acceptans – apati.

9 januari, om mig
Hej, Alicia heter jag, och jag är självdestruktiv.

12 januari, om teknik och datorer
Jag tänker fotografera analogt och bo i ett träd.

22 januari, om att gå på bal
Stackars Askungen.

3 februari, om filmen Australia
Ge oss en actionfylld porrfilm med en svettig Wolverine istället och låt oss slippa resten.

3 februari, om alter-egot
En tjock brittisk gentleman i tweedkostym som tvinnar mustascherna mellan tummen och pekfingret, dricker whisky framför den öppna spisen och diskuterar hästavel och galoppsport i en rökig salong med gobelängklädda väggar och tavlor med jaktmotiv medan han skrockar så han tappar monokeln i knät åt ett skämt som dragits av hans lika omfångsrika kompanjon i fåtöljen bredvid.

12 februari, om vintern
För jag vill, jag vill, jag vill ha smältvatten och nyvaket gräs.

13 februari, om Eric Saade
Titta, han har vampyrtänder också, det är i och för sig fett modernt.

14 februari, om Alla Hjärtans Dag
Vad var Valentin för en ärkeknöl som hittade på att göra det obligatoriskt för hälften av alla egocentriska västerlänningar att våndas medan den andra hälften nödgas uppbringa och bevisa kärlek i dess mest intetsägande och påtvingade form?

14 februari, om Alla Hjärtans Dag
Själv har jag en het date med författarna bakom the Science of Mind and Behaviour.

18 februari, om mig
Varför lever jag i en kolorerad nutid när jag så uppenbart borde vara svartvit och småkornig?

22 februari, om saker jag inte bryr mig om
Encoding specificity principle, context-/state-dependent memory, mood-congruent recall, phonological loop, visouspatial sketchpad, episodic buffer, central executive, pro-/retroactive interference, och alla hjärnregioner, neurotransmittorer, stresshormon, biologiska uppsättningar, kontext och miljömässiga faktorer som spelar in. För att inte tala om statistik-skit-lära.

23 februari, om män
Jag VILL ha en ond och beräknande, förrädisk skurk-man med röda hängslen, pickadolv och rådjursögon!

28 februari, om Thomas G:son
Han var tillbaka, som en gladiator reser sig ur dammet och outtröttligt stryker blodet ur ögonen satt han där, tillbakalutad i stolen och med det långa håret böljande över bringan (som borde vara prydd av en romersk rustning). En hjälte? Ja allra minst.

4 mars, om filmen Dead Man
Se aldrig Dead Man, okej?

10 mars, om snökaos
Stockholm har haft tidernas vargavinter med fler höftbrott och brutna lårbenshalsar än vad som är att räkna med efter Peppes Pensionärshems årliga skridskoutflykt och Förenta Stilettklackars hundrameterslopp längsmed en isig Drottninggata om fredagseftermiddagarna. En eller annan idrottare har dött under OS, desto fler civila bara genom att försöka ta sig ner till pendeltåget om morgnarna.

21 april, om spindlar
Hlkdfjgdndfg.

28 april, om män
Jag har förresten också funderat över om man börjar ställa för höga krav på manfolket när man tycker de ska ha superkrafter och en arc reactor över hjärtat för att vara intressanta. Men varför skulle man nöja sig med mindre?

30 april, med Carolina, om män, eller om öl
– Man säljer sig ju inte för en öl.
– Eller?
– Jo kanske, men det beror på till vilken karl.
– Det beror på för vilken öl.

23 maj, om mig
Men vem vore jag om jag inte mitt i all trivsel ägnade mig åt att längta bort?

3 juni, om filmerna Sherlock Holmes och Spider-Man-trilogin
Män män män män män män män män män män män…

7 juni, om I-landsproblem
I genomsvettad tröja, illrött ansikte och med en 120 centimeters P I S K A i ena handen H A L T A D E jag fram.

12 juni, om filmen Prince of Persia
… två timmar av Jake Gyllenhaals magrutor och bedårande uppåtmungipor.

19 juni, om filmen Brokeback Mountain
’Cause I’m a sucker for a fellow in a cowboy hat.

28 juni, om midsommarafton och första dagen på jobbet
Fyinihelafängelsehålan…

30 juni, om andra dagen på jobbet
”Nu kommer de” sa skiftledarna med ödesdiger stämma och jag kunde riktigt känna jorden skaka, ungefär som i Lejonkungen när gnuerna springer förbi och dödar Mufasa och allt det där ni vet.

10 juli, om män och om mig
Jag gillar dem i uniformer och jag gillar dem helylle. Polismästaren är helylle. Fast jag gillar skurkar också – jag är en oerhört komplex människa.

12 juli, om att vara ensam hemma
Det har varit två veckor av anarki och ensidig kost i det Sivertssonska singelboendet.

24 juli, om scoutlägret på Vindalsö
Det har varit Henning, jag och för mycket arbete, för få datorer, för lite hjälp och för mycket distraktion. Men oj så kul vi haft!

2 augusti, om min Finemangmanglista och om att jobba i matlinen
Jag har funderat ett tag på att skriva en lista över fina grejer i vardagen, sånt där som lyser upp verandalivet och gör tvåsiffrigt timtal stående i stekhett matos och hektiskt köttbullspytsande värt 85 kronor i timman varav 30% går till skattmasen och hans moster.

10 augusti, om när jag pluggade på universitetet
På den psykologiska/psykedeliska/psykotiska institutionen fanns det gott om studenter som var bra mycket äldre, bra mycket klokare och bra mycket mer välordnade än jag själv. De flesta var sambos och särbos och förlovade och en eller annan var gravid eller hade redan barn. Själv var jag bara väldigt förvirrad och väldigt bortkommen och lite besviken över att det aldrig kändes ens lite som att gå på Hogwarts.

10 augusti, om att träffa Lena
Det var en så infernaliskt fin dag att jag var tvungen att skriva en lång text utan slutkläm om den.

17 augusti, om att blogga
Åh den här kvällen är som perfekt för att vara lite poetisk och djupsinnig men jag har tunghäfta och bloggtorka och huvudvärk sedan tre dagar tillbaka så jag har absolut ingenting att komma med. Förfärligt synd för hade jag haft det hade det varit dödspoetiskt.

18 augusti, om att bli förälskad
Kunde vara så passionerat och svårt och fint.

31 augusti, om hästen
Hon är sex år och Andalusier men har inte mycket till hals och de muskler hon byggt sitter på fel plats och sådär värst mycket inriden är hon inte heller. Men idag red vi i förhållandevis lugn förvänd galopp och även om det inte var riktigt meningen är det ju alltid något.

4 september, om stallet
Det känns som om man har en bra inställning till livet när man sitter en fredagkväll och längtar efter måndag.

9 september, om oro
Men vem lever inte kvar i skuggan av förra vintern och ser med melankoli på den kommande?

5 oktober, om personalfesten
Nu sitter jag och funderar över varför jag har så förpinnat ont i högervristen och om August helt knäckte två av mina fingrar när han slog mig över handen med Jossans kryckor igår.

7 oktober, om filmen X-Men och Wolverines frisyr
VAD ÄR HEMLIGHETEN?

9 oktober, om att bli förälskad
Och trots att det är finast med sorgliga slut vill jag inte vara mitt i ett sånt. Förresten är antiklimax helt opoetiskt.

12 oktober, om hästen
Ja, jag vill leva, jag vill dö i en vinglig galopp på den dåligt upplysta utebanan.

12 oktober, om att börja sticka igen
Inatt vaknade jag med skakningar och svettningar och insåg att det var dags att duka under för abstinensen.

14 oktober, om the Beatles
Tänker att det är för lite ”yeah yeah yeah”, ”bop bop shoo-bop” och ”oooooh” i modern musik.

17 oktober, om filmen the Soloist
R O B E R T D O W N E Y J U N I O R !

30 oktober, om ”höstlov”
Medan festfolket drar på sig partystassen för att fira långledigt stryker jag arbetskläderna, tar bort nagellacket och förbereder mig för sex dagars arbetsvecka. Vi ses på andra sidan matoset!

5 november, om Skansengäster
NU MED SYLTEN I EN EGEN SKÅL OCH SÅSEN PÅ SAMMA TALLRIK MEN BREDVID INTE OVANPÅ KÖTTBULLARNA HAR NI INTE POTATISMOS INGET GRÖNT KAN DU TA BORT SALLADEN IGEN HALLÅ

5 november, om Skansengäster
… en tvättäkta kopia av Don Draper i Mad Men och jag ba oj, can I please clean yer table, mister?

11 november, om snö
Gav upp hoppet om livet, vintern och mänskligheten en stund.

13 november, om att vara förälskad
Det är dumt och fascinerande med människor som får en att rasera sina egna murar.

19 november, om filmen Harry Potter and the Deathly Hallows
… den underbara människa som kom på idén att dela sista boken i två borde få Nobelpriset i Snillrikedom.

23 november, om att fylla 20 år
Så slog klockan över tolv och jag fick slut på tonår och ursäkter.

14 december, om att bli 20 och behöva betala fullpris
Helvetesavskumsavkommeuppstötning!

14 december, om mig
Ni får finna er i att jag är kryptisk just nu. Jag tror jag måste vara det. Det är del av min nya mystiska approach.

20 december, om att vara förälskad
Pang sa det när den känslomässiga bakfyllan slog till och frågan är om morgondagens återställare återställer mer än den ställer till.

25 december, om att vara vuxen
Jag känner mig som ett barn på julafton höll jag på att säga, men det är ju alldeles fel. Det är juldag, snart annandag och något barn är jag ju verkligen inte – jag som dricker snaps till maten och cognac till kaffet och vem vet eller minns vad däremellan och därefter.

25 december, om filmen Nowhere Boy
Bara att trailern soundtrackas av Screamin’ Jay Hawkins bådar ju så gott att jag ryser i resårbyxorna.

26 december, om att läsa på spårvagnen
Ack salighet och uppfinningsrikedom – för att inte tala om kommande bildning.

26 december, om mig
Jag har en dålig relation till min brist på distans.

30 december, om England i maj
Yeah, yeah, yeah, wooh!

31 december, om att jobba i pikétröja på nyårsafton
Fancy.

Och mycket klokare än så tror jag inte jag har varit.

7 Comments
 • Emilie

  17 augusti, 2011 at 08:18 Svara

  Nu läste jag om resumén igen eftersom att min morgon är jättetråkig och alldeles för ensam. Behövde fnissa lite.
  Den är fortfarande lika bra.
  Kram

 • Krumelurpillret

  8 januari, 2011 at 23:01 Svara

  Dunder fint år dunder fina du.

 • Malin

  8 januari, 2011 at 21:46 Svara

  Oh, du skriver så fantastiskt bra! Bara älskar dina klockrena, tragikomiska reflektioner, och är riktigt imponerad över din förmåga att leka med orden och forma underbara fraser. Så mycket som känns igen och jag skulle lätt kunna bloggcitera dig också! Cheesecaken är given, börjar få krypande abstinens av både den, caféhäng, dagdrömmeri om stiliga, charmerande män samt dig. :)

 • Malin

  8 januari, 2011 at 02:43 Svara

  Måste ursäkta min kommentarfrånvaro en aning, men IRL är inte särskilt roligt just nu, alls. Om inte annat så klickar jag mig alltid in hit för att få läsa något roligt, fyndigt, vackert och fullkomligt klockrent. Du är fin Alicia, men den här listan är nästan finare! Precis som de övriga tycker jag att du är klockren som citerar dig själv. Att ens kunna göra detta, är få förunnat! Kram Malin

 • Hanna

  8 januari, 2011 at 02:35 Svara

  Älskar att du citerar dig själv, du är så förbannat fyndig att man liksom dör lite grann.

  Du skriver min favoritblogg i hela världen, och det är den inte bara för att du är en av mina favoritpersoner i hela världen, och det vet du. Längtar efter 2011 á la aliciasivert.blogspot.com!

 • Bajenblomma

  7 januari, 2011 at 20:12 Svara

  Det är faktiskt så, att jag läst det här inlägget flera gånger och tyckt att det var mer och mer fenomenalt för varje gång. Nu har jag berättat det också. Du är så uppskattad att du inte ens kan förstå det. Lätt en av de få bloggar jag lyckas bli inspirerad av!

 • Emilie

  4 januari, 2011 at 19:42 Svara

  Bästa årsresumén jag läst!
  Bara du som skriver så fantastiska, underhållande och proffsiga texter kan lyckas med en sådan här resumé då du bara citerar dig själv. Jag läste hela och smålog nog hela tiden :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.