äggjakt i Törnrosdalen


Igår var vi bjudna på påsklunch hos mina föräldrar i Törnrosdalen. Den finfinfina glastuppen i fönstret har mamma gjort.


Jag hade sällskap av världens snyggaste person.


Själv rockade jag senaste loppisfyndet: en byxdress med små små fåglar på. 80 spänn, tack Stadsmissionen!


Det var mulet men vårigt ändå med sopade gator och sneakerssäsong.


Så vi struntade i bussen och tog en promenerad genom villaparadiset.


När vi kom fram till huset flög en flock koltrastar, björktrastar, skator, kråkor, blåmesar, talgoxar och grönfinkar upp från fågelbordet och vi stannade ute en stund för att kolla på dem.


Mamma hade vårpyntat. Det är hon fin på!


Sen gick vi in och fick lunch! Vi hade gjort skagenröra på tofu och mamma hade lagat allt möjligt gott.


Plus pyntat och tajmat blomstringen perfekt, såklart.


Sen blev det morotskaka och jag invigde nya muminmuggen. Får verkligen kämpa med mig själv just nu, för jag tycker den här med Too-ticki, den nya med förfadern och i synnerhet den kommande sommarmuggen är några av de finaste som gjorts. Men eftersom Fiskars lägger ner Arabias porslinsfabrik i Helsingfors (efter 140 år) och skickar hela produktionen till asiatiska låglöneländer har jag beslutat att inte köpa mer av deras porslin. Det svider, men inte mer än vad det gör för människorna som tillverkar dem. Kom igen världen!


Efter all mat var det dags för vår bästa tradition: äggjakten! Den går till så att vi får en lapp med en tecknad ledtråd om var nästa lapp/ledtråd finns (här kan ni se hur jag gjorde förra året). Så rände jag, pappa, Andreas och mina tre bröder upp och ner för trapporna i en fnittrande, dundrande röra, letandes högt och lågt efter ledtrådar.


Husen har mamma också gjort!


Och den skeva midsommarstången är made by Alicia ~1993.


”Den kan jag!” skrek Andreas som annars inte har lika bra koll på alla föremål hemma hos mina föräldrar som vi andra. Men han hade underskattat min mammas kryddburksamling!


Till sist ledde ledtrådarna fram till ett skåp med lådor där vi hittade varsitt ägg fyllt med godis. Förutom för Andreas som inte äter sånt och som fick fortsätta jakten in i mammas arbetsrum och där stod… jordens fulaste porslinshund! Andreas blev så himla glad!


Sen planerade vi sommaräventyr och åt choklad tills vi hade ont i magen och höll på att somna. Och det var min fina långfredag.

Vad gör du i helgen?

12 Comments
 • Ruth | HungryHeart.se

  28 mars, 2016 at 10:04 Svara

  Blommiga ägg hängandes på grenar med körsbärsblom… Så vansinnigt vackert!
  Jag älskar ju äggjakt (förutom den gången någon kom på den geniala idén att gömma mitt påskägg inuti en taklampa och jag fick använda sked för att skopa i mig det sammansmälta godiset, ha ha) och har också en svaghet för "fula" porslinsdjur. Faktum är att världens fulaste prydnadskatt förde samman mig och min sambo. Det var julklappslotteri på jobbet (en riktigt stor arbetsplats) och någon av oss fick en porslinskatt som såg så löjeväckande ondskefull ut at vi tillsammans döpte den till Belsebuba. Vi skämtade om den elaka katten och maratonpratade en hel kväll och natt och vi har fortfarande kvar den lilla fulingen som ett kärt minne.

  • Alicia Sivert

   28 mars, 2016 at 11:44 Svara

   Jamen visst? Nästan löjligt!
   Men hahahaha va??? Fyy vad hemskt! Fast smart gömställe i idén. Jag funderar på att sy in ägget nästa år – i ett kavajfoder eller så!
   Men haha åh vad fantastiskt! Jag ÄLSKAR fula porslinsdjur, och har alldeles för många för att folk ska tro att det är på skämt längre… Så bra med personer som förstår att de behöver räddas!

 • Louise Stigell

  27 mars, 2016 at 14:20 Svara

  1. Finns det alltså en plats som heter Törnrosdalen? I verkligheten? Blew my mind!

  2. Körsbärskvistarna och äggen = vackraste påskpyntet jag någonsin sett. <3

  3. Den där porslinshunden är så ful att den är snygg. Hade lätt valt den framför vanligt påskägg! xD

  • Alicia Sivert

   28 mars, 2016 at 11:41 Svara

   1. Neej <3

   3. Haha jag vet. Mamma hade den i källaren och tänkte ge den till en loppis men jag visste nån som kunde uppskatta fulheten i det där nyllet ;););)

 • Hanna

  27 mars, 2016 at 13:03 Svara

  Fin blogg!!! :)

 • Mikaela

  27 mars, 2016 at 10:10 Svara

  Byxdressen är fantastisk, vilket fynd! Och glastuppen är jättefin den med! Mamma visade mig ett glasfönster hon gjort i någon liknande teknik tror jag på någon prova-på-kurs, kanske var din mamma som höll i den? För visst har hon kurser? Eller minns jag fel :) Det kanske finns massor av sådana kurser i Stockholmsområdet också, vad vet jag, men vore ett kul sammanträffande :D Min mamma började förresten spontant att prata om hur mycket hon tyckte om din Lilla My-korg, så hon hälsar att den var fin!

  • Alicia Sivert

   28 mars, 2016 at 11:37 Svara

   Haha eller hur? Har använt den två ggr redan pga uppenbart bästa plagget någonsin!
   Men vad kul! Numera håller hon bara kurs i fusingteknik, men det är mycket möjligt att hon haft någon i blyinfattning… Måste kolla upp detta :)
   Åh vad fint! Hälsa henne megatack!

 • Boryana Åberg

  26 mars, 2016 at 21:21 Svara

  Vilken fin långfredagsberättelse! Jag följde den med spänning. Det var nästan som om jag var där.

 • Anki

  26 mars, 2016 at 11:48 Svara

  Så himla fin glastupp din mamma har gjort! riktigt härlig!

  Kul med äggjakt <:

  • Alicia Sivert

   27 mars, 2016 at 08:31 Svara

   Visst är den fin? Hon gjorde den för säkert hundra år sen men den är verkligen en av mina favoriter :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.