aj aj aj, inte under mattan

Vi kan ju inte gärna sluta prata småfågelbefrämjande bara för att koltrastarna lämnat boet. Mitt senaste projekt har varit att locka talgoxarna att ta ost ur handen. Det finns ingen känsla som den av klor runt fingret – mycket mer vildmarkskontakt än så får man inte som förortsbarn.

Mission är i alla fall accomplished. En särskilt stursk individ har till och med börjat flyga in i huset och säga till när han är hungrig. Småfågelfräckheten.

Utöver det hälsade en Horace (det är namnet koltrastungarna fått (ja allihop)) på igårkväll. Han balanserade flaxandes på det centimeterbreda blecket utanför mitt fönster några ögonblick och tittade in. Sen damp han ner i rosenbuskarna innan jag riktigt hunnit förstå vad som hände. Lite som den gången ekorren var på balkongen och ville in:

aliciasivert, alicia sivertsson, jumping squirrel, hoppande ekorre, hoppa, gif
Smådjursknäppheten 2010.

Mål för dagen: Lära dem diska, damma och dansa koordinerat.

8 Comments
 • Candy

  30 maj, 2012 at 12:17 Svara

  Nahww, stackars ekorren! Men vad gulligt att fåglarna vill in till din boning. Jag skulle bli megaglad om något djur vågade sig in här hos mig. ^^ vi har en ekorre som springer runt på vårt fönsterbleck varje kväll, kanske kommer den in snart. :)

 • Isabelle

  24 maj, 2012 at 14:58 Svara

  det här var det roligaste ever.

 • Alicia Sivert

  24 maj, 2012 at 09:54 Svara

  Visst är den knäpp? Kan börja skratta bara av att tänka på bilden av uppochnervänd-ekorre-faller-genom-luften. Synd att jag inte hann fånga Horace in action den här gången.

  Tack för att ni förstår och tar till er min humor!

  (Fellen: You know it!)

 • Kajsa

  24 maj, 2012 at 09:11 Svara

  Underbar ekorre!!

 • Elin

  23 maj, 2012 at 19:20 Svara

  The Shuffle of an Overflowing Day With Snövit?

 • Anna

  23 maj, 2012 at 18:26 Svara

  Åh herregud, det här var det mest briljanta jag sett någonsin typ. tack för att du får mig att inte bara le, utan skratta, mitt i pluggdöden!

 • Fellen

  23 maj, 2012 at 18:10 Svara

  (Alltså. "Tove Jansson sa någon gång att man ska kombinera humor, poesi och förnuft och det har jag alltid eftersträvat. Du gör det." Finaste komplimangen jag någonsin fått tror jag. Jag kommer att kunna leva glittrigt på den i två evigheter. Tack. Och jag tänker att, det gör verkligen du också.)

 • Lovisa

  23 maj, 2012 at 16:35 Svara

  Haha alltså jisses, den bilden där ekorren ramlar i luften. Dör, så himla rolig!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.