akvarell av katten Pelle


I Den kreativa veckan #29 visade jag ett porträtt jag precis börjat jobba med, föreställande katten Pelle, och beställt av hans crazy vegan book lady Camilla! Jag skulle egentligen bara göra en skiss innan läggdags, men fick flow och satt uppe sent och målade.

Så småningom var jag ändå tvungen att avbryta, för att få lite sömn, men det dumma med att göra så är att det är otroligt svårt att plocka upp en målning som fått vila lite för länge – särskilt en akvarell. Det är som att den lever så länge färgerna är fuktiga, men när allt torkat är det nästan bättre att börja på en ny bild än att försöka fortsätta med den gamla. Nu var jag lite för nöjd med hur Pelle tagit form av att bara börja om, men samtidigt satte prestationsångesten in och sa SLARVA NU INTE BORT BAKGRUNDEN SOM DU BRUKAR och så fick jag målarkramp – i flera veckor!


När jag tänker på Camilla tänker jag på färgerna grönt och rostigt orange, jag vet inte riktigt varför, och nu var det som att det var höstens intåg som fordrades för att jag skulle förstå vad som passade som bakgrund åt Pelle. En eftermiddag i förra veckan vågade jag äntligen blanda några försiktiga septembernyanser på ett separat papper, och de stämde precis.


En höstdjungel växte fram. Fylld av rodnande löv och solkatter.


Pelle, akvarell på papper, 29,6 x 20,7 cm.


Här kan ni jämföra honom med Camillas referensbild! Fler såna jämförelser har jag sammanställt i det här inlägget.


Så packade jag ihop honom och skickade honom söderut med postbilen!

Tags:
22 Comments
 • ethel

  4 oktober, 2016 at 11:07 Svara

  OJ! Helt fantastiskt likt, shit! Helt otrolig :O

 • Jess

  2 oktober, 2016 at 12:19 Svara

  Men åhhh <3 Den är helt fantastisk.

 • Linnéa

  2 oktober, 2016 at 11:39 Svara

  Åh såå vacker den blev! Bakgrunden är helt fantastisk vacker, fast vackrast är nog ändå Pelle <3

 • Vicky

  1 oktober, 2016 at 06:47 Svara

  gulli! så lik fotot. och sista på paketet är extra fin tycker jag. <3

 • Denise

  30 september, 2016 at 14:48 Svara

  Så helt fantastiskt fin!! Får sån himla lust att lära mig att måla, eller iallafall kludda något som man faktiskt kan se vad det föreställer, typ ca varje gång jag ser dina akvareller! Men så är jag för lat så det blir liksom aldrig någe med det..

  • Alicia Sivert

   4 oktober, 2016 at 07:23 Svara

   Tack Denise! Det är okej att bara inspireras utan att fullfölja alla idéer också :) Kanske omvandlas dem till något du har användning för i ditt textila skapande, eller så säger det bara plopp en dag och så faller målarlusten på – ostoppbar av trötthet och tidspress ;)

 • Anki

  30 september, 2016 at 14:37 Svara

  Såå himla fint du! Väldigt likt också. Kul att se!

 • hanna, förbanna

  30 september, 2016 at 10:24 Svara

  men så fiiiiint!

 • Grahnslöjd

  30 september, 2016 at 10:19 Svara

  Vilken fin akvarell, bakgrunden blev verkligen pricken över i!:)

 • Helga

  30 september, 2016 at 06:59 Svara

  Asså älskar hur katter alltid lägger sin svans om sina tassar <3<3<3 Plus superfin bild! :)

  • Alicia Sivert

   2 oktober, 2016 at 18:48 Svara

   JA! Gulligaste beteendet, men jag hade ju lätt gjort samma sak om jag haft svans. Ibland tror jag katter bara är så sjukt nöjda över att vara just katter att de går runt och myser i sig själva ;)

 • Mikaela

  30 september, 2016 at 06:55 Svara

  Men herregud så fint!!! ÄLSKAR dina akvareller, och så jäkla fin och personlig touch med tack-kortet också! Åååh! Bakgrunden blev ju helt perfekt tycker jag, men Pelle är ju det bästa med hela bilden såklart! SÅ FIN

  • Alicia Sivert

   2 oktober, 2016 at 18:47 Svara

   Åh TACK Mikaela, gud vad glad jag blir!! <3

 • Fredrikapåvinden

  30 september, 2016 at 06:39 Svara

  Alltså åh! Hur fantastisk var inte det här! Älskar att jag får ta del av dina tangenttryck och penseldrag <3 Bästa sättet att starta den här fredagen på! <3

  • Alicia Sivert

   2 oktober, 2016 at 18:47 Svara

   Åh vad fint sagt, tack snälla Fredrika!! <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.