alla mina Monthly Makers-bidrag, 2015-2017

Idag för precis tre år sen startade vi skaparutmaningen Monthly Makers med ett gemensamt kreativt tema varje månad och tolv värdbloggar som administrerade inspirationsfas och sammanställningar. Efter tre fantastiska, intensiva år tar vi nu paus på obestämd tid och när jag tittar tillbaka på mina bidrag från de här tre åren är jag så jäkla stolt över allt jag skapat, men framför allt över hur projektet hjälpt mig utvecklas och fört mig framåt i alla möjliga riktningar. Idag tänkte jag ta jubileumsdatumet i akt att sammanställa alla mina bidrag från 2015-2017. Vi börjar från början!

Monthly Makers 2015


I januari 2015 målade jag en fågeltriptyk i akvarell och vit puckfärg på tema papper. Jag hade fullkomlig panik av prestationsångest och nöjde mig alltså inte med en bild, utan gjorde tre.


I februari 2015 byggde jag en muminlampa på tema återbruk. Jag använde metalldelarna från en gammal skärm, ritade av en Tove Jansson-illustration på tyg och sydde fast det för hand. Sen stärkte jag tyget med tapetklister.


I mars 2015 skapade jag småfåglar på tema lera. Jag använde en lufttorkande lera, akrylfärg, små skruvöglor i mässing och en guldtråd jag fått som barn och alltid värderat som mitt dyrbaraste skaparmaterial (återanvänder fortfarande varje liten stump som går). De här fåglarna har blivit ett av mina mest spridda inlägg och jag får fortfarande beställningar då och då, i somras gjorde jag t.ex. en mobil med steglitser.


I april 2015 limmade jag en hoppande hare på tema tändstickor. Detta var kanske vårt märkligaste temaval och min egen tolkning åkte i grovsoporna sen, men jag provade i alla fall en teknik för första gången!


I maj 2015 broderade jag Harry Potter-citat på tema magi. Jag kombinerade handsömnad med applikation på maskin och inspirerades av Horace Slughorn.


I juni 2015 sydde jag matchande mysbyxor på tema mönster och i juli 2015 stansade jag hål och gjorde en stjärnrullgardin på tema rymden.


I augusti 2015 gjorde jag växttryck med broderi på tema textil. Idag har avtrycken bleknat – kanske får jag fylla i även dem med tråd.


I september 2015 nåltovade jag ett kattporträtt av Tofslans päls på tema natur. I oktober 2015 gjorde jag en garnbollsgirlang och broderade ett 30 Rock-citat på tema garn.


I november 2015 målade jag ett porträtt av mig och Andreas på tema ljus. Tolkningen innebar att han är mitt ljus i mörka stunder.


I december 2015 var jag värd och skapade ett halsband av strandglas på tema glas. Det här är mitt personliga favoritbidrag från första året och jag fortsätter samla glasbitar varje gång jag är vid en strand med hopp om att göra fler hängen.


Vi gjorde också en adventskalender då jag öppnade två luckor, dels med lussekattörhängen och dels med steg-för-steg-beskrivning av hur du skapar din egen fulsöta jultröja med snögubbemotiv.

Monthly Makers 2016


I januari 2016 broderade jag Rorschach-test på tema avtryck. Jag hällde vit färg i mitten av en bit linnetyg, vek det på mitten och fyllde sen i bilderna som uppstod med broderi. Det blev bland annat en glad mops.


I februari 2016 dekorerade jag Dödens dalahäst på tema trä. Jag hade ett obehandlat träämne hemma som jag målade svart och dekorerade med inte så anatomiskt korrekta benknotor i akrylfärg.


I mars 2016 skulpterade jag Lilla My i Muminmammans syskrin på tema miniatyr. My gjordes i lufttorkande lera och målades med akrylfärg, jag stickade en liten rektangel med stickor gjorda av tandpetare, vred till jordens minsta sax i ståltråd och byggde trådrullar av återbruksmaterial. Det svåraste av allt var att nysta ett så litet garnnystan.


I april 2016 illustrerade jag skillnaden mellan kanadagås och vitkindad gås på tema våren. Fåglarnas återvändo är mitt bästa vårtecken.


I maj 2016 var jag värd igen och animerade en akvarellmålning på tema färg. Det vore roligt att göra ett lite mer strukturerat experiment med den här tekniken nån gång.


I juni 2016 gjorde jag bläckstudier av adiantum, lavendel, avokado, fikon och ormbunke på tema växter och använde mig av flytande tusch för första gången.


I juli 2016 gjorde jag en väggbonad med inspiration från duellmattan i Harry Potter på tema saga. Jag målade med gyllene akrylfärg på ett mörkblått tyg och fyndade perfekt beslag och frans i syskrinet.


I augusti 2016 broderade jag en guldbagge-brosch på tema pärlor.


I september 2016 gjorde jag en målning med assemblage på tema bokstäver och ord. Mässingsbokstäverna fyndade jag på loppis och att ”sy och så” var vad jag helst av allt gjorde om dagarna.

Bunny cut-out doll printable by Alicia Sivertsson. aliciasivert alicia sivert rabbit kanin klippdocka klipp docka skriva ut skriv ut färglägg färglägga print colour color book pyjamas snickarbyxor rosett bow tie gryffindorhalsduk halsduk blommor krans blomsterkrans mössa monthly makers oktober 2016 leksaker akvarell målning måla diy skapa skapande kreat hare jacka jacket
I oktober 2016 ritade jag en klippdocka av en kanin med massor av outfits på tema leksaker. Den här och Lilla My är det årets bidragsfavorit och en dag ska jag göra fler djur och outfits.

monthly makers metall metalltema tema november 2016
I november 2016 gjorde jag ett kaninporträtt i häftklamrar på tema metall. Jag fick oändlig spänningshuvudvärk av att häfta så många klamrar och blev inte alls nöjd med resultatet. Helst hade jag skickat hela grejen i grovsoporna, men innan jag fick chansen visade det sig att flera av er tyckte om den och det slutade istället med att jag sålde den. Hela historien var en nyttig påminnelse om hur skalan fint till fult är totalt subjektiv och att jag ska våga visa även det jag är missnöjd med.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson jul julklapp julbonad bonad staffan stalledräng xmas christmas broderi brodera broderad julbroderi gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster häst hästar fålar fem ingen dager synes än stjärnorna på himmelen de blänka gammaldags allmoge fritt free cross stich embroidery pattern horse horses swedish sweden sverige svenska skapa skapande kreativitet monthly makers julkalender 2016 adventskalender kalender diy do it yourself gör det själv
Till Monthly Makers julkalender och tema jul i december 2016 skapade jag ett korsstygnsmönster till julbonaden Fålar Fem, Mitt helt klart mest tidskrävande bidrag!

aliciasivert alicia sivertsson sivert skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv create creativity jul christmas x-mas cat cats katter katt kristyrkatt kristyrkatter kristyränglar recept instruktioner template printable nedladdningsbara vingar tofslan vifslan gran julgran christmas tree monthly makers julkalender 2016 lucka lucköppning
Jag visade också hur du gör kristyrkatter att hänga i granen,


samt fixade en målarboksbild av katten Tofslan att skriva ut och färglägga.

Monthly Makers 2017


I januari 2017 broderade jag svartstick på ett förkläde på tema kontrast.

aliciasivert alicia sivert sivertsson antler antlers horn hjorthorn flaska bottle ros rosor roses drawing teckning sketch skiss konst art artist teckningar drawings blyerts
I februari 2017 tecknade jag av loppisföremål på tema loppis. Ett gammalt horn jag köpt i Frankrike och en glasflaska med rosor i inspirerade med de spännande brytningar av bilden som uppstod genom vattnet.

aliciasivert broderi embroidery triangel brosch monthly makers geometri plattsöm franska knutar klyvsöm brodera skapa textilkonst textil konst skapande kreativitet textile art create make triangle geometri
I mars 2017 broderade jag en brosch på tema geometri. Det symmetriska och välordnade inspirerar mig sällan, vilket gjorde att jag hade svårt att komma igång med temat, men sen insåg jag att jag kunde fylla en geometrisk form med organiskt innehåll, och sen gick det snabbt!


I april 2017 målade jag av Tofslan och Vifslan och skrev ut deras karaktärs- och personlighetdrag på tema djur. Den här bilden har sen hängt i vår hall för att hjälpa alla besökare se skillnad på grådvärgarna.

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi embroidery needlework hoop frihandsbroderi fritt free hand textilkonst textil konst textile art schattérsöm söm stygn franska knutar french knots long and short stitches silk shading fågel bird rödhake robin redbreast fåglar birds embroidered broderad kvist gren branch skapa skapande kreativitet create creativity diy do it yourself gör det själv tavla kilram monthly makers tyg linne bomull moulinégarn mouliné garn yarn floss thread tråd
I maj 2017 broderade jag en rödhake på en kvist på tema tyg.

aliciasivert alicia sivert sivertsson monthly makers blogg bloggare bloggutmaning utmaning kreativ kreativitet skapande skapa sy om återbruk återbruka tema remake kjol jeans jeanskjol av klänning loppis second hand begagnat göra om omsydd
I juni 2017 sydde jag om mammas 30 år gamla jeansklänning till en kjol på favorit i repris-temat återbruk. Nu hoppas jag den ska hålla för ytterligare 30 års användning.

aliciasivert alicia sivert sivertsson monthly makers mosaik mosaic återbruk remake diy do it yourself gör det själv skapa skapande kreativitet utmaning bloggutmaning hantverk keramik porslin återanvända återanvändning loppisfynd loppis begagnat krossat krossad keramikskärvor skärvor skärva kakelfog kakellim kakel fog lim kruka krukväxt citronträd lemon tree flower pot fat tallrik kanin plate bunny rabbit
I juli 2017 la jag mosaik på ett fat och en kruka på tema något jag aldrig testat. Det var en himla omständlig process att lära sig mosaik själv och jag spenderade både tid och pengar på att cykla till olika byggvaruhandlar och köpa kompletterande material, men när jag väl fattat galoppen blev jag helt kär i tekniken. Jag ser verkligen fram emot att lägga mer mosaik i mina dagar!

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson jeans jeansjacka denim jacket decorated dekorerad pimpad embellished pyntad upcycle remake återbruk skapa skapande kreativitet monthly makers kläder augusti 2017 kreativ utmaning skaparutmaning bloggutmaning diy do it yourself gör det själv tryck textil textilt textiltryck textile print on fabric screentryck screenram tejptryck tapetryck tejp tape frans fringe fransar
I augusti 2017 pimpade jag en jeansjacka med tryck och fransar på tema kläder. Jag ville ha lite vilda västernfeeling men på ett nytt sätt.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, twin peaks the return, living room, vardagsrum, illustration, teckning, drawing, draw, teckna, skapa, skapande, kreativitet, create, skuggning, brunt papper, brown paper, krita, kritor, hem, vardag, inredning, interiour, interior, home, life, tv, television, teve, rita, monthly makers, blogg, kreativ utmaning, bloggutmaning, skaparutmaning, tema, september 2017
I september 2017 illustrerade jag vårt vardagsrum sett från förkylningssoffan på tema inredning. Ett fint dokument att ha med sig nu när vi flyttar!

aliciasivert alicia sivert sivertsson handbunden bok binda böcker bok handbinda hand bound book bookbinding binding books återbruk omslag pärm pärmar tyg klä klädda anteckningsbok artist's book diy do it yourself gör det själv skapande kreativitet monthly makers blogg bloggutmaning utmaning skaparutmaning oktober tema foto 2017 gotland 60-tal nore noreboken
I oktober 2017 band jag in en fotobok med bilder från Gotland på tema foto. Pärmarna klädde jag i ett tyg mormor och morfar hade som gardiner i huset på 60-talet och sen fick de hela boken i julklapp.


I november 2017 illustrerade jag katten Tofslan som läser på mitt eget värdtema böcker.

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson jul julklapp julbonad bonad xmas christmas broderi brodera broderad julbroderi gratis mönster korsstygn korsstygnsmönster gammaldags allmoge fritt free cross stich embroidery pattern swedish sweden sverige svenska skapa skapande kreativitet monthly makers jul 2017 julkalender julkickoff jul kick off kickoff adventskalender kalender diy do it yourself gör det själv ren renar hjort hjortar reindeer stag stags jultavla rund tavla
Och i december 2017 skapade jag ett korsstygnsmönster med texten Let it snow till vår advents-kickoff.

Jag har lärt mig så ofantligt mycket av att vara del av Monthly Makers-teamet, både tekniskt, praktiskt, administrativt och om min egen arbetsprocess. Jag vet också att jag har Monthly Makers att tacka för att många av er hittat hit och att jag själv behållit glädjen i att blogga efter så många år. Tack till alla er som på något vis varit delaktiga i kollektivet! Nu ser jag fram emot att möta nya utmaningar under 2018!

20 Comments
 • Jaquline Hultman

  5 januari, 2019 at 08:04 Svara

  Wow vilket arkiv av kreativitet 😍 Otroligt hur många tekniker som du behärskar så fint 😍 Fåglarna i lera är ljuvliga ✨

  • Alicia Sivert

   5 januari, 2019 at 09:44 Svara

   Tuusen tack Jackie! Det var så otroligt utvecklande att jobba med Monthly Makers! :)

 • Gärdsmygen

  15 januari, 2018 at 12:49 Svara

  Vilka fantastiska skapelser du gjort! Och vilken bredd du har i ditt skapande och kunnande! Jag är så imponerad. Här är mycket jag gillar men lite extra förtjust är jag nog i dina fågelmålningar. Din mamma har tidigare tipsat mig om dina målningar på gässen och hur man ser skillnad på dem. Mycket bra gjort!

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:40 Svara

   Men så kul att höra, tack så hemskt mycket! Fåglar är ett evigt favoritmotiv i akvarell ;)

 • Wilda

  13 januari, 2018 at 12:17 Svara

  Vilken samling! Du är då en sann konstnärssjäl. Men alltså Lilla My kommer alltid vinna första pris i mitt hjärta <3

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:39 Svara

   Tack Wilda <3 Känns extra fint att jag gjorde den till ditt debuttema!

 • johanna

  11 januari, 2018 at 20:54 Svara

  alltså. Så himla mycket fint du har skapat! Blir helt nostalgisk också, så mycket MM har betytt för mig under 2017!

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:38 Svara

   För mig med <3 Tack för den här tiden och för dina fina ord!

 • Anna Back

  11 januari, 2018 at 11:35 Svara

  Så fint alltihopa!! Tror nog min favorit ändå är kanin-klippdockan. Jag hade älskat att ha den som liten då jag lekte med klippdockor med min syssling.

  Det här med flytt som du nämnt i förbifarten, man blir så nyfiken. Var ska ni flytta?

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:38 Svara

   Jaa vad kul!! Tack! Ska försöka printa den på nåt bra papper så en kan ha det som grattiskort eller liknande – och så är jag sugen på att göra fler! :) Tack för peppen!

   Gustavsberg blev det, men det har du kanske hunnit se nu! :)

 • Anki

  10 januari, 2018 at 18:20 Svara

  Så mycket fint det har blivit med Monthly Makers! Svårt med bara en favorit, men jag gillar verkligen båda dina julkorsstyngmönster så SJUKT mycket <3

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:36 Svara

   Ååh vad roligt, TACK Anki! Mina mest tidskrävande bidrag helt klart ;)

 • Jenny

  10 januari, 2018 at 17:46 Svara

  Alltså hjälp vilken inspirations-kick! Min favorit är nog fortfarande rorschach-testen! Minns när du du gjorde dem att jag blev helt mindblown av idén men har fortfarande inte kommit mig för att testa liknande själv, får bestämt bli ett projekt för 2018!

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:36 Svara

   Åh vad kul, tack snälla Jenny! Det var en väldigt rolig teknik – jag måste nog själv prova den med mina elever nu när du säger det! :)

 • Helga

  10 januari, 2018 at 12:54 Svara

  Allt är så fint och coolt!!!!!!!

 • Beatrice

  10 januari, 2018 at 09:19 Svara

  Så fint, Alicia! Såg igår när min minnes-app påminde mig om att det var tre år sen jag hintade om Monthly Makers på facebook. Att idag skulle det släppas något spännande på bloggen, minsann! Att det skulle bli så bra fattade jag nog inte då. Faktiskt.

  Allra bäst gillar jag tofslan och vifslan-målningen, och din mosaikkruka! Men jag är fortfarande väldigt svag för din koltrast från allra första temat, tycker den är magiskt vacker än idag!

  Tack för dessa fina, mysiga och lärorika år! De har varit så värdefulla. Ville mest bara säga det, och tacka för ditt stöd i skapandet när det varit lite tugnt. Kram på dig <3

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:34 Svara

   Jaa, och tre år sen vi blev fb-kompisar! Känns som ännu längre <3 Så mycket vi gått igenom ihop! TACK för den här tiden fina Bea <3

 • Ida Johansen

  10 januari, 2018 at 07:41 Svara

  Hej!
  Vad roligt att se alla dina bidrag samlade! Så otroligt mycket ni har hunnit med under de här åren. Min favorit är kanin-klippdockan men jag är också svag för den fina målningen av dig och Andreas och duellmattan! Kramar

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:32 Svara

   Vad kul att du tycker det, tack Ida! Då glad att ni har provat klippdockan också :) Kram!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.