alligatormat & sjangdobla byggherrar

Idag hade jag min sämsta arbetsdag på många många månader. Ungefär sådär så man får god lust att vältra sig i köttspad och leverpastej för att sen slänga sig handlöst över räcket till alligatorterrariet redan innan klockan slagit ett. Allt ordnade visserligen upp sig efter att lunchrushen lagt sig men den dåliga starten förpestade återstoden av dagen och försatte oss alla i tredje gradens posttraumatisk koma.

Som om inte det vore nog bangade jag på after work för att gå på teater ensam, vilket, sin romantiska klang till trots, inte resulterade i någon enlevering eller närmanden och skamliga förslag från mörk, mystisk, kulturell främling. Istället får jag, så snart jag kommit hem (från en visserligen mycket bra teaterföreställning), veta att min bedårande byggarbetarcrush sitter vid bordet invid kollegornas och ölar. Blir avundsjuk som ett förbannat bi.

(Min bedårande byggarbetarcrush är ett ungt, mycket stiligt mansstycke som kommer in och köper mat av mig varje ljuvlig vardag i sällskap av en handfull nästan lika tjusiga kollegor. Han är så sjangdobel att knäna viker sig på ett stackars uttråkat cafébiträde. Vi har hittills sagt ”hej”, ”god morgon”, ”dagens?”, ”dagens tack”, ”tack så mycket” och ”smaklig måltid” till varandra. Känner att det är på god väg. Känner att det hade varit på mycket godare väg om jag inte varit svår på teatern utan lättflörtad på after worken ikväll.)

Vore det inte, egentligen, ett ganska strategiskt val att åka tillbaka och sluta upp nu? Nära till jobbet imorgon bitti ju. Duscha kan man göra på plats och frukost behöver jag ingen för jag ämnar leva på skiftnyckelkärlek och ljuva löften om muttrar och mejslar.

På måndag blir det till att be om namnförtydligande, personnummer, telefonnummer och civilstånd på kvittot. ”Vi tar stickprover till en marknadsundersökning, var god möt mig efter stängning för fördjupningsstudier!”

6 Comments
 • Emilie

  29 maj, 2011 at 10:09 Svara

  Detta är ett av mina älsklingsinlägg av alla roliga, genomtänkta du skrivit! Åh. Jag ler och fnissar. Älskar slutklämmen och jag önskar dig lycka till.

  Detta inlägg hamnade på min gilla-lista på bloglovin där jag samlar alla mina favoriter som man vill gå tillbaka till och titta på ibland :)

 • Anna

  29 maj, 2011 at 07:44 Svara

  Du är så jäkla rolig alicia! Sitter och ler när jag läser.

 • jbch

  27 maj, 2011 at 16:46 Svara

  Hahaha, han låter riktigt riktig, den där byggarbetaren! Trevlig Helg, Alicia!:)

 • Hanna

  24 maj, 2011 at 11:16 Svara

  åh, alicia – jag tror att jag har gått och blivit förälskad i din blogg. om inte annat för att du använder ordet sjandobelt. hoppas att london är fullt av vackra unga människor, fågelkvitter, nattklubbssvett och tidiga sommarfrukostar! (ps: det här inlägget=perfektion.)

 • Cissi

  23 maj, 2011 at 16:30 Svara

  Det här inlägget gjorde mig lycklig att läsa. Du skriver så vackert och träffande och detaljerat på ett sätt som får mig att känna som om jag upplevt det själv.

 • Malin

  22 maj, 2011 at 12:33 Svara

  Jag hoppas för ditt eget bästa att du åkte! Om inte så måste du genomföra stickprov, inte kan du låta allt gå dig förbi ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.