and I thank you for those items that you sent me

the monkey and the plywood violin

ting, materialistisk tillfredsställelse, aliciasivert, alicia sivertsson, england, uk, united kingdom, flag, globe, candle, candles, tin, jar, jacksons of piccadilly, candelabra, candelabrum, magnifying glass, tin-can, brass, mässing, plåtburk, burk, plåt, jordglob, kandelaber, ljusstake, ljus, stearinljus, stilleben, flagga, storbritanniens flagga, storbritannien, förstoringsglas

Jag börjar känna en viss materialistisk tillfredsställelse för den samling jag byggt upp under åren. Jag äger en fulländad jordglob i plåt, mässing och alabaster (där länderna heter saker som SSSR, Eire och Grekenland), ett förstoringsglas från Baker Street, en rosenmönstrad kaffeservis i 33 delar, inte mindre än tre runda speglar, ett stort femtiotalssyskrin, en femarmad kandelaber, den blodröda Jacksons of Piccadilly-teburken och två dödskalleringar.

Men somligt står fortfarande kvar på inköpslistan, till exempel:

en brevkniv,
en sån 60-talsring med en silverkula som Franka Potente har i Lola Rennt,
en ritningshurts (sån som man hade i bildsalen i skolan ni vet, med stora, grunda lådor),
två bokstöd, gärna mässing i form av hästhuvuden eller något annat ståtligt,
ett bläckhorn,
en skjorta med manschetter (jag äger till och med manschettknappar, men inget att sätta dem på),
ett undervisningsskelett i naturlig storlek,
och ett hem med ett burspråk eller fönster djup nog att sitta i.

Vad sakletar ni efter?

rubrik ur FIRST WE TAKE MANHATTAN av LEONARD COHEN
1 Comment
  • Anna

    10 april, 2012 at 08:52 Svara

    Gamla slitna cigarettetuier i plåt. Jag röker tillräckligt sällan (typ ett paket i halvåret) för att det skulle vara värt att bära runt mina lucky strikes på det viset, annars är de ju finemang att förvara typ örhängen eller andra småprylar i. Sprang på en hel hög i en minimal secondhandbutik i en by i jämtlands inland för några dagar sedan, och hade självklart inga kontanter alls på mig. Den ångesten. Men nu vet jag i alla fall vad jag är på jakt efter!

    Samt en kristallkrona till den dagen (som väl måste komma någon gång) då jag har en egen etta. Har kommit fram till att om man har en etta så måste ju kristallkrona vara den ultimata taklampan.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.