Andreas och Den Stora Äggjakten


Förra året fick jag det perfekta påskägget (med muminmotiv) av min mamma, och Andreas fick det näst mest perfekta påskägget (med kattmotiv) av sin syster. Eftersom bägge var i plåt och ytterst återbrukbara bytte vi dem helt enkelt ett par dagar innan påsk för att fylla med saliga smaker av den andres fäbless. När påskaftonsmorgonen äntligen grydde fick jag först leta efter mitt eget ägg, som var fyllt till bredden med allt det jag tycker om.


(Side note: är så fruktansvärt lycklig över att dessa skruttbullar fick komma och bo ihop med oss trots att de väcker oss varje natt och har sönder våra saker pga de gör mig så lycklig att jag kan inte ens beskriva!)


Sen stängde jag in Andreas i sovrummet och sprang själv runt lägenheten och gömde äggformade lappar med ritade ledtrådar lite varstans.


Varje lapp han hittade föreställde en bild på var nästa gömde sig. Såhär gjorde alltid min pappa åt oss när vi var små och hade oss till att ränna upp och ner och in och ut ur huset i en lång rad av badrocksklädda, förväntansfulla skattsökarbarn.


Katterna var inte alls till så mycket hjälp som en hade kunnat förvänta sig.


Men på det sista gömstället fanns inte kattpåskägget utan ett mikroskopiskt sådant med en kanin på och lite färdgodis i samt en uppmaning att åka till min familjs hem i Törnrosdalen. Där hade jag och bröderna förberett överraskningspåskfest dagen innan, vilket Andreas inte hade någon aning om.


Vifslan ville också gå på bjudning och försökte smuggla med sig själv men vi upptäckte henne i sista stund. Sen tog vi tåget – och katterna fick stanna där de var.


Väl framme i min barndoms boning öppnade lillebror dörren iförd kycklingdräkt, hängde en fjäderboa om Andreas hals och gav honom nästa ledtråd i äggjakten. Ingen hann fatta vad som hänt och det hela var ganska fantastiskt!


Andreas var så himla chockad.


Men han fick samla sig och in in in i huset bar det.


Där hade vi hängt festvimplar överallt.


Mamma hade, liksom jag själv, pyntat med portugisiska tuppar och Alicia-alster (fast sådana från förra seklet).


Äggjakten fortsatte. Keramikkatten gömde nästa ledtråd.


På verandan dolde sig en annan. Alltså kolla dessa tuppar – drömmer om en egen i den skalan.


Sista ledtråden föreställde växthuset.


Och där fanns godiset äntligen och en liten påskpresent i form av ett Muminpappan-saftglas!


Mamma hade pyntat trädgården med diverse vårstilleben. Så vackert!


Vi gick in igen och målade ägg.


När äggen torkat åt vi: potatis och vårlök, vegetarisk skärgårdssill efter Goodstores recept, skagenröra med tofu istället för kribblor och göttbullar efter favoritreceptet från Det Gröna Skafferiet.


Och avslutade med vit chokladkaka med saffran à la Jennifer Stroud (alltså så sanslöst gott).


Sen åt vi godis och tittade på Fight Club tills Andreas somnade på soffan. Bra påskafton!

20 Comments
 • Emilie

  13 april, 2015 at 04:17 Svara

  Vilken otroligt rolig äggjakt! Vi gjorde också sådana där när vi var barn men i vuxen ålder har det helt försvunnit och jag har inte letat ägg på flera år :(

  En annan grej, helt orelaterat till påsken, kan du inte fixa så att länkarna man klickar på kommer upp i ett nytt fönster/flik? Minimalt i-landsproblem jag vet… ;)

  Kramis

  • Alicia Sivert

   14 april, 2015 at 18:25 Svara

   Asch då! Du får komma hit nästa påsk så slår vi på stort :)

   Haha men neeeej, jag hatar när det öppnas i nya flikar! Föredrar folk det verkligen så? Jag håller ner ctrl (eller command på Mac) om jag vill öppna i ny flik :S Jaja, jag ska fundera på saken!!!

 • Vajb

  8 april, 2015 at 20:43 Svara

  Wow! Vilken fantastisk äggjakt!!! :)

 • Stina - Tillvaron.se

  8 april, 2015 at 19:58 Svara

  Men wow vilken underbar dag och oerhört kreativ äggjakt du ordnat med. Muminpåskägget var ju förresten helt fantastiskt fint! :D

  • Alicia Sivert

   8 april, 2015 at 21:07 Svara

   Visst är det!? Så glad för det :) Och för hela dagen!

 • LisaMarie

  8 april, 2015 at 18:48 Svara

  Men ÅH vad jag bara gillade typ allt i det här inlägget! Älskar äggjaktsorganiserandet, mumin-ägget, tupparna, namnet på där dina föräldrar bor såklart (heter det verkligen Törnrosdalen eller bara kallar du det för det?) och katterna såklart. Låter och ser ut som en kanondag helt enkelt.

  • Alicia Sivert

   8 april, 2015 at 21:06 Svara

   Haha nej det är en vanlig villaförort med ett vanligt namn men jag har valt att inte officiellt gå ut med det på internet pga känns inte som att det tillför något! Ser dock ut att heta Törnrosdalen pga så mycket trädgårdar och fina hus :)

 • Fredrikapåvinden

  8 april, 2015 at 17:03 Svara

  Haha åh vilket fantastiskt inlägg! Älskar att din lillebror öppnade dörren iförd kycklingdräkt. Och påskjakten… Jag döör. Så mycket bra bara!

 • Daniella Caspian

  8 april, 2015 at 14:29 Svara

  men åhhhh, vad fint!!

 • Jessica

  8 april, 2015 at 14:14 Svara

  Vilket påskäventyr!!!!! Sån jäkla hype. Min självaste påskpåsk blev inte så storslagen och jag känner att jag önskar att den var mer såhär! Känns också så typiskt din familj (SOM JAG VET JÄTTEMYCKET OM) alltihopa. Vet inte varför. PUSS.

  • Alicia Sivert

   8 april, 2015 at 21:04 Svara

   Men åh, kanske du kan ha post-påsk? Det här var helt klart den påskigaste påsken för mig någonsin! Jag tänker göra det till en vana :)

 • Miranda

  8 april, 2015 at 08:21 Svara

  Waw det låter ju helt fantastiskt! :)

 • elinor ellafjella på ig

  8 april, 2015 at 07:17 Svara

  haha åh, älskar den där vita pösiga hönan som är i bakgrunden på en bild. det syns att den ruvar skönt :)

  • Alicia Sivert

   8 april, 2015 at 13:06 Svara

   Aah, min gipshöna! Gjorde den på fritids över en uppochnervänd skål. På bilden ruvar den faktiskt på wienernougat så det är inte helt illa! ;)

 • hanna, förbanna

  8 april, 2015 at 07:08 Svara

  så roligt och avancerat äggletande du hade gjort upp! (Och du har rätt, katter är dåliga på att hjälpa till med lekar – förutom när en gömt sig, då kan de nog visa var en är!)
  De där muminsaftglasen är så fiiiina, men jag får lägga band på mig för annars är vårt hem översvämmat av muminmotiv! :(

  • Alicia Sivert

   8 april, 2015 at 13:05 Svara

   Superkul! Är glad att det blev så lyckat och att han inte anade något på förhand :)
   Haha, det är samma sak här fast jag ser det inte som ett problem ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.