asymmetrisk bottensöm på rostrött linne

oregelbunden asymmetrisk bottensöm broderi aliciasivert cirkel rutnät väv ring tavla
I december tittade jag på, nördade in mig i och började brodera landskapssömmar. Jag som alltid tyckt bottensömmar är både fula och tråkiga beslöt att ändå prova själv. Efter några klassiska, regelbundna modeller började jag fundera på en mer asymmetrisk, oregelbunden väv och fick genast feeling.

oregelbunden asymmetrisk bottensöm broderi aliciasivert cirkel rutnät väv ring tavla
Jag fick använda min största sybåge och spände sen upp många meter lintråd i ett stort nätverk på rostrött linne. När nätet var klart sydde jag fast varje korsning i underlaget med ett litet snett stygn. Väven består av 60 x 35 trådar och varje möte är fastbundet mot botten. Det innebär omkring 1500 stygn!

oregelbunden asymmetrisk bottensöm broderi aliciasivert cirkel rutnät väv ring tavla
Asymmetrisk bottensöm, 34 x 34 cm, lingarn på linne. Själva broderiet är ca 23 cm i diameter.

oregelbunden asymmetrisk bottensöm broderi aliciasivert cirkel rutnät väv ring tavla
Jag monterade den på kilram och som ni ser blev spänningen inte riktigt jämn. Jag vet inte om det beror på slarvig montering eller hur jag spände sybågen när jag först gjorde rutnätet. Kanske provar jag att montera om den någon dag för att se om jag kan få linjerna rakare, men egentligen tycker jag inte det gör så mycket.

oregelbunden asymmetrisk bottensöm broderi aliciasivert cirkel rutnät väv ring tavla
Med en liten twist och annorlunda färgsättning visade sig bottensömmar visst vara för mig! Just nu bor den ihop med min målning the Post War Dream II, broderiet Strix nebulosa, en murgröna, Andreas kaktusvas, random ryggkota fyndad i den Gotländska dikesgrenen och en handdrejad lampa av Big little object, men flyttar gärna hemifrån om nån skulle vara sugen!

oregelbunden asymmetrisk bottensöm broderi aliciasivert cirkel rutnät väv ring tavla

Tags:
14 Comments
 • Ulla Fredriksson

  20 mars, 2018 at 09:53 Svara

  Och detta är ju så bra.Spåren av vissa landskaps-sömmar finns fortfarande.Borde pröva detta om än i mindre skala.

  • Alicia Sivert

   5 april, 2018 at 12:41 Svara

   Vad roligt att du blir inspirerad Ulla, tack för så fina ord!

 • Linnéa

  16 mars, 2017 at 18:32 Svara

  Vad häftigt!

 • Denise

  16 mars, 2017 at 10:39 Svara

  Jag tycker INTE du ska spänna om den, jag tycker den är superhärlig som den är! Mycket mer spännande och livfull och jag tycker det bara gör den mer intressant och tilltalande att se på. Ett praktexemplar på när det blir lite fel som blir mycket rätt:)

  • Alicia Sivert

   21 mars, 2017 at 09:39 Svara

   Haha gud vad roligt! Så himla bra att visa upp sina inte helt lyckade alster ibland märker jag!

 • Wilda

  15 mars, 2017 at 18:40 Svara

  Åh hjälp så vackert. Minns inte att jag någonsin blivit rörd av ett broderi men nu blev jag det. Vet inte vad det är men den tar fram en nerv i mig. <3

 • Tyg och otyg

  13 mars, 2017 at 11:59 Svara

  Nej, spänn inte om den! Det framhäver ju bara asymmetrin att det är lite ojämnt spänt. Jag trodde att det var avsiktligt ända tills jag kom till slutet av inlägget. :)

  • Alicia Sivert

   15 mars, 2017 at 07:24 Svara

   Haha, det var ett bra sätt att se på saken! Tack Ida :)

 • hanna, förbanna

  13 mars, 2017 at 10:40 Svara

  den här var ju hur snygg som helst!

 • ethel

  13 mars, 2017 at 09:20 Svara

  Åh wow så himla snygg! <3 Den är så maffig och fin, älskar strukturen i linnetyget tillsammans med garnet :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.