att jobba i Gamla Stan


Nu är det ett år sen jag bytte biografen mot borstbutiken och började jobba i Gamla Stan, och även om jag ledsnar på trängsel och turistiga affärer ibland så trivs jag på det hela taget så bra i de här kvarteren. Kommer en bara bort från Västerlånggatan i några minuter så är här så himla vackert! Två gånger inom loppet av en dryg vecka har jag lyckats se fel på klockan och åka till jobbet en timme för tidigt, och nu senast tog jag tillfället i akt att promenera genom gränderna innan alltid öppnade och fylldes med folk. Häng med så får ni se några av mina favoritställen!


Jag tog Tyska Brinken upp till Stortorget där det aldrig är helt tomt. Här ligger Grillska Huset som drivs av Stadsmissionen och som har goda bullar och mysig innergård!


Jag fastnade för den här målningen i ett skyltfönster. Signerad Gösta Linderholm. Efteråt insåg jag att det ser ut som självporträttet på min header, hehe.


Fantastiska solkatter på Tyska kyrkan.


Ivana Helsinkis muminkläder på Svartmangatan. Den där tröjan alltså, den där tröjan.


Brända tomten – finaste platsen för en fika! Här träffade jag Stina från the Craft Lab tidigare i somras och pratade kreativitet under kastanj och vildvin.


Arga lappar i mitt liv! ”Beträd ej jorden”. Så aggressivt, så fint.


Jag tittar alltid in genom fönstret till textilgalleriet vid St. Göran och Draken när jag går förbi, men har faktiskt aldrig varit inne än! Det måste jag verkligen ändra på.


Castor konsthantverk på Österlånggatan, ett kollektiv där hantverkarna själva står i butiken.


Ester in flow på Österlånggatan har så himla fina vintageinspirerade klänningar, och en tjusig tupp i fönstret!


På Gåstorget spenderar jag en stund nästan varje dag såhär års.


Jag sitter på bänken och broderar under luncherna, eller innan mina pass. I framtiden kommer de byta ut skulpturen av tungviktarna mot en sybåge och nål i brons. Sanna mina ord!


Här har jag jobbat på både Farfarstugan, Lambgiftet och andra framträdande verk.


Och det var dagens tur, men jag lovar att återkomma i december, när allt är pyntat och idylliskt som i en julkalender!

20 Comments
 • Jess

  31 augusti, 2016 at 08:33 Svara

  Har aldrig fastnat för Stockholm men det här får mig helt klart att tänka om. Du framställer det så himla fint och det är ju helt självklart att tungviktarna ska bytas ut mot en sybåge och nål!

  • Alicia Sivert

   1 september, 2016 at 06:55 Svara

   Men åh, vad fint sagt! Jag är inte heller så fäst vid Stockholm, men hade gärna sett Gamla Stan för några tiotal år sen… :) Utan Global Blue-flaggorna vajande i varenda port…

 • Jessica Andersdotter

  29 augusti, 2016 at 18:46 Svara

  Åååh riktigt njuuuuuuuuuuuuuuuter av det här inlägget. Så lugnande och vackert och saligt. Och hahaha den där tavlan är exakt du <3

  • Alicia Sivert

   31 augusti, 2016 at 06:21 Svara

   Haha eller hur? Jag får väl köpa den!!
   Tack Jessica :)

 • lopplisa

  28 augusti, 2016 at 00:33 Svara

  Du är då som en egen fin installation i brodertagen! Härliga bilder!! Kan inte annat än tänka på en tavla jag fyndade på loppis när jag ser vissa av bilderna… På gränsen till slående: https://lopplisa.wordpress.com/2016/04/13/vitsipprigt/

  • Alicia Sivert

   28 augusti, 2016 at 17:10 Svara

   Jamen visst är det Gamla Stan på tavlan alltid! Jag ska hålla utkik efter vilken plats den kan vara ifrån :)

 • FREEDOMtravel

  27 augusti, 2016 at 18:54 Svara

  Sååå fantatiskt fint och charmigt i gamla stan! Härliga bilder!

 • Maria Ho

  26 augusti, 2016 at 14:55 Svara

  Härliga bilder! Jag jobbade i Gamla stan 2002-2007 och känner igen många av motiven. De värsta turistfällorna är förfärliga, men det finns så många fina butiker och restauranger som mer än väl kompenserar!

  • Alicia Sivert

   26 augusti, 2016 at 17:38 Svara

   Det har blivit värre sen dess ;) Men man får hitta sina smultronställen!

 • Mikaela

  26 augusti, 2016 at 10:41 Svara

  Dör så fina bilder! Gamla stan alltså, så jäkla fint!

 • Christin

  26 augusti, 2016 at 10:04 Svara

  Så roligt att få se vilka miljöer du rör dig i och få en inblick i vardagen <3

  • Alicia Sivert

   26 augusti, 2016 at 17:37 Svara

   Alltså vad glad jag blir att du säger det! Ska försöka vara lite bättre på inblicksinlägg alltså!!

 • Wilda

  26 augusti, 2016 at 07:20 Svara

  Åh så vackert du fångar känslan av Gamla Stan <3 Och det är så mycket dina färger i den stadsdelen. Och mina ;) Tegel är bara för fint ju. Och med solkatterna på tegelkyrkan tappade jag nästan andan! Tack för ett otroligt mysigt inlägg, bästa du.

  • Alicia Sivert

   26 augusti, 2016 at 17:37 Svara

   Men TACK Wilda! Haha ja, det är verkligen helt rätt toner av senap och rost! Det har jag inte tänkt på innan :D

 • Anna Back

  26 augusti, 2016 at 06:19 Svara

  Alltså, det här hade ju nästan kunnat vara min historia om att jobba i gamla stan. På sista bilden, där genom tunneln, på andra sidan vägen av Västerlånggatan sitter jag om dagarna och knappar på tangentbordet. Jag har gått förbi Gåstorget så många gånger men aldrig sett dig. Vet inte om jag vågat säga hej även om jag såg dig i och för sig :)

  • Alicia Sivert

   26 augusti, 2016 at 06:51 Svara

   VA! Hahaha, åh vilken pytteliten värld! Jag jobbar på Iris, kom jättegärna och hälsa någon gång!! Då sitter du bakom porten som brukar ockuperas av den erbarmliga glasmusikanten? Blir snart döv för höga toner pga honom :P

  • Anna Back

   26 augusti, 2016 at 15:04 Svara

   Haha.. Ooo ja. Kan nästan hela hans repertoar utantill. Är så glad att vi fixat ac på kontoret så att vi slipper ha fönstren öppna. När du minst anar det dyker jag in och säger hej.

  • Alicia Sivert

   26 augusti, 2016 at 17:36 Svara

   Nästan? Han kör väl bara tre låtar! Für Elise, nån Simon and Garfunkel och Yesterday har jag på hjärnan jämt numera. Ett ytterst utdraget och plågsamt sätt att drivas till vansinne…
   Kul!!!!! Det ser jag fram emot :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.