Augstens kor, time-lapse-film av när jag målar akvarell

Nu ska ni få se på grejer! Ni är flera som bett mig förklara eller visa hur jag målar akvarell, så i förra veckan passade jag på att filma när jag gör en målning av gotländska kor.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert augstens kor cow cows cattle ko kossa kossor gotland storsudret sudret skapa skapande kreativitet måla målning måleri painting paint creativity paintings målningar akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg steg för steg step by step time lapse film movie klipp diy do it yourself gör det själv konst konstnär
Eftersom det här är den första time-lapse-video jag gjort handlade det mycket om att bara fatta tekniken och få målningen klar utan att dö prestationsångestdöden, det är därför ett ganska kort klipp och framgår kanske inte jättetydligt vad jag gör. I framtiden skulle jag vilja utveckla det här med ett ljudspår till eller mer planerat upplägg, men för tillfället hoppas jag det i alla fall ska vara lite roligt att bara se på!

Nog svamlat – slå på HD!

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert augstens kor cow cows cattle ko kossa kossor gotland storsudret sudret referensbild referens referensfoto
Referensbilden jag använde är ett foto från Augstens gård i närheten av vårt sommarhus på Gotland.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert augstens kor cow cows cattle ko kossa kossor gotland storsudret sudret skapa skapande kreativitet måla målning måleri painting paint creativity paintings målningar akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg steg för steg step by step time lapse film movie klipp diy do it yourself gör det själv konst konstnär
Augstens kor, akvarell, 15,5 x 12 cm.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert augstens kor cow cows cattle ko kossa kossor gotland storsudret sudret skapa skapande kreativitet måla målning måleri painting paint creativity paintings målningar akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg steg för steg step by step time lapse film movie klipp diy do it yourself gör det själv konst konstnär
Jag använde 200 grams akvarellpapper från Canson i min inbundna målarbok, färger från Winsor and Newton och egentligen tog målningen 48 minuter, fast ni fick se den på 1,5. Filmade gjorde jag med en iPad.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert augstens kor cow cows cattle ko kossa kossor gotland storsudret sudret skapa skapande kreativitet måla målning måleri painting paint creativity paintings målningar akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg steg för steg step by step time lapse film movie klipp diy do it yourself gör det själv konst konstnär
Hoppas ni gillart!

24 Comments
 • Tuulikki Lundh

  4 augusti, 2018 at 09:21 Svara

  Underbart!
  Jag gillar dinatt alster skarpt!😍

 • Anna Fahlgren

  22 augusti, 2017 at 17:33 Svara

  OMG va snyggt!!!!!

 • Wilda

  22 augusti, 2017 at 07:47 Svara

  SÅ jäkla läckert! Blir tagen och vill bara se igen och igen! <3333 Älskar hur du också utvecklar ditt sätt att sprida och dela med dig av processen. Bästa du!

  • Alicia Sivert

   23 augusti, 2017 at 11:06 Svara

   Men gud, tack som fan Wilda! Dina ord är banne mig all motivation jag behöver. TACK!!

 • Fredrikapåvinden

  21 augusti, 2017 at 10:44 Svara

  Wow! Va fint Alicia! Både bilden och filmen känns så proffsiga!

  • Alicia Sivert

   23 augusti, 2017 at 11:05 Svara

   Åh vad kul! Blir himla pepp på att göra fler, var inte alls så svårt som jag tänkt när prestationsångesten väl var övervunnen :)

 • Jess

  20 augusti, 2017 at 13:31 Svara

  Så häftigt att få se motivet växa fram! Du är fantastisk :)

 • Mikaela

  18 augusti, 2017 at 21:03 Svara

  Så kul att se hur du bygger upp bilden, vill supergärna se mer! Du är fantastisk!

 • Borgmästaren

  17 augusti, 2017 at 14:04 Svara

  Jättekul att se! Målning är helt obegripligt för mig. Coolt att se hur motivet växer fram ur intet

  • Alicia Sivert

   23 augusti, 2017 at 11:04 Svara

   Åh vad kul! Då vet jag vad jag har för målsättning: att göra det lite mer begripligt :)

 • Elin

  16 augusti, 2017 at 18:59 Svara

  Kul med time lapse! Det har jag aldrig gjort – men tänkt flera gånger. Har dragit mig lite för det dock för jag inser att jag kommer att springa in i bild hela tiden eftersom jag målar vid staffli :)

  • Alicia Sivert

   23 augusti, 2017 at 11:03 Svara

   Åh det vore jätteroligt att se, men svårt med rakt-framifrån-perspektiv när en målar på stor duk. Kanske kan du filma snett från sidan :)

 • lopplisa

  16 augusti, 2017 at 14:22 Svara

  Kul och lärorikt att se!! Jätte, jättefint! Topptopp!!

 • Anni

  15 augusti, 2017 at 14:03 Svara

  Underbar video! <3

 • Juner

  15 augusti, 2017 at 12:19 Svara

  Så fint! Har du användat "masking liquid"?

  • Alicia Sivert

   15 augusti, 2017 at 16:14 Svara

   Tack! Nej, jag maskerar sällan vilket märks här eftersom jag får torka bort färg från elstängslet flera gånger genom filmen ;) Hade varit smart att maskera de linjerna!

 • Linnéa

  15 augusti, 2017 at 07:59 Svara

  Vilken vacker bild! Jag bara älskar kossor <3 Jag måste säga att det var mycket intressant att få se hur du gör när du målar med akvarekll. Jag har definitivt lärt mig lite nytt av att titta på videon.

  • Alicia Sivert

   15 augusti, 2017 at 16:12 Svara

   Åh, vad roligt! Tack Linnéa :) Jag är också väldigt förtjust i kor <3

 • Emelie Arvidsson

  15 augusti, 2017 at 06:50 Svara

  Vad kul o lärorikt att se hur den byggdes upp!
  Och grattis till första videon, den gjorde du bra för att vara första gången!
  Ha det gott!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.