Björsbo, ett kärt hus i akvarell

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla måleri akvarell aquarelle water color colour watercolor watercolour paint painting hus house fritidshus beställning beställa målning björsbo fagersta rött hus blå dörr timmerstuga stuga present skapa skapande kreativitet konst art trädgård garden
I påskas fick jag förfrågan om jag kunde måla av ett hus till en väns farföräldrar som skulle fylla jämnt. Att måla hus och att få äran att tillverka presenter är båda med på topplistan över grejer jag gillar att göra, så jag tackade förstås ja!

Foto: Marie Alesund

Huset var dessutom såhär idylliskt så jag satte igång så snart jag fått referensbilderna!

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla måleri akvarell aquarelle water color colour watercolor watercolour paint painting hus house fritidshus beställning beställa målning björsbo fagersta rött hus blå dörr timmerstuga stuga present skapa skapande kreativitet konst art trädgård garden sketch skiss
Jag började med en miniskiss i min anteckningsbok för att lära känna motivet. Såhär har jag aldrig arbetat förut, men jag börjar lära mig att investera tid i förarbetet.

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla måleri akvarell aquarelle water color colour watercolor watercolour paint painting hus house fritidshus beställning beställa målning björsbo fagersta rött hus blå dörr timmerstuga stuga present skapa skapande kreativitet konst art trädgård garden sketch skiss steg för steg morf gif
Sen övergick jag till akvarellpapper och tog mig faktiskt tid att pausa och fota genom hela processen, så ni får se den som en animerad gif! Jag tycker det är så roligt att se bilden växa fram på det här viset.

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla måleri akvarell aquarelle water color colour watercolor watercolour paint painting hus house fritidshus beställning beställa målning björsbo fagersta rött hus blå dörr timmerstuga stuga present skapa skapande kreativitet konst art trädgård garden steg för steg skiss sketch
Här har ni stegen i stillastående form också. Sista bilden är lite matt i färgåtergivningen pga dålig scanner.

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla måleri akvarell aquarelle water color colour watercolor watercolour paint painting hus house fritidshus beställning beställa målning björsbo fagersta rött hus blå dörr timmerstuga stuga present skapa skapande kreativitet konst art trädgård garden
Jag är medveten om att jag gjort huset för högt och såhär i efterhand ångrar jag att jag inte fattade det tidigare. Jag tror min hjärna ”rättade” proportionerna åt mig, vilket är ironiskt eftersom jag ägnar hela mina arbetsdagar åt att tjata på eleverna om att måla det de ser, inte det de föreställer sig.

Nåväl, jag har jobbat mycket med detaljer för att få en riktigt ombonad, hemtrevlig känsla, så förhoppningsvis väger det upp för proportionsförskjutningen! Pill med småsaker är ju min favoritgrej så jag hade väldigt roligt när jag fick leka med krukor, beslag och bänkar.

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla måleri akvarell aquarelle water color colour watercolor watercolour paint painting hus house fritidshus beställning beställa målning björsbo fagersta rött hus blå dörr timmerstuga stuga present skapa skapande kreativitet konst art trädgård garden
Mest förtjust är jag i den lilla lampskärmen i fönstret innanför altanen. Jag tycker den ger ett innehåll till huset så en blir nyfiken även på insidan.

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla måleri akvarell aquarelle water color colour watercolor watercolour paint painting hus house fritidshus beställning beställa målning björsbo fagersta rött hus blå dörr timmerstuga stuga present skapa skapande kreativitet konst art trädgård garden
Björsbo. Akvarell på Arches 300g, 21 x 29,7 cm.

aliciasivert alicia sivert sivertsson måla måleri akvarell aquarelle water color colour watercolor watercolour paint painting hus house fritidshus beställning beställa målning björsbo fagersta rött hus blå dörr timmerstuga stuga present skapa skapande kreativitet konst art trädgård garden

Foto: Marie Alesund

Och för ett par dagar sen fick jag den här fantastiska bilden av jubilerarna som mottagit presenten! Blev så lycklig att jag ville grina.


Maila alicia(snabel-a)sivertsson.se för beställningar!

Tags:
18 Comments
 • Jess

  30 maj, 2017 at 12:27 Svara

  Dina akvareller!!!! <3 På riktigt, kan inte komma över hur fantastiska de är, varenda en. Vilken fantastiskt present att få.

 • Wilda

  21 maj, 2017 at 08:42 Svara

  Alltså att jag sitter här och gråter??!! Jag blir så djupt berörd av dina målningar men den här kändes något extra. Liksom besjälad. Det är ju helt fantastiskt!

 • Fredrikapåvinden

  17 maj, 2017 at 19:57 Svara

  Wow vilken otroligt vacker tavla! Jag tänkte redan efter nån sekund att det lilla huset såg såå himla ombonat ut på din bild. Jag älskar detaljerna, färgerna och djupet i tavlan. Känns som en bild direkt tagen ur en sagobok! Fint också att få se bilder från din process! Så inspirerande!

  • Alicia Sivert

   23 maj, 2017 at 08:12 Svara

   Åååååh vad fint sagt, exakt vad jag vill förmedla! Tack snälla!

 • lopplisa

  17 maj, 2017 at 07:27 Svara

  Oj! Jag tycker att man tydligt kan se att du hela tiden utvecklas inom ditt måleri!!! Såå himlars fint!!!

 • Katarina Wohlfart

  16 maj, 2017 at 22:32 Svara

  Men oj vad talented du var! :) Hjälp. Vilken liten pärla till blogg också. :) Just nu är jag ute och reser och far i ett par veckor men ska så det smått kolla lite närmare på din blogg. Himla fin header också. Den har du gjort föstår jag!

  • Alicia Sivert

   23 maj, 2017 at 08:10 Svara

   Den har jag gjort! Haha tack, välkommen hit :)

 • Borgmästaren

  16 maj, 2017 at 21:18 Svara

  Riktigt, riktigt fint! De måste vara helnöjda med presenten! Och att taket skulle vara för högt (eller var det huset) – det kan jag inte ens se när du säger det. Det är till att vara perfektionist om man kan se det. Så kul att se steg för steg och hur hela bilden liksom lyftes när det sista lagret med skuggor kom på. Ett sant mästerverk!

  • Alicia Sivert

   23 maj, 2017 at 08:10 Svara

   Njaeä perfektionist vet jag inte, men bra att du inte tycker det märks! Visst är det intressant hur mycket som händer i det absolut sista steget? "Fulhetsfasen" när en betvivlar sig själv är så lång och det är lätt att ge upp innan allt faller på plats. Tack för dina fina ord!! :)

 • Jeanette

  16 maj, 2017 at 10:47 Svara

  Vilken fantastisk present! Och vad begåvad du är!

 • hanna, förbanna

  16 maj, 2017 at 07:37 Svara

  jag älskar dina akvareller! Den här var verkligen inte ett undantag <3

 • EvaP

  16 maj, 2017 at 06:18 Svara

  Hejsan!
  Jag skulle vilja börja att måla med akvarellfärger. Kan du ge mig ett tips på hur jag ska börja? Finns det någon bra bok om detta? Finns det ett standard-motiv att starta med? Alltså…jag vet inte hur jag ska gå tillväga alls.

  • Alicia Sivert

   16 maj, 2017 at 08:00 Svara

   Oj, ja du! Jag skulle nog rekommendera en kurs faktiskt. Jag har målat akvarell i halva mitt liv men tycker fortfarande att det är väldigt knepigt. Svårt att ge några snabba tips, så jag skulle rekommendera en grundkurs där du kan få lite ramar och hjälp. Maria Ginzburgs böcker är väldigt bra men jag har använt mig av dem EFTER att jag kommit igång med själva målandet, för att inte bli överväldigad av all information eller få prestationsångest. Det är så brett, akvarell, och går att måla på olika sätt och få olika resultat beroende på papper och färgkvalitet. Nu låter det som att jag vill avskräcka dig men det vill jag absolut inte – vad KUL att du vill börja måla! Har du materialet så prova lite, och kolla om det finns nån kursverksamhet i närheten i sommar! Lycka till :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.