bland kobbar och katastrofer

Idag är allra sista chansen att se Margareta Strömstedts dokumentär om Tove Jansson, från 1968, på Minnenas television via SVT-play.
Själv var jag ute i sista sekunden, som alltid. Och det ångrar jag nåt enormt för hade jag sett den tidigare hade jag hunnit göra om det flera gånger innan den ikväll försvinner in i tv-arkiven och lämnar mig med melankoli och ett pappersark fullklottrat av citat.

Jag önskar jag vore lite mer som Tove. Hon är så klok och ärlig. Och jag vill leva på en kal och stenig ö med min familj och alla naturkrafterna. Springa ut i en solblekt regnjacka och ta ner flaggorna när det blåser upp till storm, hänga vindskydd över blomlådorna och dra båten högt högt upp på den våta klippan.
Och skriva böcker som går att läsa hur många gånger som helst.

”Man hittar den där platsen som man har sökt hela sitt liv och så är där pissimyror.”

4 Comments
 • Emelie

  16 september, 2010 at 10:08 Svara

  Jag önskar att jag fick göra en dokumentär om dig. Och så önskar jag att jag hunnit se den här.
  Får ladda ned, eller se på youtube.

 • Frej

  15 september, 2010 at 22:34 Svara

  1000 tack för tipset! Vilken fantastisk dokumentär.

 • vonskareng

  15 september, 2010 at 19:07 Svara

  älskaaar din profilbild!!

 • Rickard

  15 september, 2010 at 15:20 Svara

  Åhh ja verkligen! Dokumentären var fantastisk!! Kryllade av vackra meningar. Älskade när hon pratade om skogen! Magi var det!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.