the boat that rocked

Är i strålande sinnesstämning, tack vare solens besök och gårkvällens filmval. Såg The Boat That Rocked, vilken jag inte för allt vad jag är värd kan förstå varför jag inte blivit rekommenderad tidigare.

Året är 1966, platsen är en båt utanför den brittiska kusten, hjälten är en gänglig tonåring som skickas till sjöss för att ”komma på rätt köl” – men som hamnar mitt i syndens näste. BBC spelar ett par minuter rockmusik om dagen, folket skriker efter mer, regeringen gör allt för att förbjuda den helt. Från båten, som är en piratradiostation, sänds rock’n’roll som får hjärtat att blöda och twista i bröstet – inte bara allmänfavoriterna, utan låt på låt av mina personliga älsklingar. Halva filmen skrattar jag åt de plumpa, vansinniga situationerna och underbara vs gräsliga kläder – andra halvan sjunger jag högt och kan inte sitta still i soffan. De spelar The Small Faces – HUR ofta spelas The Small Faces (ja, annat än hemma hos mig förstås)?
Jag tänker flyta på efterdyningarna så länge jag kan.

1 Comment
  • Anna

    17 mars, 2010 at 22:53 Svara

    Åh! Jag formligen ÄLSKAR den filmen. Bortsett från musiken, kläderna, humorn, handlingen så är ju "young carl" något av kanske det absolut snyggaste jag sett i hela världen.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.