börja skolan


Idag börjar jag skolan. Jag har varit så himla pirrig och nervös de senaste dagarna. Kanske mest av allt för att missa tåget (som går klockan 06.29), men också av nyfikenhet för vad detta ska lägga grund för.


Det är nu tre år sen jag började skolan förra gången, och det beslutet förändrade hela mitt liv. Utan Levande Verkstad hade jag inte skapat en tiondel av det jag gör idag, med en tiondel av den känsla och kunskap jag nu besitter. Hade jag då någonsin funnit trygghet i min egen styrka, i min förmåga som pedagog att ge det jag vill ge och förändra det jag vill förändra i världen? Hade jag ens överlevt den vintern?

Då visste jag det redan efter första dagen, att ingenting skulle kunna bli som förut. Hur ska det bli nu?


Jag har packat min finaste anteckningsbok, frukostmatsäck, kaffetermos och ett broderi för resan. Om ett par ögonblick ger jag mig av mot Eskilstuna. Vi hörs sen.

9 Comments
 • LisaMarie

  13 september, 2015 at 19:21 Svara

  Åh vad spännande! Hoppas allt gick bra. Jag minns verkligen den där första-dagen-i-skolan-känslan, pirret i magen och känslan av en ny anteckningsbok och förväntningarna liksom. Vad är det du ska plugga?

 • Alicia Sivert

  5 september, 2015 at 09:50 Svara

  Tack snälla älskade vänner för allt er stöd och er pepp! Första dagarna har känts kalasbra och det ska bli så himla roligt att ägna 20h i veckan åt textilt skapande! Jag återkommer med ett inlägg i veckan <3

 • Emilie

  4 september, 2015 at 06:26 Svara

  Jättespännande, Alicia! Hoppas att du kommer tycka att plugget är minst lika kul och utvecklande den här gången också! :D

 • ISA

  3 september, 2015 at 14:45 Svara

  Åh, så roligt ändå! kommer säkert vara jätteutvecklande och lärorikt, lycka till nu och kämpa på!

 • Anonym

  3 september, 2015 at 09:01 Svara

  Härligt att du fortsätter!!!!! Du är då begåvad!/Mia

 • Beatrice

  3 september, 2015 at 07:31 Svara

  Så himla spännande! Kul också med pendling, har man tur hinner man med massa saker på vägen! Pepp pepp på att se vad din nya utbildning innebär också! Ha så himla kul!!

 • Helga

  3 september, 2015 at 06:29 Svara

  WHOOO! Det kommer bli asnajs och jag ser fram emot att se vilka underverk du ska skapa härnäst :)

 • chrissy

  3 september, 2015 at 06:02 Svara

  världsomvälvande <3 så fint. lycka till och berätta om första skoldagen sen!

 • Mikaela

  3 september, 2015 at 05:28 Svara

  Åh så spännande! Vill höra allt om hur det gick och hur utbildningen verkar sen!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.