danföredanföredan: kristyrkatter och världens minsta julgran

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Igår var jag ledig, och så äntligen blev det tid för mig och Jessica att julpeppa ihop (kolla in hennes bilder från dagen HÄR)! Dan före dan före dan är alldeles för sent, och för att inte göra om samma misstag nästa gång har vi redan börjat planera våra gemensamma påskprojekt.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Nu började vi i alla fall med att skriva och klippa ut bilder på våra katter.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Med jämna mellanrum blev vi avbrutna av desamma. Tofslan som vanligtvis är lite blyg mot besökare accepterade Jessica ganska omgående och kom för att stångas mitt i klippandet.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Så botaniserade vi i min gamla bokmärkssamling.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Vi fick hjälp av Vifslan att välja färg.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Sen blandade vi kristyr, alla recept sa lite olika men för oss gick det åt knappt 3 dl florsocker och två kryddmått ättikssprit till en äggvita. Vi vispade ner lite florsocker i taget och när det var lagom trögt rullade vi en strut av smörgåspapper och spritsade ut medaljonger.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Så tryckte vi fast våra bokmärken.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Kristyränglar brukar i regel behöva natten på sig för att stelna, men det är annorlunda med kristyrkatter:

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Vi smällde nämligen bara in dem i ugnen på 100 grader i ungefär en timme och så var de klara! Kristyrornamentsvärlden: revolutionerad.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Under tiden drack vi glögg, tittade på mitt glasprojekt (hemligt hemligt) och klappade irl-katter.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Floffbollar.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Sen var Jessica tvungen att gå och så kom Andreas hem, men han fick vända i dörren för nu skulle vi köpa gran! Det blev den minsta vi kunde hitta, vilket också var den skevaste och fulaste – men jag gillar den! Under tiden jag gick och hämtade julgransfoten byggde Tofslan bo bland de nedersta grenarna. Jag säger ju att hon är en ekorre.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Så reste vi den.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Det var roligt!

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Vifslan var skeptisk. Det kan jag tänka mig att katter är varenda gång en ny gran äntrar huset, men dessa yrväder är därtill adopterade från en muslimsk familj så detta är deras allra första jul och de tycker nog vi är duktigt knäppa.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Så var det dags att pynta! Såhär blev kristyrkatterna!

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Helt fabulösa!

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Himla grönt och grant såg det ut.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
”Men det finns ju ingen toppstjärna!?!?” säger ni nu och det var ungefär vad jag insåg också.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Snabbt ordnat! Inspiration fick jag från Annapinglan.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Fulländning.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Och så inföll sig slutligen julefriden.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
Tills ett mjukt kras hördes från vardagsrummet. Det var Vifslan som inlett julgransplundringen.

Photo by Alicia Sivertsson, 2015.
”Kolla mamma jag har DÖDAT den fula avbilden!” sa hon och slickade sig om morrhåren. Och med de orden knyter vi fast granen i bokhyllan och önskar en riktigt jävla fin helgdag, hur ni än spenderar den!

19 Comments
 • Anna Eklundh Lovell

  25 maj, 2020 at 23:16 Svara

  OMG! Vad kul att du blev inspirerad! <3 Fina julgransdekorationer! Inspiration till nästa jul för mig! :D

 • Ruth | HungryHeart.se

  29 december, 2015 at 14:58 Svara

  Åh, men gud så söta kristyrkatter! Vem sjutton behöver änglar liksom! =D Men framför allt gillar jag "stjärnan" i toppen. Så himla bra!!

  • Alicia Sivert

   30 december, 2015 at 22:22 Svara

   Instämmer på alla plan! Gott nytt, Ruth!

 • malin

  29 december, 2015 at 11:58 Svara

  små söta skrangliga granar är hur bra som helst! särskilt med kristyrkatter i! kristyränglarna i granen är ett av dom få barndomsminnen jag har kvar, och hur goda dom såg ut, och hur goda dom inte var, jag vet inte hur många år dom hade hängt i granen… jag har två katter och en liten hund, jag ställde upp min gran på ett bord, och skruvade fast den i bordsskivan (för det är inget bord jag är rädd om), och i år är väl första året utan tuggad gran och krossade julkulor

  • Alicia Sivert

   30 december, 2015 at 22:21 Svara

   Det här är veckans bästa kommentar. Tack för den! Min gran står än, hör och häpna, men det är nog mer tur än skicklighet. Jag måste erkänna att jag smakade av smeten när vi kristyrade – men den är nog godare än vad den vore efter ett par år i diverse granar. Hoppas du får chans att smaka igen!

 • Sanna

  28 december, 2015 at 17:18 Svara

  Åh vilken underbar ide! Nästa år måste jag "hänga mina katter i granen" också, i år knöt jag fast min gran i gardinstången så mitt minsta charmtroll inte skall lyckas välta den =)

  • Alicia Sivert

   30 december, 2015 at 22:18 Svara

   Min står faktiskt än, även om tre kristyränglar är krossade och julgranskulorna agerar fotboll. Ser fram emot dina tolkningar!

 • Jess

  26 december, 2015 at 11:51 Svara

  Underbart alltihop! Älskar inlägg av den här typen, vardagsdokumentation kryddat med världens näst sötaste katter, efter mina egna ;)

  • Alicia Sivert

   30 december, 2015 at 22:17 Svara

   Eller hur! Jag är så dålig på att göra dem, men det får bli ett nyårslöfte. Heja katter!

 • Pia

  23 december, 2015 at 22:43 Svara

  Hahahaha!! Finfina granhängen, urtjusigt topparrangemang och.. ja, varför skjuta upp belöningar till tjugondag Knut?? God Jul!!

  • Alicia Sivert

   30 december, 2015 at 22:15 Svara

   Så sant som det är hävdat! Gott nytt :)

 • Boryana Åberg

  23 december, 2015 at 22:03 Svara

  Fantastiskan prydnader. Idén med katterna gillas av mig. Undrar hur det ska bli om jag skulle använda hundarna istället. Resultatet blir nog samma: krossade prydnader på golvet. God jul!

  • Alicia Sivert

   30 december, 2015 at 22:14 Svara

   Hahaha ja, sån är risken ;) Men det vore väldigt kul att se resultatet innan det gick i kras! God fortsättning och gott nytt år :)

 • Malin Ahlin

  23 december, 2015 at 09:54 Svara

  Guu va fint!! Så himla fina julprydnader! Å toppstjärnan är verkligen bäst! Jag måste verkligen testa detta julpyssel nästa år.
  God jul Alicia!

  • Alicia Sivert

   30 december, 2015 at 22:12 Svara

   Åh Malin, så fint att höra ifrån dig! Hoppas du har det så bra som du bara någonsin kan! Gott nytt år!

 • Mikaela

  23 december, 2015 at 09:39 Svara

  Så mycket saker att kommentera i det här inlägget! Först, ääääääääälskar era kattjulprydnader, skrek typ rakt ut när jag såg dem på instagram, helt fantastiska! Och så gullig gran! Och bästa toppstjärnan jag sett! Och så är katterna lika söta som vanligt!

  • Alicia Sivert

   30 december, 2015 at 22:12 Svara

   Hahaha eller hur! Du får vara med och göra änglar nästa gång!

 • Camilla

  23 december, 2015 at 09:39 Svara

  Hahahaha! Åh, fler inlägg med de där härliga katterna, tack!
  Vilka minspel de har, fnissar högt för mig själv.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.