december-UFO: modern life is rubbish

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, modern life is rubbish, saksamlarpåse, blur, for tomorrow, quote, citat, embroidery, broderi, needlework, cross stitch, korsstygn, korsstygnsbroderi, handarbete, embroidered pouch, återbruk, ufo, unfinished object
Ett UFO, unfinished object, är ett makeriprojekt som legat till sig under en längre tid, gömt i en låda eller fullt synligt som en skamfylld daglig påminnelse, utan att bli klart. Det kan vara allt från första novellutkastet till en stickad tröja där alla delar är färdiga men en inte kommer sig för att montera ihop dem. Mitt liv är lite fyllt med UFO:n.

Men så satte Lopplisa igång en cyberjunta för att utmana oss som har halvfärdiga projekt liggande att slutföra dem. Och här är mitt första bidrag till december.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, modern life is rubbish, saksamlarpåse, blur, for tomorrow, quote, citat, embroidery, broderi, needlework, cross stitch, korsstygn, korsstygnsbroderi, handarbete, embroidered pouch, återbruk, ufo, unfinished object
För evigheter sen (jag menar verkligen evigheter), som ett test för att se om korsstygn var min grej innan jag började med HP-kuddarna, broderade jag två små hjortar jag hittat i en av mammas broderiböcker (korrekt källhänvisning kommer när jag hälsat på henne på fredag). Korsstygnsbroderi var uppenbarligen min grej och det blev två kuddar med Hogwartsmotiv, men den lilla provlappen med hjortarna låg glömd i en låda (men kan skymtas här och kanske framför allt i Jessicas inlägg). Något senare broderade jag till mitt bästa Blur-citat, och några rosor som jag tror jag hittade på allteftersom. Sen blev den liggande igen. Nu, cirkus tre år efter att den påbörjades, hittade jag den lilla lappen, skrynklig och ledsen i tredje lådan nerifrån.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, modern life is rubbish, saksamlarpåse, blur, for tomorrow, quote, citat, embroidery, broderi, needlework, cross stitch, korsstygn, korsstygnsbroderi, handarbete, embroidered pouch, återbruk, ufo, unfinished object
Inspirerad av cyberjuntan tvättade jag broderiet och satte igång med att sy.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, modern life is rubbish, saksamlarpåse, blur, for tomorrow, quote, citat, embroidery, broderi, needlework, cross stitch, korsstygn, korsstygnsbroderi, handarbete, embroidered pouch, återbruk, ufo, unfinished object
Och det blev en saksamlarpåse, modell lite större (ca 26 x 26 cm) vilket gör den perfekt att förvara sybågen och garnet i när jag broderar on the go. Jag är emellertid inte så nöjd med utsnittet så kanhända jag gör om den någon gång.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, modern life is rubbish, saksamlarpåse, blur, for tomorrow, quote, citat, embroidery, broderi, needlework, cross stitch, korsstygn, korsstygnsbroderi, handarbete, embroidered pouch, återbruk, ufo, unfinished object
Lila dragkedja från Myrorna, och baksidan bara röd.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, modern life is rubbish, saksamlarpåse, blur, for tomorrow, quote, citat, embroidery, broderi, needlework, cross stitch, korsstygn, korsstygnsbroderi, handarbete, embroidered pouch, återbruk, ufo, unfinished object

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, modern life is rubbish, saksamlarpåse, blur, for tomorrow, quote, citat, embroidery, broderi, needlework, cross stitch, korsstygn, korsstygnsbroderi, handarbete, embroidered pouch, återbruk, ufo, unfinished object
Men till foder sakmakarutmanade jag mig själv och valde ett av mina finaste tyger, som jag aldrig använt tidigare. Bra Alicia! Även det loppat på Myrorna.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, modern life is rubbish, saksamlarpåse, blur, for tomorrow, quote, citat, embroidery, broderi, needlework, cross stitch, korsstygn, korsstygnsbroderi, handarbete, embroidered pouch, återbruk, ufo, unfinished object
Och ett unfinished object är finished!

11 Comments
 • Anonym

  5 december, 2014 at 18:13 Svara

  Jädrars så fint! Vilken tur att det blev ett färdigt alster av broderiet. Det var det verkligen värt! Korsstygn går nog aldrig ur tiden, de är ju som analoga pixlar :) Jätte kul att du är med i ufocyberjuntan!

  • Alicia Sivert

   7 december, 2014 at 16:51 Svara

   Eller hur! I heart korsstygn! Är faktiskt väldigt glad att jag gjorde något av det – lite finjusteringar och jag är helt nöjd. Nu ska jag blogga om december-UFO #2!

 • Sandra

  5 december, 2014 at 06:43 Svara

  Du är ju helt fantastiskt duktig! Så himlans fint.

  Angående textilfärg som kryper så har jag tyvärr ingen erfarenhet av det. Jag använde ett lakan som tyg och det kanske gjorde att färgen stannade kvar? Har faktiskt ingen aning!

  Och du, tack för alla fina ord :*

  • Alicia Sivert

   7 december, 2014 at 16:50 Svara

   Tyvärr och tyvärr, bara bra skulle jag säga! :) Kanske funkar bättre på bomull än på syntetfiber eller något helt annat. Jag får fortsätta experimentera!

   Och tack! ;)

 • Helga

  5 december, 2014 at 06:02 Svara

  Snyggt! Najs klistermärke på symaskinen också :)

  • lovis

   5 december, 2014 at 10:56 Svara

   klistermärket är av http://www.sushicore.nu hih!

  • Alicia Sivert

   7 december, 2014 at 16:49 Svara

   Tack Lovisa, äntligen en hemsida! Och visst är det fabulöst Helga? Har ett på symaskinen och ett på datorn <3

 • Rebecca

  4 december, 2014 at 18:33 Svara

  Alltså åh, så bra! OCH JAG ÄLSKAR DEN MED GRAND BUDAPEST HOTEL (det är så bra att det var värt att skriva i versaler.)

  • Alicia Sivert

   4 december, 2014 at 22:42 Svara

   Hahahaha tack! Jag är mycket nöjd med den, även om det var h e m s k t monotont att bara sy raka streck hela tiden är jag lite sugen på att göra en till någon gång.

 • chrissy

  4 december, 2014 at 14:11 Svara

  SÅ ballt. blur <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.