den kreativa sista semesterveckan

Förklädeslänning sydd av Alicia Sivertsson efter modell från Sundborn, framtagen av Karin Bergöö Larssons vänner - www.aliciasivert.se // rutig gul klänning förkläde

Sista semesterveckan har verkligen känts som Den Sista Semesterveckan. Har haft en kraftig dipp i ork och ökning i ångest och trötthet. På tisdag börjar jag jobba igen – ynkliga 20%, men hela kroppen sätter sig emot. Har nog aldrig önskat så innerligt att få bli lämnad ifred och bygga miniatyrer som nu.

Skapa med cernitlera - www.aliciasivert.se

Så jag har överkompenserat. Skapat små små saker i cernitlera åt Muminfamiljen. Höll på så länge att jag fick huvudvärk och mådde illa, men till sist blev det en väldigt gullig liten jordgubbstårta som jag ska visa på Instagram imorgon, när Mumin fyller år!

Koppas med kaffe och te av cernitlera - www.aliciasivert.se

Jag passade även på att fylla några minikoppar med flytande polymerlera och pigment, så det ser ut som att de innehåller kaffe och te. Hur gulligt!? Tepåsarna har jag gjort tidigare av kaffefilter, sytråd, tunn kartong, lim och lite kaffepulver.

Broderad bisonskalle på gula västernjackan, broderad jacka av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Broderiet av bisonskallen på Gula Västernjackan fortlöper, och jag har börjat oroa mig för mitt förråd av vita moulinégarner. Ni hittar mig bland sybehören på kommande loppisar!

Rita av klänningsmönster - www.aliciasivert.se

Sen utmattningen övar jag på att göra saker mer stegvis och lagom. Jag börjar få in någorlunda rutin på att sätta timer och ta pauser när jag gör någonting jobbigt, tråkigt eller krävande. Men har fortfarande mycket att lära när det kommer att begränsa sånt som är kul så jag inte tar ut mig. Särskilt vid såna här tillfällen då jag har mycket oro i kroppen och får tröst i skapandet.

I torsdags började jag med det rimliga målet att rita av mönstret till Karin Larssons Ateljérock som jag köpte på Carl Larsson-gården men blev så trött i huvudet av alla linjer att jag var tvungen att sluta. Någon timme senare ritade jag istället upp ett förkläde framtaget av Karinföreningen och det var enklare, så jag fortsatte med att sy. Big mistake, Alicia!

Förklädeslänning sydd av Alicia Sivertsson efter modell från Sundborn, framtagen av Karin Bergöö Larssons vänner - www.aliciasivert.se // rutig gul klänning förkläde

Jag rage-quittade någon gång på kvällen. Arg som ett bi svor jag att jag aldrig mer skulle sy och tänkte slänga ”den enarmade kycklingklänningen” i soporna. Mönsterbeskrivningen lämnade mycket att önska och när jag hämtat mig lite ska jag maila in en del kommentarer till föreningen, men jag måste också lära mig att dela upp projekt och energi.

Förklädeslänning sydd av Alicia Sivertsson efter modell från Sundborn, framtagen av Karin Bergöö Larssons vänner - www.aliciasivert.se // rutig gul klänning förkläde

Dagen efter hade jag återhämtat mig lite och sydde färdigt förklädesklänningen. Jag använde ett smårutigt gult tyg från min morfars syster som jag tycker känns väldigt Pippi Långstrump. Pippi på prärien föreslog en Instavän, och det klingar bättre än Kycklingklänningen nu när vi är lite mer kompisar.

Jag har fått total Karin Larsson-dille den här sommaren, och det ska jag visa i ett inlägg om mina senaste loppisfynd som verkligen följer ett tema. I hettan är jag också väldigt förtjust över idén att ha kläder som inte nuddar kroppen annat än vid axelsömmarna. Man må se ut som ett vandrande Gilwelltält men DET ÄR DET VÄRT!

1 Comment
 • Katarina

  8 augusti, 2021 at 20:15 Svara

  Jag såg de fyllda kopparna på insta, ser så verkligt ut med tepåsarna i.

  Igenkänning på det trista i att behöva begränsa sig när en gör roliga saker. Och här var det ju också en mental snuttefilt, ännu mer komplext då och ännu svårare att avsluta det som hjälper.

  Vi läste om Mumintrollets födelsedag (igen) för någon vecka sedan. Ny nivå av förståelse av känslan i att vännerna ej hade tid att att titta på hans guldknapp.

  Hälsa grattis till Mumintrollet från oss. Vi skickar en gammal nyckel, undrar vad för spännande som kan öppnas med den 🗝️

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.