den kreativa sjätte semesterveckan

Hej! Idag blir det DKV i efterskott för jag hann inte med att sammanställa veckan i helgen. Jag har varit ute på äventyr som vi kan titta mer på en annan gång. Innan dess måste jag smälta intryck och spela tv-spel och bygga alla miniatyrer jag inte hunnit göra när jag varit bortrest. T.ex. ett litet litet knäckebrödpaket jag inte kunnat sluta tänka på. Men allra först alltså: veckan som varit!

Broderad bisonskalle på gula västernjackan, broderad jacka av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se

Jag har broderat och broderat på min bisonskalle. Det blir olika nyanser av vitt som får dra lite mot beige, ljusblått, gult, respektive rosa. Det skimrar som pärlemor och jag tror det kommer bli såå fint!

Skaparjunta online - www.aliciasivert.se

Jag har haft skaparjunta med mina Kopokes, som jag spelar tv-spel med. Vi broderade, målade, sydde, snackade och käkade godis i fyra timmar. Världens mys!

Fixa förrådet med krokar - www.aliciasivert.se

Annars har veckan främst ägnats åt lite mindre finmotorisk kreativitet. Typ röja och fixa förvaring i förrådet. Som de här listerna av restplank jag skruvade upp ovanpå några ruskiga spikspetsar som sticker in i vårt förråd, och som jag sen kom på att skruva krokar i. Ett sånt genidrag! Nu kan trädgårdsredskap och sågar hänga på väggen istället för att stå i gången som Indiana Jones-fällor.

Hänga tavlor - www.aliciasivert.se

Jag har hängt tavlor.

Sätta upp stringhyllor - www.aliciasivert.se

Och satt upp morfars stringhyllor. Det blev så himla mysigt och fint i ateljén!

Prova gamla tuschpennor - www.aliciasivert.se

Överhuvudtaget har jag ägnat mycket tid åt att ta hand om arvegods. En kväll sorterade jag akvarellfärger och plockade ut de giftiga med kadmium. En annan skruvade jag ihop och isär alla udda delar till tuschpennor för att se vilka som går att fortsätta använda. Tvätta, torka, fylla med bläck, testa, upprepa. Morfar tecknade mycket med påfyllningsbara tuschpennor, och det vill jag också gärna göra.

Laga fåtölj med lapp - www.aliciasivert.se

En eftermiddag tog jag mig verkligen vatten över huvudet då jag bestämde mig för att försöka lappa en sliten fåtölj för hand. Processen innebar diverse akrobatkonster för att komma åt, jag fick använda en böjd nål och höll på mycket längre än planerat. Men i slutändan blev det bra! Lite knäppt och bra!

Sy kattleksaker - www.aliciasivert.se

Sen skulle jag alltså åka och hälsa på två kompisar och då ville jag sy en leksaksfisk till deras katt. Den tog Vifslan så jag sydde två nya. En till Tofslan och till slut en till Totoro. Fyllda med kattmynta är dessa de mest uppskattade gåbortpresenter jag lyckats hitta på – åtminstone om det är de fyrbenta man vill impa på! Och det vill man ju.

6 Comments
 • Katarina

  7 augusti, 2021 at 08:56 Svara

  Önskar närbild på hornen, såååå vackra.

  Är förrådet hos er eller där ni varit och rensat? Smart fixat med krokarna.

  • Alicia Sivert

   8 augusti, 2021 at 12:03 Svara

   Tack, det ska jag fixa! :)

   Förrådet är hemma hos mig. Morföräldrarnas radhus tömmer vi helt!

   • Katarina

    8 augusti, 2021 at 12:18 Svara

    Ok. Fått för mig att det finns en gård på Gotland som ni behåller. Så knäppt hjärnan bara skapar sina sanningar.

    • Alicia Sivert

     8 augusti, 2021 at 17:41 Svara

     Nejdå, det stämmer! Fast det är inte en gård utan ett sommarhus morfar ritade och byggde på 60-talet.

 • Mikaela

  3 augusti, 2021 at 12:22 Svara

  Jag tycker du broderar så himla himla fint! Har precis börjat själv och hade varit underbart om du skrev nåt inlägg om lite tips och tricks kanske? T.ex hur du gör ”fyllningen” på skallen i det här inlägget, tycker det ser så jämt och fint ut och jag får aldrig till det själv.
  Keep up the good work!

  • Alicia Sivert

   8 augusti, 2021 at 17:43 Svara

   Tack Mikaela för så fina ord! När jag är frisk från utmattningen är det min dröm att hålla kurser i broderi igen och sammanställa en nybörjarguide. Men jag tror du löser det där själv med träning :) Korta stygn, 2-3 tråddelar (om du syr med moulinégarn, sånt som delas) och se till att stygnen går omlott så det inte blir randigt. Lycka till!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.