den kreativa veckan 10/2016: krukväxter och korsstygn

Den här veckan känns det som att jag inte gjort något kreativt alls, bara rivit på naglarna och sorterat i garderob och garnlådor – men det är ju sånt som också behöver göras. I torsdags rev jag utställningen men ni som inte kunde komma dit behöver inte oroa er, jag har fotograferat av allting så det kommer ett inlägg som blir som en bonusvernissage! Men först tittar vi på några små kreativa glimtar från veckan som gått:


En ledig förmiddag invigde jag mina nya akvarellpapper med en liten målning av mina krukväxter i köksfönstret. Så som jag önskar att de såg ut då, för där är väldigt kalt just nu – inte ens paprikan har rört på sig.

Refo Kavajnäsdukar, foto av Alicia Sivertsson. refo återbruk redesign remake upcycle bröstnäsduk kavajnäsduk näsduk
Så sydde jag ännu fler bröstnäsdukar, den här gången i tyg från en av mina egna gamla klänningar.


Hela tretton nya exemplar kunde jag ta med till refo i fredags, så det känns som en bra skörd ändå!

Refo Kavajnäsdukar, foto av Alicia Sivertsson. refo återbruk redesign remake upcycle bröstnäsduk kavajnäsduk näsduk
Då var det också after work i refos showroom på Kungsholmsstrand. Jag kom dit efter jobbet för en kopp kaffe och umgänge med de andra remakarna och alla möjliga personer som tittade in för att kolla på produkterna och prata om verksamheten. Superfint! Jag ska visa fler bilder från det senare.

"Är det inte", embroidery (WIP) by Alicia Sivertsson.
Efteråt var jag så inspirerad till att brodera surmulna är-det-inte-det-ena-så-är-det-det-andra-klagomål att jag var tvungen att stanna flera gånger på vägen hem för att anteckna olika idéer. Så trotsade jag min ömma armbåge och gjorde den här lilla grejen. Jag fotade bilden efter prick tre avsnitt av nya säsongen Selfridges, vilket innebär att det är två och en halv timmes jobb ni ser ovan (ej inräknat att skapa själva mönstret). Korsstygn är det långsammaste som finns, men också meditativt. Ni får snart se andra halvan!

Vilka projekt jobbar ni med just nu?

14 Comments
 • Ruth | HungryHeart.se

  14 mars, 2016 at 18:18 Svara

  Yey, för bonusvernissage! Ingår det bubbel? =D
  Åh, jag tycker så mycket om dina akvareller. Det blir så vansinnigt fint med den skira känslan i kombination med växter.
  Jag gör olika varianter på påskägg nu plus att jag skall fixa finishen på mitt första betongprojekt. Och så skall det ju bli ett bidrag till Monthly Makers också!

  • Alicia Sivert

   15 mars, 2016 at 08:10 Svara

   Haha naturligtvis! Du gav mig faktiskt just en idé… ;)

   TACK! Det är himla knepigt och i det här fallet ville det inte alls vad jag ville, men jag tycker ändå om det slumpartade uttrycket. Ska måla färdigt den här så ni får se :)

   Oh, så perfekt ju! Jag insåg just att det snart är påsk – jag måste förbereda lite mer här hemma!

 • Wilda

  13 mars, 2016 at 20:05 Svara

  Åh älskar dina kreativa veckan inlägg och alla bilder! Blir inspirerad av allt! Just nu är det MM och skriva bok för hela slanten men vill hitta tid för att slipa och måla om mitt köksbord innan våren gör entré helt här.

  • Alicia Sivert

   14 mars, 2016 at 08:58 Svara

   Men vad kul!! Varje gång jag känner mig less på dem och tycker att det vore bättre att börja med "kreativa månaden" eller nåt sånt får jag en sån här kommentar och det är sååå stärkande! TACK för att du alltid får mig att orka, vilja och våga <3
   Och jaaaa vad spännande med både bok och bordsprojekt! Heja :D

 • Helga

  13 mars, 2016 at 10:29 Svara

  Jag som tyckte det var snabbt haha :) Jag har också broderat lite den här veckan tjoho! Och virkat färdigt och börjat sticka igen. Gött mos! För övrigt har jag funderat på att börja med tygservett igen (hade jag aaalltid när jag var liten) men jag orkar inte sy själv och dina näsdukar borde ju kunna torka en runt munnen också!?!?!? Jag ska fundera på saken :) Himla fina är de ju iaf!

  • Alicia Sivert

   14 mars, 2016 at 08:52 Svara

   Haha ja men jag är nog rätt snabb! Samtidigt som det är en dödens långsam teknik så den som inte provat fattar inte att jag är snabb :P Meen vad kul med garnflow!! Det gör mig glad :)
   Och det borde absolut funka att använda kavajnäsdukar till bordsservetter, hihi, vilken rolig idé!

  • Helga

   15 mars, 2016 at 12:38 Svara

   Vet inte om det är fler sömmar eller så på en vanlig servett men om du lägger upp lite fler kanske du kan hojta till? Jag hade gärna köpt några stycken likadana, typ 4 eller så.

  • Alicia Sivert

   15 mars, 2016 at 15:41 Svara

   Hmm, kanske att man vill att servetterna är dubbelsidiga? Och möjligtvis större – dessa är ca 31 x 31 cm. Men om du ser nåt tyg du gillar så skrik så kan jag se om jag har tillräckligt till 4 :) Eller maila mig på alicia(a)sivertsson.se så bollar vi idéer!

 • Pernilla

  13 mars, 2016 at 07:48 Svara

  Ååh blir så sugen på att brodera nu! Och jag ser verkligen fram emot att se bilderna från utställningen sen!

  • Alicia Sivert

   13 mars, 2016 at 09:07 Svara

   Men vad kul! Gör det :D
   Jaa, jag ska snabba mig på!

 • Mikaela

  13 mars, 2016 at 07:21 Svara

  På dina mindre produktiva veckor hinner du ändå med mer än mig på en bra vecka ;) Jag har faktiskt också målat växter den här veckan! Och så har jag försökt mig på något abstrakt, som nog blev rätt fint ändå! Ska scanna in lite saker idag tänkte jag :)

  • Alicia Sivert

   13 mars, 2016 at 09:06 Svara

   Jaa, kaktusarna blev så underbara!! Och vad kul att få se ännu mer, det ser jag fram emot :)
   Sen tror jag det är till stor del psykosomatiskt för mig, att det känns som en o-kreativ vecka bara för att jag inte gjort något jag är direkt nöjd med och vill visa upp. Men den stillsamma halvtråkiga icke världsomvälvande övningen är ju också en del av processen – lite tråkigare att blogga om bara ;) Hoppas du får all tid i världen att alstra i den kommande veckan!

  • Mikaela

   13 mars, 2016 at 09:54 Svara

   Jag har fortsatt på kaktustemat nu med ;) blir en hel liten kaktusarmé !

  • Alicia Sivert

   13 mars, 2016 at 09:57 Svara

   Wow! :D:D:D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.