den kreativa veckan 10/2017: stopphålsöm och linoleumsnitt

broderi aliciasivert alicia sivertsson sivert bild och form formgivning skapa skapande kreativitet fritt broderi embroidery needlework hoop art free hand embroidery broderat handgjort hand made hantverk konst textilkonst vitbroderi stopphålsöm
I helgen var jag på Handarbetets Vänner och avslutade min kurs i konstsömnad. Vi sydde vitbroderi på temat kläder och eftersom jag äger noll vita klädesplagg och tycker det är måttligt skoj med vitt på vitt nödlöste jag uppgiften genom att fålla ihop mitt verk till en liten ”ficka”. Fiffigt va? Slutresultatet blev ändå så pass bra att jag kanske faktiskt applicerar den på något någon gång. Vi får se! Jag provade på klumpsöm (blommorna), nån slags plattsöm med langettstygn (bågarna) och två hålsömmar!

aliciasivert alicia sivertsson sivert bild och form formgivning skapa skapande kreativitet fritt broderi embroidery needlework hoop art free hand embroidery broderat handgjort hand made hantverk konst textilkonst svartstick blackwork förkläde
Sen klippte jag upp tre trådar i inslaget och broderade stopphålsöm även på mitt förkläde jag gjorde till Monthly Makers kontrasttema i januari. 67 stolpar fick jag göra för att fylla upp hela raden, det blev bra och även om jag känner att vitbroderi kanske inte är min stora passion i livet fick jag ändå väldigt många idéer av just hålsömmarna!

aliciasivert alicia sivertsson sivert bild och form formgivning skapa skapande kreativitet handgjort hand made hantverk konst
Sen har jag gjort en snabb heraldisk sköld för det är ju sånt som en gör.

aliciasivert alicia sivertsson sivert bild och form formgivning skapa skapande kreativitet fritt broderi embroidery needlework hoop art free hand embroidery leaves leaf ivy murgröna blad löv palettblad broderat brosch brooch handgjort hand made hantverk konst textilkonst accessoar smycke
Broderat färdigt palettbladsbroschen och gått vidare till en murgröna! Brodera bladbroscher är allt jag vill göra just nu!

aliciasivert alicia sivertsson sivert linoleumtryck linoleumsnitt blåmes blue bird tit linoleum cut print printing trycka bild och form formgivning tryck fågel fåglar skapa skapande kreativitet färg vals roller
Och börjat karva ut min första linoleumplatta sedan högstadiet.

aliciasivert alicia sivertsson sivert linoleumtryck linoleumsnitt blåmes blue bird tit linoleum cut print printing trycka bild och form formgivning tryck fågel fåglar skapa skapande kreativitet färg vals roller
SÅ KUL!!!

Idag ska jag till Biotopia i Uppsala för att teckna småfåglar och sen bjuds det tårta hemma hos mina föräldrar. Hur tillbringar ni söndagen, och vad har ni jobbat med i veckan?

Veckans länktips:
+ Mikaela håller kurs i betonggjutning i Uppsala, den 23/4! Anmäl er här!
+ Bonusfamiljen på SVT Play. Så himla bra!

8 Comments
 • Jenny

  14 mars, 2017 at 18:15 Svara

  Så mycket att kommentera att jag inte riktigt vet vart jag ska börja?!
  Tycker fickan ser jättesöt ut, men så är jag svag för vitbroderi också. Och hålsöm, haha! Har nyligen gått och förälskat mig i hardangersöm. Är allmänt jätteinne på broderi just nu och så snart duken är färdig har jag tänkt försöka mig på att lämna mönstervärlden och göra något helt eget motiv!
  Vill se MER av din heraldiska sköld!!! Höra tankar och förklaringar!
  Och linoleumtrycket – tokfin! Har velat karva och trycka hur länge som helst, men det är en till såndär grej jag aldrig riktigt vågat mig på. Måste sluta tänka så.

  • Alicia Sivert

   15 mars, 2017 at 07:23 Svara

   Haha åh, Jenny <3
   Så nyfiken på hur du tacklar hardangersöm (och måste själv läsa på om den känner jag) och egna motiv! Ska bli himla kul att se :D
   Linoleumsnitt är inte alls svårt! En behöver ta det lite lugnt så en inte skär sig bara :P
   Och jag har ett oskrivet inlägg jag måste ta tag i som i sin tur förklarar den heraldiska skölden. Jag återkommer!!

 • hanna, förbanna

  12 mars, 2017 at 17:55 Svara

  så mycket fint!

 • Wilda

  12 mars, 2017 at 11:32 Svara

  Åh linoleumtryck blev jag så sugen på när Emilia gjorde det! Dina bladbroscher är fenomenalt vackra! Får alltid en sån där varm beundrande känsla i magen av de här inläggen.

  • Alicia Sivert

   15 mars, 2017 at 07:21 Svara

   Vad glad jag blir :) Och prova linoleum om du får chansen! Tokkul!

 • Mikaela

  12 mars, 2017 at 07:23 Svara

  Alltså bladbroscherna!!! VILL HA! Så sjukt fina! Och linoleumtrycket, wow! Så gullig blåmes (väl?). Ska bli kul att ses idag :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.