den kreativa veckan 11/2016: pessimistiska sanningar och bordellgardiner

"Är det inte skoskav så är det nageltrång", embroidery on upcycled fabric by Alicia Sivertsson for refo, 2016. broderi korsstygn cross stitch blommor duk broderad duk remake redesign återbruk skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv bonad är det inte det ena så är det det andra
Nu är jag frisk! Det har jag nog glömt att säga, som den pessimist jag är. För att fira detta och att armbågen känns mycket bättre har jag börjat brodera igen, just nu på en serie med just Pessimistiska Sanningar, varav ni fick se de första stygnen i förra veckan. Här är alster nummer två!

"Är det inte för varmt så är det för kallt", embroidery on upcycled fabric by Alicia Sivertsson for refo, 2016. broderi korsstygn cross stitch blommor duk broderad duk remake redesign återbruk skapa skapande kreativitet diy do it yourself gör det själv bonad är det inte det ena så är det det andra
Jag har även broderat färdigt texten till är-det-inte-för-varmt-så-är-det-för-kallt men den ska naturligtvis illustreras också.


Jag har sytt upp ett par nya gardiner vilket nog var mer destruktivt än kreativt eftersom det mest handlade om att klippa (det var omöjligt att fålla ett så tunt tyg så jag sicksackade bara lite och får hoppas att ingen textillärare kommer på inspektion). Vad tror ni förresten om tomatröda gardiner? Jag har inte riktigt bestämt mig än för om det är bara härligt eller också lite bordelligt. Ska visa er bilder från rummet sen!

aliciasivert alicia sivert alicia sivertsson monthly makers lilla my mumin mumintrollet mumindalen miniatyr lera lufttorkande skapa skapande kreativitet create creativity clay moomin
Och så har jag gjort färdigt mitt Monthly Makers-bidrag på tema miniatyr! Här har ni en liten sneak peek på en grej i lera som ligger på tork under myrten. Mer får ni se imorgon, men redan nu kan ni tuffa in till Wilda, kolla hennes bidrag och börja länka till era egna i hennes kommentarsfält. Pepp!

10 Comments
 • joré

  21 mars, 2016 at 18:19 Svara

  men ååå dina broderier!!!! love it. så jäkla rakt på så jäkla sanna och så jäkla snygga!!!

 • Sanna

  20 mars, 2016 at 19:54 Svara

  Alltid lika inspirerande att kika in hos dig, bara älskar dina kaxiga broderier!! =)

  SV: Skoj att du gillar mina insekter! =)

 • Fredrikapåvinden

  20 mars, 2016 at 07:57 Svara

  Åh älskar dina de här inläggen Alicia. Och ÄLSKAR dina broderier!!! Ang de tomatröda gardinerna tror ja de kan va superfina! Och ang den lille fållade kanten tycker jag det såg ut som en ypperlig fållning. Men så är jag ju ingen textillärare heller…. Ha en fin söndag Alicia! <3

  • Alicia Sivert

   28 mars, 2016 at 11:52 Svara

   Men åh, jag blir så glad av det!! Och av din sömnadspepp som är så prestigelös och glädjefylld :')

 • Helga

  20 mars, 2016 at 07:42 Svara

  Haha är det inte det ena så är det det andra!!

 • Mikaela

  20 mars, 2016 at 07:16 Svara

  Den där pessimistiska serien verkar så himla fantastisk, ser fram emot att se den i sin helhet sedan! Och broderi är verkligen perfekta uttryckssättet för det tycker jag! Jag tror tomatröd kan vara fint, jag tänker bordelligt med som en mustigare röd som går åt vinrött, och typ i sammet!

  • Alicia Sivert

   28 mars, 2016 at 11:51 Svara

   Åh vad kul, tack! :D Jag tycker också den krocken mellan humor och tantteknik är så jävla rolig, även om den är rätt "gjord" vid det här laget.
   Haha ja det har du kanske rätt i! Som det blev nu verkar jag dessutom få ta ner gardinerna igen för Andreas hittade två fina hallonröda mattor som passar i samma rum, men de skär sig totalt mot tomatgardinerna. Sånt dilemma alltså!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.