den kreativa veckan 11/2018: barndomsminnen i miniatyr


Hepp hepp hej och glad tredje påskadvent! Den här veckan har jag börjat skissa på en ny bilduppgiftsidé och målat av ett barndomsfoto i svartvitt. Inspiration är delvis Mercedes Bellido och delvis den akvarelluppgift Linda gjorde med mig när jag gick i gymnasiet.


Ser ut som en groda men det bjuder jag på! Målningen är ca 7,5 x 7,5 cm och baseras på ett foto av mig och hästen Christell, Gotland 1998.


Jag har köpt en ny Bullet Journal och sytt en pennhållare av farmors knypplade virkade spets!


Kan visa er hur sen om ni är intresserade.


Och så har jag målat färdigt mitt spelkort! Eleverna är igång med sina och jag är så glad att jag kom på idén för det ser ut att bli så himmelens bra. Jag ska ta en ordentlig bild med kameran någon dag för mobilfotona blev så skeva. Så kanske ni får se det lite skämmiga högstadiealster jag fick inspiration från också…? Vi får se!

Hur har ni haft det och vad grejar ni med för något?

8 Comments
 • Wilda

  23 mars, 2018 at 08:57 Svara

  Ja, visa hur! Så himlans fint! Och åh, dessa minnesmålningar är så vackra <3333

 • Mikaela

  21 mars, 2018 at 16:45 Svara

  Vill se pennhållaren! Superfin akvarell också, tycker inte alls du ser ut som en groda haha! Jag keramikar på, just nu har vi fått en uppgift där vi ska skapa en tebjudning för 1-2 personer där man ska tänka på helheten och sätta föremålen i ett sammanhang. Så man kan kombinera dukningen med sånt man har hemma, loppisfynd, etc etc. Och så har vi pratat mycket om den traditionella japanska teceremonin och jag blev superinspirerad av hur de har ett speciellt tehus de dricker teet i, och allra mest av att huset står i en särskild teträdgård som ska vara så harmonisk som möjligt och därför inte har färgglada blommor utan mest är grönt och sten typ. Så min dukning kommer vara inspirerat av en japansk teträdgård! Orimligt pepp, skissat hela eftermiddagen på hur det ska se ut!

  • Alicia Sivert

   21 mars, 2018 at 18:20 Svara

   Men woooow vilken rolig uppgift, det låter helt fantastiskt! Jag blir inspirerad bara av att läsa detta, vill höra och se allt när du är klar :)

 • Cecilia N

  19 mars, 2018 at 06:38 Svara

  Ursäkta en petig kommentar, men är inte spetsen virkad?
  Gillar nytänket där!

  Jag har kommit så långt på skaften på mina maeva-strumpor (från knitty.com) att jag börjat öka.

  • Alicia Sivert

   19 mars, 2018 at 08:58 Svara

   Jo det kan den säkert vara! Jag har aldrig knypplat själv så jag har ingen riktig koll på hur maskorna ska se ut, men tittar jag nära så påminner det om virkat. Jag ändrar i texten!

 • Helga

  18 mars, 2018 at 11:40 Svara

  Smart med pennhållare! Jag har inte gjort så mycket. Några varv på bäbisfilten bara. I veckan började jag jobba = kommer missa sovningen som är min främsta sticktid. På vardagarna iaf. Och så har jag varit så himlarns trött på kvällen så då har jag inte orkat ta fram stickorna. Idag blir det några varv iaf. Vill bli färdig nu så jag får lägga upp nåt nytt hehe. Blev så nöjd med min senaste kofta så jag vill göra en till i annan färg 😊

  • Alicia Sivert

   18 mars, 2018 at 12:54 Svara

   Åh jag fattar att du är trött om du just återvänt till jobbet! Hoppas du kommer upp i fart snabbt och orkar sticka på luncherna. Men kul att börja jobba igen! :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.