den kreativa veckan: 1/2016

"Lambgiftet" WIP embroidery by Alicia Sivertsson, 2015-2016. broderi, needlework, hoopart, textile art, textilkonst, konst, textil, tyg, sy, gotland, lambgift, stenvast, stenmur, hur, byggnad, building, halmtak, skapa, skapande, kreativitet, creativity, create
Jag har en idé om en inläggsserie, Den kreativa veckan, med work in progress-bilder på vad jag skapar just för stunden. Målet är att denna blogg ska bli ännu mindre finputsat resultat och ännu mer grisig process. Att bjuda på de första tveksamma lagren eller skisserna, mikroskopiska framgångar och reflektioner kring prestationsångest och finhetsideal ser jag som en viktig del i att inspirera andra och utveckla sin egen kreativitet. Kanske blir det så att jag slår ihop veckor ibland, kanske lägger jag ner efter ett halvår, men jag tycker idén är värd en chans! Eller vad säger ni?

Broderikit WIP by Alicia Sivertsson, 2016. broderi, needlework, hoopart, textile art, textilkonst, konst, textil, tyg, sy, skapa, skapande, kreativitet, creativity, create
Den här första veckan av 2016 jobbar jag med förpackningen till ett startkit med allt du behöver för att börja brodera – en produkt jag hoppas kunna producera och sälja inom en inte alltför lång framtid. Ovan ser ni några testskisser och nästa steg är att börja meka med typsnitt och layout i datorn!
Jag har inga förkunskaper om förpackningar så det är en utmaning och väldigt lärorikt. Jag behöver ta långa pauser ibland när det låser sig för mig, men jag har kul och tror det är något riktigt bra jag har på gång. Jag hoppas få visa er mycket mer av detta i framtiden!

"Lambgiftet" WIP embroidery by Alicia Sivertsson, 2015-2016. broderi, needlework, hoopart, textile art, textilkonst, konst, textil, tyg, sy, gotland, lambgift, stenvast, stenmur, hur, byggnad, building, halmtak, skapa, skapande, kreativitet, creativity, create
Jag broderar också på Lambgiftet, vid det här laget så evigt trött på att täcka ytor med grön schattér- och plattsöm. Jag ser ingen framtid för det här projektet just nu och skulle vilja bränna alltihop, men eftersom motivet är ett experiment i tålamod tänker jag att jag ger det ett tiotal timmar till.


Under mellandagarna tog jag en paus och gav mig på något som i motsats till Lambgiftet består av 100% detaljer, nämligen ett ormbunksblad. I veckan blev det klart och väntar nu på att tituleras, signeras och monteras. Det var väldigt rogivande och jag tycker bladverket blev hemskt vackert, så jag är sugen på att göra fler växter!

WIP portrait of Fredrikapåvinden by Alicia Sivertsson, 2016. fredrika på vinden, akvarell, aquarelle, water colour, color, måla, måleri, skapa, skapande, kreativitet, creativity, create
Och igår gjorde jag ett akvarellporträtt, inspirerad av Elin att försöka måla någonting varje vecka. Mer av det får ni se sen! Observera mitt mobiltelefonformade sudd från nittiotalet som jag hittade i en låda (#hoarderrr).

På tal om kreativitet så missar ni väl inte att Beatrice presenterar årets första Monthly Makers-tema idag? Januaris inspirationsord är en underbar utmaning helt i min smak, och jag är väldigt sugen på att börja experimentera. Vi har även startat en separat Pinterestsida för Monthly Makers, med en inspirationsboard just för detta tema. Jag har pinnat en del favoriter som jag hoppas ska ge er lite idéer. Nu kör vi igång 2016 på allvar!

Vad arbetar ni på just nu?

26 Comments
 • Jenny Olofsson

  15 januari, 2016 at 10:09 Svara

  Alltså detta inlägg! Jag älskar't <3 Så fint och inspirerande. Sedan dessa starta brodera-kit är ju såå genialiskt! Briljant! och det ser jättebra ut med designen också :) Och ditt broderi, som jag förstår har krävt tid, får mig att dregla av avund! Så himlans vackert. Du kommer för alltid vara en förebild för mig när det kommer till broderi. Så nedrans vackert!

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2016 at 08:20 Svara

   Åååh, tack Jenny! Av någon anledning hamnade den här kommentaren i skräppostfiltret och försvann, så jag kom över den först nu! Men dina ord gör mig så sabla glad!!! <3

 • Mikaela

  12 januari, 2016 at 21:00 Svara

  Jaa vad kul inläggsserie! Det borde jag också bli bättre på, och att måla varje vecka låter som ett jättebra mål ju! Vill VERKLIGEN måla mer i år, 16 bilder 2015 är alldeles för lite. Och vad ROLIGT med broderikit, det känns som en riktigt bra idé och är det någon som är broderiqueen som man vill lära sig av så är det ju du!

  • Alicia Sivert

   13 januari, 2016 at 15:39 Svara

   Men vad roligt att du känner så! Haka på veckoutmaningen du så kan vi peppa varann :)

 • Jessica

  11 januari, 2016 at 07:33 Svara

  Alltså 1) det här är så bra inläggsserie!!!!! 2) du gör SÅ HIMLA BRA GREJER 3) ÄLSKAR ALLT 4) BRODERIKITEN KOMMER BLI SÅ BRA. ÅHHH. Jag ska också börja blogga mer process!!!!!! Det är bäst!!!!

  • Alicia Sivert

   11 januari, 2016 at 21:20 Svara

   TACK BÄSTA BÄSTA!!!!!! <3<3<3 GÖR DET JAG VILL SE ALLT!!!!

 • Maria Elisabeth - millionwishes.se

  10 januari, 2016 at 22:52 Svara

  Gillar verkligen idén till inläggsserien! Ofta kan man ju få för sig att andra bara lyckas på "första försöket", att deras skaparprocess är en enda rak väg till succé då man enbart får se det färdiga resultatet. Ska bli spännande att följa, om du så bara känner dig motiverad att fortsätta med inläggen någon/några gånger till.
  ÄLSKAR ormbunksbroderiet btw!

  • Alicia Sivert

   11 januari, 2016 at 21:19 Svara

   Precis!! Men så är det ju knappast :) Och fy vad kul att du tycker det är kul att följa också! Med all positiv respons lutar det mot ett längre projekt!
   TACK! <34

 • Ruth | HungryHeart.se

  10 januari, 2016 at 20:05 Svara

  Det är ju en alldeles lysande idé på inläggsserie! Det är så lätt att se något fint och tro att någon liksom bara kom på det där på en gång, trollade ihop det snabbt och lätt och att man själv aldrig skulle kunna göra det. Den kreativa processen är ju rätt krokig och mödosam många gånger och det vore riktigt spännande att få hänga med under skapandets gång med allt vad det innebär. Tycker för övrigt att du gör så grymt fina saker!

  • Alicia Sivert

   11 januari, 2016 at 21:17 Svara

   EXAKT SÅ!!!! Åh vad kul att ni också är pepp på detta! Nu har jag motivation att köra året ut :)
   Och tack snälla <3

 • Jess

  10 januari, 2016 at 16:48 Svara

  Toppenbra idé med den här inläggsserien! Tycker så väldigt mycket om dina broderier så ser fram emot att se fler bilder på processen såväl som allt annat kreativt du har för dig.

  • Alicia Sivert

   11 januari, 2016 at 21:16 Svara

   Åh vad kul att du också tycker det, tack för pepp! :D

 • Emma Svensson

  10 januari, 2016 at 14:00 Svara

  Svar: Åh, tack för din kommentar! Ja jag har rätt mycket inspiration just nu, har redan bestämt mig för vad jag ska göra får projekt till Monthly Makers, är så pepp!

  Jag gillade verkligen det här inlägget, tycket det är inspirerade att få se processen bakom det det du skapar, och så känns det lite personligare på något vis. broderistartkitten ser superfina ut, skulle hemskt gärna köpa ett sådant i framtiden.

  • Alicia Sivert

   11 januari, 2016 at 21:15 Svara

   ÅH hurra! Nu blir jag nyfiken och pepp – hojta när du publicerar bidraget så jag får seee :)

   Och tack! Visst är det så? Mer process åt folket! Och WIII vad kul att du är taggad på broderikit! Jag återkommer när det är i produktion! :)

 • LisaMarie

  10 januari, 2016 at 13:33 Svara

  Åh vad spännande med broderikitet, tycker den där förpackningen du skissar på ser jättefin ut! Och ang. monthly makers ska jag verkligen försöka haka på mer i år.. :)

  • Alicia Sivert

   11 januari, 2016 at 21:13 Svara

   TACK ska du ha! Jag jobbade järnet igårkväll och ta mig tusan om det inte blir riktigt bra! Mer bilder på prototypen kommer i nästa veckosammanställning på söndag :)
   Åh vad fint att höra! Det vore så kul att ha dig med – och du vet väl att du kan bidra med noveller eller dikter eller musik eller bakverk eller vad du kommer på?

 • rebecca

  10 januari, 2016 at 13:18 Svara

  Åh jajaja och KÄRA NÅN vilka svinbra broderier, älskar dem.

 • med nål och tråd

  10 januari, 2016 at 12:08 Svara

  Vad kul att se allt du har på gång. Det är roligt med processbilder det har jag tänkt under hela hösten att jag måste bli bättre på att blogga så jag blev peppad av att se dina nu. Jag gillar akvarellen och broderipaketen skarpt. Riktigt roligt att du har planer på att sälja kit! Jag tror för övrigt att alla dina akvareller måste ha smittat av sig på mig för jag har plötsligt plockat fram mina akvarellfärger som jag knappt använt sen de köptes för 10 år sen. Jag känner mig som bambi på isen och det är jätteroligt.

  • Alicia Sivert

   11 januari, 2016 at 21:11 Svara

   Åh, den här kommentaren fick mig att fnittra till! Fy så fint med bambi! Och JAG VET hur det känns, det är så himla svårt med akvarell? Men jag märker verkligen framsteg så det lönar sig att halka runt lite trots att det är skämmigt!

   Och vad kul att du går i samma tankar! Haka gärna på inläggsidén om du tycker det är ett koncept som skulle passa för dig! Jag blir över huvud taget bättre på att dokumentera med den i åtanke så det har redan lönat sig :)

 • Form&Känsla

  10 januari, 2016 at 11:33 Svara

  Vad roligt och generöst att du delar med dig av arbetsprocessen! Tycker det är så intressant att följa en idé och se utvecklingen. Tack!

 • Helena

  10 januari, 2016 at 10:31 Svara

  Så kreativ du är! Gillar akvarellen jag ser liggandes på bordet. Kanske är det dags att damma fram min akvarellåda?! Fin söndag till dig.

  • Alicia Sivert

   11 januari, 2016 at 21:08 Svara

   Det tycker jag! Låt mig veta hur det går :)

 • Amanda

  10 januari, 2016 at 09:30 Svara

  Åh vilken rolig idé med att få se vad du arbetar med just nu :) och börja brodera-påsen tycker jag är en toppenidén någonting jag själv skulle kunna tänka mig att köpa!

  • Alicia Sivert

   11 januari, 2016 at 21:07 Svara

   Åh vad roligt att höra! Jag återkommer när produktionen är igång :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.