den kreativa veckan 12/2016: drivbänksdrömmar och kreativ baksmälla


I helgen var jag nere i Karlsborg ihop med en stor del av de andra Monthly Makers-värdarna för att planera, utvärdera och samla tankarna inför vårt projektet. Det var en så underbar, intensiv och kraftgivande helg att jag sedan dess varit i ett förvirrat mellanting av tusen idéer och enorm social och kreativ baksmälla. Jag är glad att vi har varandra på det här viset, för jag tror starkt på vår samlade kraft, kunskap och förmåga att skapa bra saker. Mycket mer om helgen ska jag berätta och visa er snart, men tills dess kan ni läsa Wildas, Elsas, Beatrices och Sandras inlägg om dagarna!


På tåget hem orkade jag knappt något mer än att äta godis och slöscrolla Instagram, men gjorde även en svag ansats till ett nytt broderi.


En annan kväll sydde jag fyra tygservetter till Helga.


Jag har velat ha tygservetter själv en längre tid och nu kan jag inte förstå varför jag inte tidigare gjort några. Det ska åtgärdas snarast!


Så började jag titta på Deadwood och sydde vidare på tågbroderiet. Jag har, ända sen jag började mitt projekt på Textil Formgivning, drömt om att porträttera en fjällko, och nu är det hög tid! Den blir brunfläckig och det kommer vara en himla utmaning att få till pälsen.


Jag har målat ett litet födelsedagskort.


Men ärligt talat är det Stefan Sundström som tar upp det mesta av min tid. Jag har sträckläst hans fina bok Stefans lilla gröna – en handbok i utanförskap om att flytta ut i spenaten, anlägga kompost och bli självförsörjande. Just nu är jag i ett sånt himla härligt Sundströmgung då jag bara går runt och känner mig som sprungen ur jorden, sjunger hans sånger, läser på om olika slags höns och bara vill prata om drivbänkar och tobaksland. Jag längtar så oändligt mycket efter att få flytta ut till ett litet hus och bara gräva, måla moln och jaga förrymda får.

Vad skapar ni och vad drömmer ni om?
(P.S. Glöm inte lämna in era Monthly Makers-bidrag på tema miniatyr till Wilda, senast idag!)

14 Comments
 • Hanna

  29 mars, 2016 at 14:20 Svara

  Din kreativa ådra är ju underbar!!! Så glad att jag hittade din blogg!!

  • Alicia Sivert

   29 mars, 2016 at 21:16 Svara

   Men åh, tack snälla för de fina orden och för att du tar dig tid att titta in och skriva ner dem! :D

 • Jenny Olofsson

  29 mars, 2016 at 13:25 Svara

  Åh jag drömmer också om landet, bli självförsörjande och ha får. Jag läser mycket om jordbruksböcker men visste inte om denna bok, men tycker mycket om Stefan Sundström, så ska ta och kolla upp den :D

  • Alicia Sivert

   29 mars, 2016 at 21:15 Svara

   Åh men vad kul! Då tycker jag verkligen att du ska kolla in den :) Han har skrivit en som heter Stefans Stora Blå också men den har jag inte kikat i än!

 • Matsdotter

  28 mars, 2016 at 17:55 Svara

  JAg älskar mönstret på tygservetterna, så himla fina!

  • Alicia Sivert

   29 mars, 2016 at 07:31 Svara

   Visst är det fantastisk? Ett av de finaste tyger jag hittat!

 • Helga

  28 mars, 2016 at 06:30 Svara

  Woho vad fina de är :D Jag stickar en massa men det blev även några trådar broderat mellan ett färdigt projekt och ett nytt :)

  • Alicia Sivert

   28 mars, 2016 at 11:35 Svara

   Åh vad roligt att att du tycker det! Och att du är igång och skapar! Vill verkligen se broderiet!!

 • Linnea Aurora

  28 mars, 2016 at 01:00 Svara

  Åh, allt du gör är fint! Och kortet du gjorde är ca mitt drömkort????

 • Sofia

  27 mars, 2016 at 08:36 Svara

  Så snygga servetter!! Ska nog hitta nåt bra tyg o sy mig ett antal själv. Och längtar efter att se hur fjällkon växer fram – älskar fjällkor!

  • Alicia Sivert

   28 mars, 2016 at 11:34 Svara

   Åh vad kul x2! Supersmart och enkelt projekt med egna servetter faktiskt :)

 • hanna, förbanna

  27 mars, 2016 at 05:45 Svara

  fjällkor och highland cattle är mina favoritkor (oklart vad det säger om mig) så jag ser fram emot att se hur ditt broderi av fjällisen blir!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.