den kreativa veckan 12/2017: ringlade krukor och självporträtt

Hej hopp, glad andra påskadvent och tack som själva sjutton för all kärlek på inlägget om mitt nya jobb! Wow vad fina ni är! Nu har det blivit dags att sammanfatta den kreativa veckan som varit, häng med!


Förra tisdagen ringlade jag upp basen till en kruka, något som aldrig kom med på bild. Efter helgen hade den torkat tillräckligt för att bli stadig och jag kunde jobba vidare med själva ytan utan att den säckade ihop. Jag polerade bort allt ringelmönster men tyckte den såg tråkig ut, så jag började skära ut små streck vid botten.


Som vanligt hade jag svårt att sluta i tid så nu är det streck överallt. Nåväl. Den är mest ett experiment för att jag ska kunna prova brännugnen på jobbet + tekniken och försöka känna in vilka åldrar den lämpar sig för.


I onsdags började några av mina elever måla självporträtt, och jag blev själv tvungen att testa att slänga ihop ett med materialet de använde (eller det har jag ju redan gjort, så ”tvungen” är fel ordval. Sugen då!). Efter ca 90 minuter såg det ut som på mittenbilden ovan! Jag använde bara en bred, platt pensel i syntet vilket var apjobbigt och inte alls min grej, men jag har som nån slags årsmål att utmana mig själv mer och testa nya grejer.


Slutresultatet blev i alla fall såhär! Akryl på duk och bara primärfärgerna (rött, blått och gult i en kall och en varm nyans) samt svart och vitt för att eleverna ska lära sig blanda.


Broschbroderiet har fortsatt. Mikaela fick den första monsteran jag gjorde i födelsedagspresent, så jag var tvungen att göra en ny! Sen gav jag mig på en variegata men jag tycker mest det ser ut som en fotbollsflagga just nu pga alltför knalliga färger.


I torsdags gjorde jag en liten akvarell som började som en kladd men som utvecklades till en idé. Vi får se om jag lyckas slutföra den!


Och just det, i helgen vävde jag ju ihop med Monthly Makers-gänget! Det är första gången sen fritids och det tycker jag syns, hehe. Men det var roligt!

Veckans länktips:
+ Fredrika har börjat samla in våra bidrag på Monthly Makers-temat geometri!
+ Färgs superintressanta och dö-nördiga guide till olika penslar. Spännande som en bra deckare! Obs ej ironi, kunde inte slita mig.

Jag har funderat lite på det här med länktipsen i DKV. Ursprungsidén var att jag skulle länka bort och ut från den del av bloggvärlden där jag själv rör mig, men på sista tiden har jag märkt att jag vill ha med allt som jag läser som är bra. Då får jag prestationsångest för allt jag inte hinner läsa, eller råka glömma bort att länka, och så är risken att det bara blir en rundgång mellan bloggar ni kanske redan läser. Därför ska jag försöka återgå till utgångsläget att hålla tipslistan kort och relevant, och istället leta efter ett annat forum för att dela sånt jag gillar i min närhet. Så ni vet! Om ni vill kan ni ju följa mig på Bloglovin, där sparar jag ner en massa fint!

Så! Hur har er vecka varit och vad jobbar ni med för projekt och vad längtar ni efter och vad gör ni idag?

6 Comments
 • Mikaela

  1 april, 2017 at 18:23 Svara

  LERA <3333 ÅH. På tisdag har det gått två veckor sedan jag höll på med lera sist, hur ska jag överleva haha. ÄLSKAR btw broschen så mycket <3 <3 <3

  • Alicia Sivert

   3 april, 2017 at 09:18 Svara

   Vi måste ju få ordning på den där ugnen alltså!!

   Åh men vad glad jag blir! Den bara skulle till dig, det var uppenbart :)

 • Wilda

  29 mars, 2017 at 17:12 Svara

  Åh vilken himla fin kruka! Och åh ditt självporträtt är ju alldeles lysande <3 Fina du! Det där med länkar är så himla svårt. Försöker välja ut fem varje vecka till stjärnögonblicken och variera mellan olika bloggare etc men det är verkligen supersvårt.

  • Alicia Sivert

   31 mars, 2017 at 07:53 Svara

   Tack Wilda! :)
   Åh jag vet! Och det blir dubbelt svårt för mig som inte har nån struktur i bloggläsandet, som kanske läser ikapp en blogg ena veckan och en annan den andra. Eller ännu mer troligt alla bloggar på samma vecka. Då blir det tusen länktips en gång i månaden och inget övriga veckor. Ja jisses vilket i-landsproblem! Men jag ska fundera på nåt annat sätt än att lägga tipsen här. Känns som att det riskerar att bli mer uteslutande än upplyftande när jag bara gör det hipp som happ!

 • ethel

  27 mars, 2017 at 09:43 Svara

  Helt ärligt – efter krukan kunde jag knappt fokusera. Kände direkt att NÄ NU BOKAR JAG FLYGBILJETT, VÅLDGÄSTAR ALICIA OCH FÅR HENNE ATT LEKA MED LERA MED MIG! Så himla kul att få testa på sånt i jobbet, lera är min dröm!

  • Alicia Sivert

   28 mars, 2017 at 08:33 Svara

   Hahahaha åh, du är så välkommen! <3 Det är en lyx verkligen! Lite läskigt med ugnen känner jag eftersom jag bara hållit på med själva leran tidigare, men aldrig bränningen. Men det ska väl gå! Första elevgruppen har börjat med krukringling nu så om några veckor vet vi om det gick eller om alltsammans flög i luften :P

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.