den kreativa veckan 13/2016: flow, fjällko och frågestund


Jag är tillbaka i flowet! Efter att under de senaste veckorna ha grejat med lite av det ena och lite av det andra, lagt upp byxor, lagat hål och sytt i tappade knappar har jag äntligen påbörjat ett nytt storprojekt. Jag broderar på min fjällko nästan varje dag och det känns så skönt att vara igång igen. Nästa vecka avslutar jag min utbildning inom Textil Formgivning (vid Eskilstuna folkhögskola) men jag kommer fortsätta på mitt projekt med svenska naturmotiv länge framöver. Det känns som att jag har en bra grej på gång!


När jag inte sytt har jag gått och grubblat kring broderi som konstform och bloggande som medium. Jag fick nämligen förfrågan om att skriva en artikel – hur och för vem och om vad får ni veta när allt är klart! Arbetstiteln är i alla fall Bloggvärlden är min syjunta och min konstnärsklubb och precis så är det. Här finner jag så jädra mycket inspiration och gemenskap. TACK till alla er som tittar in och delar med er av tankar och idéer!


Men mest har jag alltså gjort det här. Kolla vad mycket som hänt sen förra veckan!

Och för er som är nya på bloggen kommer en liten förklaring av detta inlägg:
Den kreativa veckan är en inläggsserie med work in progress-bilder på vad jag skapar just för stunden. Målet är att denna blogg ska bli ännu mindre finputsat resultat och ännu mer grisig process. Att bjuda på de första tveksamma lagren eller skisserna, mikroskopiska framgångar och reflektioner kring prestationsångest och finhetsideal ser jag som en viktig del i att inspirera andra och utveckla sin egen kreativitet.


Här sitter jag i soffan och broderar, hej hej!

Jag tänkte även skriva ihop en liten presentation av mig själv så om det är något särskilt ni funderat över kan ni väl kasta ur er frågorna i kommentarsfältet här nedanför? Och berätta gärna vilka NI är och vad ni skapar på just nu!

Så avslutar vi med två länktips:
Wildas sammanställning av våra Monthly Makers-alster på tema miniatyr + Fredrikas sammanställning av Sypeppen #48!

26 Comments
 • Boryana Åberg

  4 april, 2016 at 20:30 Svara

  Du har också inspirerat oss. Fjällkarta är verkligen vacker och knappast någon annan kunde ha gjort den då du är så duktig. Det vet jag verkligen. Jag har påbörjat ännu en kudde med textilmålning, en Yorkshire terrier. Jag hoppas den blir klar snart.

  • Boryana Åberg

   4 april, 2016 at 20:32 Svara

   Fjällko, inte fjällkarta hmm.

  • Alicia Sivert

   6 april, 2016 at 11:43 Svara

   Tack ska du ha, jag verkligen njuter av att sy den! Vad roligt med nya kudden, och ett härligt hundmotiv dessutom :)

 • Wilda

  4 april, 2016 at 15:42 Svara

  Åh jag gillar verkligen dessa inlägg. Ger mig en extra push i kreativiteten. Ser fram emot att läsa mer om dig, men kommer inte på någon bra fråga just nu.

 • Camilla

  3 april, 2016 at 14:48 Svara

  Eftersom det frågas så: Jag sitter och leker med första utkastet till ett manus för en föreläsning om feminism och djurrätt som jag ska hålla om ett par veckor. Det är första gången jag pratar om något så stort och komplext, som ofta upprör människor – därför är jag hemskt nervös men också väldigt peppad, pga. typ de bästa ämnena i världen.
  Kommer inte på någon fråga heller just nu, så nu känns det som om jag kommenterade bara för att få babbla om mig själv. Jättekonstigt. Men nu fick det bli så!

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 20:53 Svara

   MEN vad spännande! Önskar verkligen jag kunde komma och lyssna. Att du tittar in hit och babblar lite om ditt megaviktiga arbete gör mig glad i själen, det får du gärna göra en vana av ;) Lycka till kompis!!

  • Camilla

   4 april, 2016 at 06:43 Svara

   Åh <3 Tack!!!

 • Mikaela

  3 april, 2016 at 13:50 Svara

  Vad spännande med artikeln, kul!!!! Fjällkon blir så fin, tycker så mycket om den serien eller kollektion eller vad man nu ska kalla det med svenska naturmotiven :) Jag önskar ett längre inlägg om din utbildning sedan när du är klar, vad du tyckte om den, vad ni har gjort för något osv :)

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 14:28 Svara

   Tack snälla :) Och ja, vad kul att du tycker det! Jag tänkte skriva ett sånt utifall nån funderar på att söka till höstterminen :)

 • med nål och tråd

  3 april, 2016 at 12:15 Svara

  Kossan <3 Verkligen bra tema som du hittat till, jag ser fram emot fler naturbroderier. Jag undrar om du och jag möjligtvis skriver på en artikel av samma uppdragsgivare?! Jag hade skjutit upp min ett tag men satte mig igår och kom halvvägs. Roligt men svårt!

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 12:52 Svara

   Åh nej vad kul och spännande! Kan det vara en ideell förening vars förkortning heter nästan som en fisk om man läser det baklänges? Eller precis som en smäll om man läser som vanligt?

  • med nål och tråd

   3 april, 2016 at 19:26 Svara

   haha, japp :D

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 20:52 Svara

   Hoho vad kul! Nu känns det dubbelt festligt att få läsa allt sen :D

   Jag skrev färdigt och skickade in i torsdags. Har lite andra deadlines i den kommande veckan så det kändes skönt att vara ute i tid. Hemskt svårt var det men också väldigt givande och bästa tänkbara ämne! Nu är jag sååå nyfiken på din text ^^

  • Tyg och otyg

   4 april, 2016 at 14:11 Svara

   Åh, vilken rolig gåta! Synd bara att jag råkade läsa den medan jag satt kvar på jobbet, för nu kan jag inte tänka på något annat än vad det är för förening. Damn!

 • Nyster

  3 april, 2016 at 11:22 Svara

  Jättefint inlägg och så himla fin fjällko! Jag har nyligen hittat till din blogg, tror det var via Linnéa här ovan. Du har verkligen en fin layout här, och lägger upp så snygga bilder. Fotar du med kamera eller telefon? :) Blir inspirerad av allt jag ser! Jag är själv framför allt en stickare, och bloggar mest om det just nu. Är glad att ha hittat till din sida!

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 12:51 Svara

   Men vad roligt att höra, tack så oerhört mycket för all beröm och välkommen hit! Och vad kul att jag i min tur får hitta din blogg – så fantastiska stickningar :D
   Jag fotar med systemkamera, en Pentax K-5!

 • Linnéa

  3 april, 2016 at 09:07 Svara

  Åh vilken fin ko! Vad använder du för typ av tyg när du broderar?

  Det skall bli kul att få läsa din artikel (om du publicerar den).

  Just nu håller jag på med en barnkofta och ett par kattstrumpor :)

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 12:50 Svara

   Tack så mycket! Oftast är det linne men allt funkar :)

   Kattstrumpor? Det låter fantastiskt! Jag hoppas det är strumpor TILL katter ;)

  • Linnéa

   5 april, 2016 at 18:39 Svara

   Nej haha men det hade varit kul att se :P

 • Jessica Andersdotter

  3 april, 2016 at 08:25 Svara

  Vad roligt att du har flow!!! Jag håller på och redigerar vårbilder och sådär för att peppa lite! Och så planerar jag en bloggserie som är inspirerad av denna!

  OCH jag undrar hur du kan vara så bra :D:D:D

  • Anonym

   3 april, 2016 at 11:02 Svara

   Det är generna, vet du väl? ;-)
   /Mymlans mamma

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 12:49 Svara

   Åh Jessica, det ser jag fram emot oändligt!!!

   Och hehehe en del goda gener och två delar häxtkraft.

 • Helga

  3 april, 2016 at 06:44 Svara

  Så himla bra alltihop! Gillar verkligen titeln på artikeln :) Jag stickar vidare på min blandkofta men har så många olika idéer som snurrar i huvet, som vanligt!

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 12:48 Svara

   Åh tack! Och vad härligt att höra, heja :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.