den kreativa veckan 13/2017: begonior, blad och borttappade broschfästen


Glad tredje påskadvent! I söndags hade jag tänkt åka tillbaka till Uppsala för att teckna fåglar, men var förkyld och eländig. Istället tecknade jag från soffan och motiv blev min fina änglavinge, eller Begonia maculata Picta som jag tror det är.


I mina skrivbordslådor har jag flera askar med pennor av olika slag som jag fått av min morfar genom åren. Eftersom jag aldrig ritar i färg och, när jag skissar, oftast tar närmaste blyertspenna har de där askarna legat i stort sett orörda. I och med nya jobbet har min experimentlusta ökat och jag provar på nya material och tekniker bara för skapandets skull, utan att det behöver bli ett fint resultat liksom men för att lära mig vad olika medium har för potential. Därför beslöt jag mig rätt upp och ner för att prova en låda färgpennor från Derwent till det här motivet.

änglavinge aliciasivert växtgäris växt
Och jag tycker det var riktigt roligt! Först kände jag mig otroligt begränsad av att det bara fanns 12 färger att välja mellan, men eftersom det gick att jobba i lager kunde jag ändå skapa illusionen av fler nyanser genom att blanda ut de två gröna med blått, gult, lila och ockra.

Att teckna/måla sina växter tycker jag förresten är typ den mysigaste söndagssyssla som finns. Rekommendation till den som har en stund över idag!


Apropå blad har jag broderat färdigt det variegerade monstera-bladet. Jag sprättade det kritvita och bytte till en gräddigare nyans och tycker det blev helt okej. Den är redo för montering mot bakstycket men jag verkar ha tappat bort påsen med broschfästen jag precis köpt. Min virrhjärna alltså.


Jag har knådat en mycket liten fågel och en ännu mindre igelkott i lera. Mina elever i 8-9-årsåldern har fått skulptera djur och jag hängde på. Fågeln har ett hål i botten så den kan sitta på en pinne i en kruka om den överlever bränningen (det räknar jag aldrig med).


Jag skissat på några idéer på vägen till jobbet men inte hunnit sätta dem i verket, den här veckan har gått så fort!


Och i fredags avslutade jag med att göra en forellbegonia i två utföranden: som minimålning i akryl och som brosch (hittade broschfästena)!

Jobbar ni med nåt kul eller är ni hellre ute och flänger i vårsolen?

Veckans länktips:
+ Fredrika har släppt sammanställningen av Monthly Makers geometri-tema och det är en pastellig, vårig inspoboost!

Den kreativa veckan är en inläggsserie med processbilder på vad jag skapar just för stunden. Målet är att denna blogg ska bli ännu mindre finputsat resultat och ännu mer grisig process. Att bjuda på de första tveksamma lagren eller skisserna, mikroskopiska framgångar och reflektioner kring prestationsångest och finhetsideal ser jag som en viktig del i att inspirera andra och utveckla sin egen kreativitet.

6 Comments
 • Jessica Andersdotter

  4 april, 2017 at 08:21 Svara

  Vad imponerande att du kan skapa sånt liv i bladen med pennor!!

 • Helga

  2 april, 2017 at 12:55 Svara

  Kul när det är så många olika tekniker och material :)

  • Alicia Sivert

   3 april, 2017 at 09:12 Svara

   Vad roligt att du tycker det, det gör jag med! :)

 • Wilda

  2 april, 2017 at 11:56 Svara

  Vad fin den blev i gräddvitt <3 Förstår verkligen vad du menar nu. Så mycket mjukare. Och åh vad roligt att utmana sig med färgpennorna sådär. Det blev ju jättefint!

  • Alicia Sivert

   3 april, 2017 at 09:12 Svara

   Åh vad bra, tack! Sen har jag insett att jag gör dem för droppformade också, att de borde vara bredare. Nästa gång kanske det blir perfekt xD

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.