den kreativa veckan 14 + 15/2017: sockermålningar och ett strumpbyxansikte


Eftersom inlägget uteblev i söndags blir det dubbla DKV idag! Förra veckan ville jag måla akvarell i sockerlag med mina 6-8-åriga elever och provade även själv.


Blev helt hooked och så även eleverna, som producerade abstrakta blomstermotiv på löpande band. Här är tre av mina!


En kokar alltså upp sockerlag (en del vatten, två delar socker) i en kastrull tills sockret löst sig. När lagen svalnat grundmålar en pappret med den, blandar upp riktigt blöt akvarellfärg och doppar penseln på pappret för att få färgen att sprida sig som kristaller. Jag kan förklara ordentligt någon annan gång!


Jag testade även inverterat måleri, inspirerad av Mikaelas sädesärla. Att måla inverterat innebär att en täcker ytorna runt om motivet istället för själva motivet. Jag använde svart akrylfärg på en grönmålad spillbit duk och gjorde en Monstera obliqua.


På lördagen jobbade jag med gruppen som läser avancerad bild- och formgivning och tillsammans åkte vi till Solna för att gå på en workshop med tre textilkonstnärer (alltså hör ni vilket drömjobb jag har!?). Med Kristina Skantze fick vi fylla strumpbyxor och skulptera fram ansikten med nål och tråd. Jag gjorde en himla obehaglig liten gubbe och hade väldigt kul! Eleverna fick även prova på att väva och fylla ett helt rum med uppspända trådar. Ett bra sätt att vila tankarna lite efter fredagens dramatik.


Den här veckan har jag målat min troligtvis bästa husakvarell hittills, men den är en beställning som ska bli en present, så ni får se den i maj när den nått mottagaren!


Jag har broderat två nya broscher, en venussymbol och ett monsterablad.


Och så har jag fotat alla broscher för nu sjutton är det väl dags att få ihop en webbshop, eller vad säger ni?


Och så har jag gjort tre stycken växtillustrationer i akvarell och bläck, men även de är del av en present och behöver hållas hemliga till maj!


En till bild får ni, för den beskriver min arbetsmiljö så bra! Här sitter jag i ett hörn i köket, med akvarellådan inklämd mellan kaffekoppen, krukväxterna och en chipsskål. Mitt emot mig sitter Hampus och omkring mig far Andreas som lagar seitanstek. Vi pratar fallskärmshoppning, bergsklättring och hur man blir känd på internet och jag får ideligen ducka för Andreas som ska in i kylen bakom mig. En helt vanlig fredagskväll, en helt vanlig målarstund. När jag lägger upp harmoniska stilleben med pågående projekt vet ni att det bara är for show.

Veckans länktips:
+ Mikaela har släppt Monthly Makers-temat för april!
+ BBCs artikel om viktorianska påskkort.

14 Comments
 • Wilda

  17 april, 2017 at 13:55 Svara

  Åh dina broscher! Så fina! Verkligen på tiden att du lägger upp en webshop. Så fantastiskt ditt jobb är och verkligen fina sockermålningar. Blev inspirerad själv nu!

  • Alicia Sivert

   20 april, 2017 at 08:33 Svara

   Åh vad fint, tack snälla! Prova sockermålning vetja, hemskt kul!

 • hanna, förbanna

  17 april, 2017 at 10:24 Svara

  men så mycket fint du har fått till igen! Ja till webshop!

 • Mikaela

  17 april, 2017 at 10:00 Svara

  KLART du ska ha webshop! Garanterar att växtbroscherna skulle gå som smör i solsken! Särskilt om du postade en bild i växtgäris :D

  • Alicia Sivert

   20 april, 2017 at 08:33 Svara

   Jag ska bygga upp ett litet lager och göra det! :)

 • Helga

  16 april, 2017 at 17:12 Svara

  Jag tycker du skulle skaffat en webshop igår. Kanske jag får skaffa ett jobb sen så jag kan shoppa loss!

 • Jess

  16 april, 2017 at 17:08 Svara

  Alltså ah, dina akvareller!

 • Josefine

  16 april, 2017 at 14:59 Svara

  Du ger mig så mycket inspiration! Så klart det är dags för webshop! Du är så cool! Heja dig och allt du gör! Tänker ibland på det där broderade trädet som aldrig blev av, minns du? Det kanske är dags snart… Drömmen. Allt gott/Josefine

  • Alicia Sivert

   20 april, 2017 at 08:32 Svara

   Åh vad fin du är! Såklart jag minns, tänker också på det ibland! Kram på dig <3

 • Isa

  16 april, 2017 at 13:48 Svara

  !!! Jag köper lätt en brosch av en monstera, lönn eller kanske en murgröna?

  • Alicia Sivert

   20 april, 2017 at 08:32 Svara

   Vad roligt!! De kostar 475:- inklusive moms och skatt, om du vill kan du maila alicia(a)sivertsson.se, annars har jag både monstera och murgröna på g till webshoppen!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.