den kreativa veckan 15/2016: sneak peek och bakben


Den här veckan trodde jag inte att jag skulle hinna med att skapa ett endaste litet dugg, eftersom jag varit i London och därefter känt mig lite trött och hängig. Men min inspiration överlistade orkeslösheten och när jag kom hem från jobbet i fredags började jag skissa på mitt bidrag till Monthly Makers vårtema.


Och vips så var det klart! Jag bjuder på två smygtittar, helheten får ni se på torsdag!


Några pyttesmå framsteg har jag också haft med bakpartiet på min fjällko, men nu står jag en aning rådvill. Ska jag lägga till en kalv? Brodera in henne i en fäbodvall? Eller bara fylla i siluetterna av några träd i motljus? Jag har ingen klar bild av hur det färdiga broderiet ska se ut, och därför står det lite still just nu.

blue tit blåmes akvarell aquarelle water colour color birthday card födelsedagskort kort målning painting bird fågel alicia sivert aliciasivert sivertsson
Så målade jag ett mycket litet födelsedagskort också.

Sen har jag såklart tusen klara och halvformulerade idéer inspirerade av allt jag sett och gjort i London, och fick jag välja skulle jag ta ledigt ett halvår och bara skapa Harry Potter-fan art. Men det får väl bli om helgerna!

Vad har ni gjort i veckan?

18 Comments
 • Linnéa

  19 april, 2016 at 08:04 Svara

  När jag tänker fjällkor så tänker jag på alptoppar i typ Österrike ;) Och vilken söt blåmes(?), jag gillar verkligen att du bara använt dig av tre färger.

  • Alicia Sivert

   20 april, 2016 at 06:54 Svara

   Jaså, vad intressant! Vet du vad rasen heter? Mitt mål är att fånga den gamla nordiska fjällkreaturen man hade på fäbodvallar i Norrland och som knappt finns kvar idag pga producerar för lite mjölk + man avlade sönder dem på dåliga egenskaper under 1800-talet </3

  • Linnéa

   20 april, 2016 at 10:33 Svara

   Tyvärr inte, jag försökte googla lite på det men det närmaste jag kunde komma mellan europeiska fjällkor var Schwyzer Braunvieh. Jag visste faktiskt inte att det fanns "riktiga" fjällkor i Sverige, har bara sett dem utomlands tidigare. Det är så synd att många svenska raser försvinner/har försvunnit pga att man avlad sönder dem eller att man importerat "bättre" raser.

  • Alicia Sivert

   20 april, 2016 at 10:54 Svara

   Aah, jag visste inte att det fanns österrikiska, haha! Så fint att detta projekt även i sin linda sprider kunskap ^^ Men ja, mänskligheten är deprimerande ibland :(

 • Lili

  18 april, 2016 at 21:13 Svara

  Vad fint allt är! Älskar särskilt födelsedagskortet. Blir så glad av att titta på det. ^^

 • Annica

  17 april, 2016 at 20:52 Svara

  Alltså du är alltid så sjukt kreativ och gör så fina grejer! Jag får lite prestationsångest haha fast mest blir jag nog inspirerad ändå, och önskar att jag hade tålamod att brodera ;)

  • Alicia Sivert

   20 april, 2016 at 06:50 Svara

   TACK så mycket!! Men alltså tålamod har jag inget, detta är snarare utlopp för en enorm rastlöshet! Med sån i bagaget är det lätt att hitta tillfällen för att öva ;)

 • Louie

  17 april, 2016 at 16:05 Svara

  Så fint, som alltid. Ska bli kul att se hela bidraget :)

  • Alicia Sivert

   17 april, 2016 at 16:19 Svara

   Tack ska du ha! :D Är du med den här gången?

 • Josefin

  17 april, 2016 at 13:38 Svara

  JA till Harry Potter fanart! Skulle inte kunna tänka mig något finare än en broderad patronus! Dock är jag osäker på hur man skulle få till den där glöden/ljuset… :)

  • Alicia Sivert

   17 april, 2016 at 13:45 Svara

   Åh, det är en utmaning jag gärna antar! ^^ Täta stygn inom själva siluetten och glesare som skimmer tänker jag kunde funka! Fy vilken kul idé :D

 • Linnéa Elisabeth

  17 april, 2016 at 08:49 Svara

  Fint som vanligt!! Önskar verkligen att jag hade samma skaparglöd som du.. Dock så blev jag fullkomligt förälskad i den lille blåmesen, och blev faktiskt lite sugen på att måla lite minifåglar själv! Tack för inspirationen, as always!

  • Alicia Sivert

   17 april, 2016 at 13:44 Svara

   Jaa men det är ett aktivt arbete, uppbyggt under lång tid (jag började med att virka mormorsrutor!), så att du blev inspirerad till lite småfåglar tycker jag bådar mycket gott :) Vill väldigt gärna se om du gör några :D

 • tone

  17 april, 2016 at 08:12 Svara

  Gledar meg til å sjå ditt ferdige bidrag! Held på med mitt eige bidrag for våren, det blir kjærleik og blomar. :) Og for ei fin blåmeis! Blir alltid så imponert over folk som klarar å måle akvarell med så bra resultat. Øvelse gjer mester, I guess! :)

  • Alicia Sivert

   17 april, 2016 at 13:41 Svara

   Ååh vad spännande! Är så nyfiken :D
   Haha tack! Det är himla svårt alltså och jag kämpar jättemycket med att få det som jag vill, men jag övade intensivt hela förra året och det gav lite resultat! Så heja på :)

 • Mikaela

  17 april, 2016 at 07:19 Svara

  Gåsen ser jättefin ut, längtar till torsdag så man får se hela alltihopa! Älskar att få se dina broderier växa fram lite i taget, det är så häftigt. Jag tänker mig kon i ett fäbodlandskap eller på ett fjäll med berg i bakgrunden om du vill ha uppslag på idéer :) Jag har bara hålliit på med lera den här veckan hittills, men jag tror att jag ska ta fram akvarellerna såhär på veckans sista dag och måla lite vårkänslor :)

  • Alicia Sivert

   17 april, 2016 at 13:40 Svara

   Yes yes yes! Blev faktiskt nöjd så det ska bli kul att få visa :)
   Och åh vad kul! Ja, lite bergssiluetter var faktiskt ingen dålig idé! Jag tror jag vill spara fäbodarna till ett eget motiv, men varför tänkte jag inte på berg? Haha!
   Så underbart med leran! Och akvarellerna! Är verkligen sugen på att måla akvarell mest hela tiden just nu. Bästa känslan!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.