den kreativa veckan 16/2018: att ta pauser och att skapa gyllene mellanrum


Hej kompisar! Den här veckans sammanställning känns det lite som att jag spolierat för er som följer mig på Instagram, för att jag redan lagt upp en del bilder där. Varje dag grubblar jag över om jag ska lägga ner Instagram. Jag tycker så hemskt illa om att jobba från telefonen, känner mig begränsad på alla sätt och vis av formatet och de korta texterna och flödet och algoritmen och appen och alltihop. Det blir att jag konsumerar mer och skapar mindre. Samtidigt vet jag att så många av er känner precis tvärt om, och att det är på Instagram vi möts när det inte finns ord eller tid för ett helt blogginlägg. Det är inte riktigt min grej att ta pauser, jag är mer en sån som vänder och vrider på allt och sen bestämmer mig, avslutar helt, men kanske har det börjat bli läge för en Instagrampaus.

Oj vilken trasslig start på en söndagsmorgon, jag ber om ursäkt! Ska vi ta och titta på mitt kreativa arbete från veckan ändå? Jag lovar att det tillkommit lite nya bilder.


Ja, som ni då kanske redan sett, har jag broderat flitigt på min ”nya” arbetsskjorta eftersom jag den här terminen växlar mellan två bildsalar till vardags och behövde en till varje arbetsplats. Massor med blommor i rosa och blått har det blivit och nu på sistens har jag börja fylla i mellanrummen med olika gyllene nyanser av gult vilket inte alls var min ursprungsplan men som verkar bli ganska bra!


I helgen invigde jag friluftsmålerisäsongen då jag packade ner kaffetermos, hembunden målarbok och DIY:at penselfodral i svampkorgen och tågade ner till hamnen för att måla.


Förutom årets första utomhusmotiv blev det även mitt första Gustavsbergsmotiv, och Kattholmen kändes som ett bra ställe att börja med.


Jag har en nästan orörd nyans i min akvarellask vid namn ”Winsor Green” som är sådär overkligt turkosgrön och sällan kommer till användning i mina naturmotiv. Nu utmanade jag mig själv att bara använda den, Alizarin Crimson och Yellow Ochre i olika blandningar till bilden. Utblandad med mer gult blev den gröna faktiskt fin!


På jobbet har jag limmat ett lager boksidor över mitt zebrahuvud och rivit svart silkespapper till ränderna.


Här ser ni skjortan in action också! Innan det gula tillkom.


Jag har målat lite blomster med oljepastellkrita och sen njutit av att se eleverna fylla korridoren med färggranna vårbilder.


I fredags var det så varmt att jag tog med två av mina grupper ut på gården och så fick de sitta där och måla. Under tiden gjorde jag en snabb teckning av dem med gul och orange krita. Jag som inte ens gillar Slas.


Och så har jag gjort min tolkning av projekt Landskapssömmens apriltema svartstick. Den här signaturen har jag också redan visat på Instagram och berättat att bara den tog 25 minuter att sy. Broderi alltså, så tillfredsställande långsamt i all livets jäkt. Det är ju nålen jag borde sitta med jämt, inte telefonen.

Hur har ni haft det och vad känner ni för sociala medier såhär års? Är det bara för att kraften återvänder med ljuset som en får för sig att lägga av med allt annat än att kratta, äta glass och måla hamnmotiv?

12 Comments
 • Fredrikapåvinden

  8 maj, 2018 at 06:03 Svara

  Jag förstår preciiiiiis din känsla för instagram! Jag gillar inte heller att jobba från mobilen och så tycker jag att instagram inte känns lika personligt som bloggen. Jag känner inte alls att det är samma trygga rum som bloggen. Jag hoppas att det ska gå att styra från datorn snart ;) och håller verkligen med ovanstående, det syns så himla mycket i din dkv att det är vår nu! <3

  • Alicia Sivert

   8 maj, 2018 at 08:22 Svara

   Åh vad tröstelserikt på något vis att vi är fler som känner så <3 Nu har det gått två veckor sedan paus och det känns som det bästa beslut jag tagit på länge! Hoppas du hittar nån balans som funkar Fredrika!

 • Liselotte Johansson

  24 april, 2018 at 06:09 Svara

  Vilka fina skapelser du gjort. Förra året började jag brodera på en jeansjacka men jag kom inte så långt. Jag måste ta tag i det och avsluta det. Det är ju så snyggt med broderi på jeans. Ditt broderi var verkligen snyggt.

  • Alicia Sivert

   24 april, 2018 at 08:21 Svara

   Tack så väldigt mycket! Det tycker jag absolut att du ska göra, perfekt nu när jeansjackesäsongen drar igång igen! Och jag vill gärna följa processen :)

 • Cecilia N

  22 april, 2018 at 21:19 Svara

  Kul sätt att få sebran randig.
  Pastellkriteblommorna fick mig nästan ur soffan att göra själv.

  • Alicia Sivert

   23 april, 2018 at 18:05 Svara

   Åh vad härligt! Kan du inte kompromissa och göra i soffan? ;)

  • Cecilia N

   23 april, 2018 at 22:08 Svara

   Skulle jag kanske kunna …
   Men först måste jag lokalisera kritorna. Och så nåt papper. Och så underlag.

   Och då blev det en stor sak. Kritorna är inte nu i den möbeln de var där vi bodde förut. Jag trooor att jag vet, men är de inte där hade jag fått börja leta ordentligt.

  • Alicia Sivert

   24 april, 2018 at 08:20 Svara

   Ah, jag förstår! Hoppas att de dyker upp – tycker det låter som att du redan är igång i processen och då brukar resten lösa sig :)

 • Helga

  22 april, 2018 at 17:48 Svara

  Jag lägger ju i princip aldrig upp nåt på insta men tycker det är kul att följa lite olika människor där 😊 men gillar också bloggar! Hoppas du vill fortsätta uppdatera katt-instan om inte annat hehe

  • Alicia Sivert

   23 april, 2018 at 18:04 Svara

   Jaa det tycker ju jag med, följer nästan bara andra kreatörer och det är så inspirerande, men samtidigt tar det tid från mitt bloggläsande + bloggskrivande och det är det ju inte värt!! Nej jag ska nog ta uppehåll, det hör jag ju nu när jag pratar om det!

 • Jenny

  22 april, 2018 at 14:32 Svara

  SÅ härligt med alla våriga skapelser! Märks verkligen på din kreativa vecka att värmen kommit :D Och blir så nyfiken på ditt svartstick! Ser fram emot att få kika på den i sin helhet :)
  Kan verkligen skriva under på sociala-medie-tröttheten också. Kommer ju knappt ens igång med att uppdatera min instagram för att det ofta känns så mycket bökigare på något vis än ett helt blogginlägg där man har hur mycket plats som helst för bilder och text!

  • Alicia Sivert

   23 april, 2018 at 18:03 Svara

   Hurra, snart ska du få se!
   Men alltså jaaaa!!! Känner mig så inträngd i denna lilla fyrkant som är telefonen. Men nojar att väldigt få ska palla följa mig på bloggen utan påminnelser – fast det kanske spelar exakt noll roll när jag tänker på saken?

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.