den kreativa veckan 16/2016: fyra fuxar, näsdukar och no nope


Det känns som att jag alltid inleder mina veckosammanställningar på samma vis, men knappt två månader efter februariflunsan var det visst dags att bli sjuk igen. Tur i oturen att Andreas också blev smittad så vi kunde ligga i en svettig trasslig röra på soffan och streckkolla Harry Potterfilmer (2, 3, 4 och 5 hittills) och äta glass med kakor, vilket ju är något mindre sorgligt än att göra det allena! Ett litet broderiprojekt kom till medan Harry övade patronusbesvärjelser och Ron spydde sniglar.


I ett ögonblick av leda snarare än energi klev jag upp, klippte till och pressade några tygbitar som ska bli kavajnäsdukar till Refo.


En annan dag fållade jag och skrev ut etiketter.


Jag tänkte sammanställa alla era tomattips i ett inlägg, och innan jag blev sjuk målade jag lite illustrationer till detta. Har ni några sista visdomsord så dela gärna med er här!


Och sist men icke minst har jag återupptagit ett pausat projekt och målat fyra fuxar baserade på samma foto av Malin Wengdahl. Men mer av dem får ni se senare!

Veckans länktips:
Det var länge sen jag delade länktips i Den kreativa veckan, men det är inte för att ni inte skriver fenomenala saker hela tiden, utan för att jag ligger lite efter i min bloggläsning. Här kommer i alla fall några favoriter från sista tiden!

+ Louises öppna brev från en introvert vän. Så mycket igenkänning!

+ Ruths husmorsknep på miljövänlig badrumsstädning.

+ Och så återupptäckte jag en gammal pärla där Harry Potter and the Chamber of Secrets har översatts till kinesiska, och sen översatts tillbaka till engelska vilket resulterat i en del helt hysteriska plotändringar. Jag satt på toalettstolen med tandborsten hängande i ena mungipan och skrattade så tårarna, snoret och den tandkrämsblandade saliven rann ner över hela min ylletröja. Personliga favoriter: prick alla namn (men framför allt professor Mike), ”There is no nope for the Melons” (ska tatuera in detta) och hur Tom Mafle Rudi = I am Fodi. Tips: spotta ut tandkrämen innan ni klickar på länken.

Vad händer i era liv?

16 Comments
 • Linnéa

  2 maj, 2016 at 15:08 Svara

  Tack för länktipsen, både Louises brev och Ruths husmorstips var väldigt intressanta att läsa. Jag har inte hunnit läsa Harry Potter länken än men känner på mig att det kommer vara rolig läsning ;D

 • Louise Stigell

  25 april, 2016 at 08:12 Svara

  Åh vad du är fin som länkar/tipsar. Tack! <3 <3 <3

 • Wilda

  24 april, 2016 at 20:17 Svara

  Underbara kavajnäsdukar och usch på förkylning men fint att få se massa Harry. Krya på dig och jag ser fram emot tomattipsen. Jag har ju det bästa köksfönstret just nu så behöver inte göra så mycket annat än vattna vattna vattna.

  • Alicia Sivert

   25 april, 2016 at 10:37 Svara

   Tack!! Haha ja min sköter också sig själv och växer med en decimeter varannan dag! Vet inte var jag sak ta vägen med den så stor som den börjar bli :D

 • Ruth | HungryHeart.se

  24 april, 2016 at 19:29 Svara

  Tråkigt att du blivit sjuk igen, men kärlek, glass och film/TV-serier är baske mig den bästa husmorskuren mot förkylning i alla fall! ;-) Tack snälla för att du länkade till mina städtips! <3
  Fuxarna, tomatbilderna och näsdukarna är superfina! Jag ser fram emot att läsa ditt (och Mikaelas) inlägg med sammanställning av tomattips, för det skall gudarna veta att jag behöver, ha ha. =D
  Hoppas du kryar på dig snabbt! <3

  • Alicia Sivert

   25 april, 2016 at 10:37 Svara

   Tack för pepp och påkryningar! Men du som har så gröna flinkar borde kunna odla tomat bättre än någon tänker jag! Vad är det som bråkar för dig?

 • Helga

  24 april, 2016 at 08:21 Svara

  Tomatillustrationerna ser hur fina ut som helst!

 • tone

  24 april, 2016 at 07:49 Svara

  God bedring, Alicia! Harry Potter kan 'bota' det aller meste. ;) Og TAKK for 'no nope for the melons'. Made my day!

  • Alicia Sivert

   24 april, 2016 at 08:34 Svara

   Haha eller hur! Alltså no nope <3 Jag dör!

 • Mikaela

  24 april, 2016 at 07:03 Svara

  Krya på dig!!! Att du får så mycket gjort när du är sjuk också, otroligt! Jag håller på och skriver en tomatguide också efter att ha sett så himla många på facebook i diverse grupper som satt tomatskivor i jorden och sedan vill ha tips på hur man ska sköta dem. Fast min kommer inte vara lika fint illustrerad :))) Den här veckan har jag gjort mitt MM-bidrag, målat en akvarell av mitt palettblad, drejat och doodlat lite = en bra kreativ vecka för mig! :)

  • Alicia Sivert

   24 april, 2016 at 08:33 Svara

   Tack! Ja alltså jag är jättedålig på att vila, det är verkligen inte alls bra och säkert en av anledningarna till att jag blir sjuk så länge :( Skulle behöva ta nån slags lugnande vid såna här tillfällen så kroppen bara kan vila ut, för det slutar alltid med att jag tänker "Åh men då hinner jag göra det här" vilket ju är helt befängt. Denna rastlöshet alltså…
   Men vad kul med en tomatguide, jag har saknat en utförlig sådan och du är ju helt rätt person att skriva den! :D

 • Pernilla

  24 april, 2016 at 06:45 Svara

  Krya på dig! Hoppas ni blir friska snart! Harry Potter-länken var ju hysteriskt rolig, har skrattat i flera minuter nu :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.