den kreativa veckan 16/2017: en calathea och två fina pedagogögonblick

Det känns som att jag alltid inleder de här sammanställningarna med att säga att tiden gått så fort, men visst gör den det? Den här veckan hann knappt börja innan den var över men har varit väldigt rolig! Jag känner mig pepp just nu, på jobbet, på skapandet, på att fixa med balkong och webbshop, och på att skrota runt i solen (som typ inte setts till sen innan påsk, men ändå). Synd att inte dygnet är dubbelt så långt. Hur mår ni?

aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande kreativitet embroidery broderi hand fritt frihandsbroderi brodera broderad brosch brooch sy sytt sömnad schattérsöm grönt garn broderigarn mouliné calathea blad leaf löv
Den här veckan har jag broderat en calathea-brosch på Anna Marías initiativ.

aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande kreativitet embroidery broderi hand fritt frihandsbroderi brodera broderad brosch brooch sy sytt sömnad schattérsöm grönt garn broderigarn mouliné calathea blad leaf löv
6 cm från topp till bott!

aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande kreativitet illustration akvarell vattenfärg watercolour watercolor skiss scetch monthly makers tema djur april 2017 gif katten tofslan vifslan grådvärgarna
Jag har målat mitt Monthly Makers-bidrag som ni fick se i fredags! Såhär såg den ut som skiss + färglagd innan jag tog till bläckpennan.

aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande kreativitet väv väva skola bild och form vävning glasunderlägg weaving
Jag har vävt två små fula minimattor för att visa mina yngre elever. Två grupper har kört vävning den här veckan och efter att de fått grepp om tekniken plus hjälp med trådtrasslet gick det undan och alla tyckte det var mysigt. ”Man blir helt lugn av att väva” sa en nioåring och alla tyckte det var spännande att få välja bland massor av mjuka garner och glada färger.

Ett annat kul pedagogögonblick från veckan var när jag i förbifarten förklarade en uppgift jag hittat på själv med lite yngre elever som tilltänkt målgrupp och mina 15-åringar blev eld och lågor, släppte allt annat och bad mig göra exakt samma sak med dem. Är på helt rätt ställe i världen just nu alltså, varje dag är en sån jäkla kick!

aliciasivert alicia sivertsson skapa skapande kreativitet embroidery broderi hand fritt frihandsbroderi brodera broderad brosch brooch sy sytt sömnad schattérsöm grönt garn broderigarn mouliné monstera deliciosa blad leaf löv
Och så har jag börjat på ytterligare en monstera-brosch. Kan inte sluta, uppenbarligen!

En grej jag gått och grubblat på är att jag har varit helt usel på att svara på era kommentarer i april, fastän de är höjdpunkten på min dag och gör mig så himla glad! Förlåt! Det är inte för att jag inte värderar dem, utan tvärt om för att jag vill ha lugn och ro att sätta mig ner och svara ordentligt, men ro är en bristvara just nu (det hör väl ihop med att jag tycker veckorna går fort). Nu har jag tagit ikapp en del i och ska anstränga mig lite mer framöver att hinna med. Tack för att ni hänger här och lämnar avtryck, ni är bäst!

8 Comments
 • Wilda

  26 april, 2017 at 12:41 Svara

  Jäklar vad fint att höra att du får uppleva såna ögonblick! Skulle ha älskat att ha en lärare som du som barn! <3 Så himla mycket fint du skapar.

 • Mikaela

  25 april, 2017 at 04:58 Svara

  Åh wow på calatheabroschen! Och är så glad för ditt jobb och att det verkar så fantastiskt! Känner igen det där med ingen ro, svara på kommentarer hahaha hinner inte ens blogga :( :( :(

  • Alicia Sivert

   27 april, 2017 at 20:04 Svara

   Åh hoppas verkligen att det lättar lite för dig snart kompis <3

 • Jess

  23 april, 2017 at 20:05 Svara

  Älskar sådana pedagogögonblick, så himla fint. Minns året jag flängde runt som vikarie på diverse skolor och trots kortvariga besök ibland fick någon elev att förstå ett tidigare problem eller bara lyckas göra något lite roligare.

  • Alicia Sivert

   27 april, 2017 at 20:03 Svara

   Amen gud ja! Gör livet så jävla fantastiskt <3

 • Linnéa

  23 april, 2017 at 14:38 Svara

  Det låter som du har hunnit med mycket roligt i veckan :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.