den kreativa veckan 17/2017: lagat klösträd och utställning

Hej allihopa! Hur har ni det? Hoppas att ni alla får mycket tid för sol, glass, skapande och grönska i valborgshelgen! Glöm inte kolla brashögarna efter igelkottar innan ni tänder på.

Nu är det dags att kika på vad jag jobbat med den här veckan, det vill säga när jag inte jobbat-jobbat:


Inspirerad av Wildas klösträd-reparation har jag lagat och klätt om mitt eget! Eller alltså katternas, såklart. Jag gjorde på ett lite annorlunda sätt än Wilda, och nu får grådvärgarna provköra det lite. Håller det bra (vilket det verkar göra) återkommer jag med en beskrivning! Vifslan är i alla fall supernöjd med fyraårspresenten och det var helt omöjligt att fota resultatet för att hon skulle gosa med det hela tiden.


En klar förbättring om du frågar mig!


Jag har broderat en maranta-brosch med min egen krukväxt som förlaga!


Omöjlig att skilja från den äkta varan hade jag tänkt skriva, men sen såg jag att jag dragit de röda ådrorna från samma punkt medan de på plantan växer lite om vartannat. Nåväl!


En favvis tror jag ändå!


Jag har sytt ett kuvert, packat och postat två bladbroscher till Hannah!


Och sålt en tredje till Anna María över en riktig mys- och lyxfrukost på Pom + Flora. Fick även hjälp med projektpepp och webbshopsprovning så nu jobbar kugghjulen för fullt! Tack Anna María!


Jag och Tofslan har läst boken Grafiskt Broderi av Marie Snare Johnsson som jag fått från Pockethexan. Återkommer med en recension!


Och så har jag åtgärdat baksidan på min bottensöm lite för nu åker den och några andra tavlor till Spånga där det blir vårsalong med Spånga konstförening! Den 6:e maj kl. 14.00-16.00 är det vernissage på Värsta Allé 1 i Spånga och då får vi se vilken eller vilka av mina tre ansökningar som får vara med! Jag kan tyvärr inte närvara själv vid vernissagen pga möte med Levande Verkstadsföreningen, men utställningen pågår till den 19:e maj.

Hur har ni haft det? Vad jobbar ni med för projekt och vad drömmer ni om att skapa?

Veckans länktips:
+ Mikaela sammanställer alla våra bidrag på tema djur idag och det är såå fantastiska skapelser!
+ Den 5-6 maj har Södra Stockholms Folkhögskola i Skärholmen, där jag utbildade mig till Levande Verkstadspedagog, öppet hus! Jag ska alltså dit på lördagen om någon vill heja!

6 Comments
 • Wilda

  6 maj, 2017 at 08:06 Svara

  Åh avis på både dig och Anna María som fick så trevligt sällskap ;) Och så häftigt med webshopen! :D Åh du måste berätta hur du gjorde med klösträdet. Blir ju så nyfiken! Fick sån känsla igår av att jag ville brodera vitsippor inspirerat av dina broscher. Jag har helt klart fått ett annat öga för blad tack vare dig! Puss!

  • Alicia Sivert

   9 maj, 2017 at 08:55 Svara

   Jaaa, megamys!
   Haha alltså det var ingen hjärnkirurgi men jag limmade inte fast tyget på det gamla utan klädde om hela plattan, plus använde annat lim och så. Men inga stora hemligheter! Ska visa nån gång men just nu finns ju din guide där alldeles purfärsk för alla intresserade så tills vidare hänvisar jag gärna till den :)
   Men ÅH vad fint! GÖR det! Jag vill verkligen se dig skapa vitsippor! PUSS!!

 • Jessica Andersdotter

  1 maj, 2017 at 09:33 Svara

  Alltså broscherna är SÅ vackra. Älskar speciellt obliquan med det svarta i hålen liksom, så vackert och grafiskt!!!!!!

  • Alicia Sivert

   3 maj, 2017 at 17:37 Svara

   TACK Jessica!!! Den var nog min favvo också! Nu får jag göra en ny :)

 • Helga

  1 maj, 2017 at 05:45 Svara

  Jag håller på med min mest avancerade stickning hittills. 😎

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.